İçe basma ve düz tabanlık illeti

Ayaklarımda içe basma+düz tabanlik var. Kişiye ozel tabanlik(3 ayrı yerde 3 defa yaptirdim)
Asics ve Nike markasinda ayakkabilar aldim,biraz uzun yürüyüşlerde ( 1 saat) sag ayagimin alt orta kisminda siddetli agrilar oluşuyor
Ne yapacagimi bilemiyorum artık, yeni bir ayakkabiya gecmek istiyorum.
Hangi markanin hangi seri ayakkabisini tavsiye edersiniz
Yürüyüş yaparken, ayaklarimin birazdan sızlamaya baslayacagini dusunmeden yurumek ıstiyorum :frowning:

Geçmiş olsun. Asics kayano mu kullandınız.

Evet, Asics gel kayano 29

Hımm. Ben de kayano 30 kullanıyorum. Büyük bir sorunum olmadığımdan genel olarak memnunum. Ama sanırım size yeterