İda ultra trail 2024

İda Ultra Trail 2024 koşuldu. Bu yıl geçen yıl da olduğu gibi 66 k parkurunda yer aldım. Bu sene işaretlemeler biraz daha azdı sanırım. Ben dahil birçok koşucunun bu konudan muzdarip olduğunu işittim. Bir de 66 ve 110 startına servisler çok geç geldi. Alana ulaştıktan 3-5 dakika sonra start verildi önümüzdeki yıl servisler biraz daha erken kalkabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde organizasyon, fuar alanı, Cp ler, kitler ve 66 ve 110 için verilen polarlar çok iyi ve kaliteliydi. Koşan tüm arkadaşları tebrik ederim.

8 Beğeni

merhaba,

etkinlik için yazmak istediğim bir şeyler var fakat ilk öncelikle şunu söylemek istiyorum; benim kanaatim eğer yanlış düşünüyorsam bu benim hatam olsun ama ben işaretlerin kasıtlı olarak kopartıldığını düşünüyorum. 66k parkurundaydım ve bağlı olduğu daldan kopartılıp, dalıyla birlikte yere atılmış işaretleri kendim bizzat gördüm. ayrıca parkurun genelinde oldukça düzgün giden işaretler bir noktadan sonra tamamen yok oluyor??? başı var, sonu var, ortası yok :thinking: belki mantıklı gelmeyebilir yazdıklarım ama o kadar işareti yapan insanların bazı kilit noktalarda bu kadar işaretlemeyi ihmal etmesi veya yapmamasıda bana mantıklı gelmiyor.

ben garmin’de 68,12km/9:32:46 ile tamamladım (1-2 kaybolma nedeniyle), organizasyonun ölçümü maalesef daha farklı (9:34:39.08) çok takıldığım bir konu değil. 30-40km’lerden sonra ilk defa kendimi bu mesafede denedim. acaba bitirebilir miyim? 10-12 saatte mi biter? düşüncesiyle başlayan koşuyu beklediğimden daha iyi ve en önemlisi sağlıkla bitirmek mükemmeldi. yaptığım b2b antrenmanlar, yokuş çalışmaları, düzenli kuvvet ve denge çalışması sanırım işe yaradı. hayatın akışında iş durumu ile birlikte hele bir de yaşadığım yerde antrenman için yer sorunu yaşarken insanın amacına, hedefine ulaşması çok güzel. artık tutunmak istediğim mesafeyi yaşadığım ağrıları yenerek bitirmek 2024’ün son yarışında kendime verebildiğim en güzel hediye oldu.

genelde katılımcının yarışı güzel geçince organizasyonda yaşanan olumsuzluklar çok göze batmıyor bende de aynı durum geçerli olabilir :grin:. mutlu anılarla geride bıraktık ida2024’ü.

ne zaman organizasyonlar için dilim döndüğünce bir şeyler yazmak istesem vurguladığım bir şey var; yine güzel dostlar, arkadaşlar kazandım :raising_hand_man: halden anlayan, yardım sever insanlara bin selam olsun… eğer buralarda yazılanları okuyorlarsa hepsine çok teşekkürler.

son olarak: polar çok güzel müdür :slight_smile: polar iyi…

12 Beğeni

Olumsuzluklardan etkilenmiş bir mental ile yarışı sağlıcakla bitirmeniz sevindirici Sağlıcakla

3 Beğeni

Çok haklısın maalesef bir çok yerde koparılan işaretler göze çarpıyordu, özellikle zeytinliklerin içerisinden geçen kısımlarda daha net göze çarpıyordu. Onun haricinde mesela köy içlerinde işaret konusunda geçen yıla nazaran işaretleme azdı sanırım. Ayaklarına sağlık gerçekten sert bir parkurdu ve yağışta etkisini gösterdi. Nice sağlıklı koşular dilerim.

4 Beğeni

teşekkür ederim, sizinde ayağınıza sağlık.

“tahtakuşlar köyü” geçişinde kırmızı polar giymiş bir görevli köy halkı ile lütfen işaretleri toplamayın insanlar kayboluyor diye konuşuyordu. köy geçişlerinde evlerin cam korkuluklarına takılı olan işaretleri halk yeryer toplamıştı.

4 Beğeni

Yöredeki yaşayanlara haber vermeden mülklerinin sağına soluna işaret koyarsanız olacağı budur.Kimse bana haber verilmediğini nereden biliyorsun demesin,bu organizasyonun yaptığı bütün yarışlarda aynı şeyler yaşanıyor.Çok çevreye duyarlılarsa gitsinler hala daha 2020 ve eksi yıllardaki Tahtalı parkurundaki işaretleri söksünler.

8 Beğeni

Geçen yıl da bu yıl da 36K Run Zeus parkurunu koştum. Özellikle bu sene organizasyonu daha çok beğendim.

• Dağıtılan tişört bu sene daha kaliteliydi, CP’lerdeki yiyecek-içecek desteği iyiydi, özellikle hem yarıştan 1 gün öncesi makarna partisinde hem de Altınoluk Finish’te sınırsız makarna yedik bu da iyiydi.:smile:

• İşaretlemeler konusunda ise saatimden de rotayı takip ettiğim için ben sıkıntı yaşamadım fakat 36K parkurunda da kaybolan bazı arkadaşlar olmuş bunu sonradan öğrendim.

• Parkurda geçen yıl 21.km’de iki ayrı dereden geçmiştik, bu yıl dere geçişleri kapatılmış. Tabii böylesi daha rahat oldu ancak bu yarış önceki senelerde dere geçişiyle özdeşleşmişti yine dere geçişi olsa daha iyi aksiyon olurdu bence. :slightly_smiling_face:

• Yarış bitirme süresi sonuçlarda normal süreme göre 1,5 - 2 dakika daha geç görünüyor. Yarış sonuçlarında Start zamanı baz alınmış ancak yarış başladıktan sonra Start noktasından geçmem en fazla yarım dakika sürdü. O kadar fazla fark olmaması gerekir.

• Altınoluk Finish’te yazılan servis saatlerinden bağımsız olarak bu sene düzenli ring servis vardı. Servisler doldukça düzenli olarak Hattuşa’ya hareket etti.

• Madalya tasarımı, Dağyenice ya da Uludağ Ultra’da olduğu gibi daha kreatif olabilirdi.

Ben genel olarak çok memnun kaldım. Polat Dede ve Rosist Event ekibine bu güzel organizasyonu için teşekkürler. :clap:

7 Beğeni

Burada yazan olumlu yönlere ithafen en olumsuzu paylaşacam arkadaslar.
Bu ikram olayında çok berbattı 15k köy koşusunun sonunda verilen sadece su limon ve portakal dilimi, zeytin, tuz elleriyle açıp tabağa koydukları çizi bisküvisi ve her paketini üçe böldükleri ülkerin çikolatalı gofreti erken bitirenler soda içebildi. Hayır çok büyük beklentimiz ama en azından doyurucu bir kumanya verilemez miydi. o kadar kayıt ücreti verilen yerde. zaten koşunun sadece bir noktasında su veriyorlardı o da 10.5k da.
organizasyon baslangıç noktasına kendi aracımızla gittik (Yeşilyurt köyü) Bittiği yerde Adatepe köyünden tekrar dönemk için kendi imkanlarımızı kullandık sağolsun otobüs ana caddeye kadar indirdi ordan sonrası taksiyle yani bunlar da düşünülebilirdi.

2 Beğeni

15K’nın bitiş noktası Adatepe biz 36K’cıların ve daha üst mesafelerin 1. CP’siydi :slightly_smiling_face: yani size CP’dekiler finisher ikramı olarak verilmiş. Bizde öyle değildi 36K Finish’i Altınoluk’ta CP’deki yiyeceklerin yanında ayrıca sınırsız makarna da verildi. 66K ve 110K Finisher’larına ayrıca çorba da verilmiş, bizde de çorba yoktu mesela. Yani ikramlar koşu mesafesine göre değişiyor. :slightly_smiling_face:

Organizasyon Finish’ten Start noktası olan Yeşilyurt köyüne servis olmayacağını daha önce açıkladı. Servislerin direkt expo alanına gitmesi normal. Aracınızı Yeşilyurt yerine Expo alanı Hattuşa’da bırakmanız yerinde olurdu.

7 Beğeni

Arkadaşlar bu ikramlar ziyafet çekmeniz için değil, yarış sonunda bir nebze kendinize gelebilmeniz için kabaca eksilen tuz ve şekerinize oynayan ikramlar… siz neler bekliyorsunuz vallahi anlamak zor. Çizi paketler nasıl açılır mesela veya lokmalık hale getirilen gofretin nesinden rahatsız oldunuz. Pes :grin:

12 Beğeni

Yavuz aslında beklenti biraz da yarışa verilen kayıt ücreti ile alakalı diye düşünüyorum. Mesela şu an Fransadayım ve 2 gün sonra yerel bir arazi yarışına katılacağım 10K ve kayıt ücreti 10 euro ödedim. Amaç eğlenmek ve kimse finişte ne yemek var diye düşünmüyor ( geçen sene katıldığımda sınırsız bira ve peynir vardı :sunglasses:) hatta ödül töreni de yapmıyorlar sadece bitirme süresini online olarak görebiliyorsun.
Bizde ise 1000-1500₺ civarı kayıt ücreti alıyorlar ve insanlar doğal olarak beklentiye giriyorlar. Bunu kayıt ücretlerini eleştirmek için söylemiyorum (yarışlara katılmak kişinin kendi insiyatifindedir)
Kısaca katılacağımız yarışları kendi kriterlerimize göre seçersek sonunda daha mutlu oluruz gibime geliyor​:ok_hand:

14 Beğeni

hocam yarış kayıt ücreti 10-15 tl olsa burdada beklenti olmaz. Yarış kayıt ücreti 1000-1500 euro olsa sizde beklentiye girersiniz. Ne kadar ekmek o kadar köfte, ama ekmeğin içi boş :frowning: (geleneksel “kayıt ücretlerinin belirlenmesi” festivali için bu durumu da not alıyorum müsadenizle)

6 Beğeni

15k için zaten bir ara noktada içecek desteği denilmiş, hani makarna sandviç deseler ve vermeseler tamam da kraker ekstra olmuş :wink:
Kayıt ücreti ve vaad edilenler:

15 k

Kayıt ücretleri;

• İadesiz kayıt ücreti: 1000 TL.
  • İade edilebilir kayıt ücreti: 1200 TL (4 Ekim 2024 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam ücret iade edilir).
  • 4 Ekim 2024 tarihinden sonra kayıt ücreti: 1500 TL (İadesiz).
  • 29 Kasım 2024 Cuma günü kayıt masasında sınırlı sayıda yeni kayıt alınacaktır.
    29 KAsım 2024 Cuma günü Kayıt ücreti 2250 TL dir.

Koşuya katılmak için kayıt ücretinin kayıt esnasında Visa veya MasterCard kredi kartı ile ödenmiş olması gerekmektedir. Kesin kayıt listesinin oluşturulmasında kayıt ücretini ödemiş olan katılımcılar dikkate alınacaktır. Organizasyon belli koşullarda kayıt ücretinde indirim yapma hakkına sahiptir.
Kayıt ücreti aşağıda listelenmiş olan maddeleri kapsamaktadır:

• Göğüs numarası
  • Zaman ölçümü
  • Koşu tişörtü
  • Parkur boyunca 1 ara noktada içecek desteği
  • Koşuyu başarı ile bitiren katılımcılar için bitiren madalyası
  • Bilgi Masası
  • Start Noktasına Güre’den transfer
  • Finish Noktalarından Güre’ye transfer
4 Beğeni

Kayit ucretleri ile sunulan ikramlarin birbirinden bagimsiz olduklarini dusunuyorum.

Otel konaklamasi satin almiyoruz neticede.

Checkpointler ve finishte ikram edilenler arazi kosusunun talep ettigi ozgul durumlara hizmet etmeli.

Zaten ikrami bol olan yarisin da marifeti sponsorlarindandir. Size hizmet icin degil icinde bulundugunuz bir reklam kampanyasina hizmet icindir o ikramlar.

2 Beğeni

Açıkçası Finişte verilen ikramlar yeterliydi bence lakin eleştirim şu. Adete şok oldum 15K parkurunu ilk 10 da bitirdim ve benden önce gelenler ile benden sonra gelen yaklaşım 5 koşucuya cp yoktu su vs hiçbirşey verilmedi su bizden sonraki gelen koşuculara kısmet oldu. CP de su olacağını düşündüğüm içinde yanıma almadım. Son 5K da rakiplerimle değil susuzlukla mücadele ettim

5 Beğeni

Fiyat ile hizmet ilişkilidir.

Tamam… Fakat aslolan vaadedileni vermektir.

Vaad edilen az, fiyat çok iken, ve buna rağmen kayıt olunmuşken, hizmet sonrası verilenler azdı demek doğru değil. Kayıt olmadan önce belirtilen durumu, kayıttan sonra eleştirmek ne kadar dogru olabilir.

Gerçek sorun @herdogdu Hüsnü beyin bahsettiği gibi yetersizliklerdir. CP kurulumundaki zamanlama hataları gibi İlk gecenleri mahrum birakmak, masa üzerindekilerin erken bitip sonrakilere kalmaması vs. vs.

Kayıttan önce sağlanan imkanlar gözden geçirilir, fiyat ile karşılaştırma yapılır ve kayıta karar verilir veya vazgeçilir. Kayıt olduktan sonra, vadedilenelere bakılır artık. Başka organizasyonla kıyaslama veya aynı organizasyonun diğer parkurlari ile kıyaslama olmaz. Kiyaslanacaksa kayıttan önce olmalı ve katılma kararı ona göre verilmeli.

9 Beğeni

Merhaba,

36 kilometrelik bu inanılmaz macerada İda Ultra’da yüksek eğimler, engebeli araziler ve bitmek bilmeyen rampalar… Bu yarış, fiziksel ve mental sınırlarımı zorladı.

2024’ün sonuna doğru Run Zeus 36 km parkurunu koştum. Parkur, manzara açısından gerçekten çok güzeldi. Organizasyon, yarışı başarılı bir şekilde yönetti ve kontrol noktalarında (CP) yeterli ürün vardı.

Benim yarışımın detaylarını merak ediyorsanız, videoyu mutlaka izleyin!

Takip etmeyi, beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın

Teşekkürler.

9 Beğeni

merhaba herkese. 66 parkurundaydim. o ne guzel yagmur o ne guzel havaydi oyle. kafa lambasinin isiginda sanirim 2 saat yagmurda kostuk.sonrasi yagamama sıkıntısydi hava.
zor parkur ida. inisleri cikislari ve o son cıkısiyla zor :slight_smile: ama iste buradaki herkes gibi kendimizle kalip saatlerce ormanda bulunma halini seviyoruz. keske hazir olsaydim da 110 kossaydim. kossam diyorum da yuruyoruz haliyle uzunca sureler.
cplere ne kadar kaldi, ust bacaklara dikkat, iyi ki batonu almisim, su arkadasi daha once su yarista gormustum, dur surada da fotograf cekeyim, ondeki gruba yetisir miyim, cpye ne kadar kaldi, seneye daha cok tepe idmani yapalim,cpye ne kadar kaldi :))
guzeldi cok sey.
ben baska bi yarista benim icin cok pahali olan yagmurlugumu dusurmustum. bi arkadas bulmus gorevliye vermis sag olsun. su ana kadar tanistigim herkes ama herkes saygili sevgili anlayisli insanlardi. neden yaziyorum bunu cunku isaretleri bi kosucunun kasten cikarmasi vs bana cok imkansiz geliyor. ya da inanmak istemedigim sey bu. nereden bakarsaniz sacma. ida’ya doga askimiz icin gitmiyor muyuz biz? elbette kürsü iddiasina saygim cok buyuk. verilen emekler sinirsiz ama sirf bu yuzden yapiliyorsa ve biz o insanlarla ayni yerdeysek dehset bi durum dsgil mi bu?
kaz daglarindaki maden sirketlerinden nefret edelim. ormanin kalbine agaclari kesip ev yapanlara lanet edelim. guzelim zeytin agaclarina kiyanlarin yuzune tukurelim. bizim cocuklarimiz bu parkurda kosamayacak bunu bilelim
tanidik yuzler gordum. efesten dostum harun selamlar.
aksamustu 5 6 gibi baslayan o deli yagmurda parkurda kosan insanlara selam olsun.kiskandim hepsini.
gelip keyfini cikaran tum sporculara selam olsun.
seneye o ormanda bi 9 saat daha kalmak icin hatta eger idman yaparsam 110 icin orada olacagim. henuz vakit varken…
aranirsa eksik bulunur. organizasyona tesekkurler. bir suru genc arkadas emek verdi .sag olsunlar.
sirada izmir nif…evsahibi sayilirim. bekleriz herkesi izmire. aksamina ilk biralarin sozunu vereyim buradan :slight_smile:

14 Beğeni

Ayaklarına sağlık Mustafa, YouTube tarafında yorum istiyorsun ama burada yapmak daha doğru olacak sanırım.

Öncelikle odanın değişmesi kötü olmuş. İlk oda çok ferah görünüyordü.

Yorumu Youteba tarafında değil de burada yapmamın sebebi ise, videoyu izlerken hep koşunun başlamasını ve parkurdan çekimleri bekledim. Ama parkurdan çekim yok. Bence videolarının büyük bölümü parkurdan olmalı. Yaş grubunda hedefin var iken ve kameran pratik değilse, çekim yapamayacağını düşünüyorsan, kafaya, göğse takılabilen uygun kameralar var.

Bir de ben kendi adıma, videoyu bilgi edinmek için izlerken, o bölgeye ne ile, kaça ulaştığını, nerelerde yemek yenebilecegini, hangi otelde kaça kalındığını görmeyi tercih ederim. Bence bu konuyu ve parkurun videodaki ağırlığını düşünmelisin.

8 Beğeni

Harika Yapıcı Bir Eleştiri :clap::clap::clap:

7 Beğeni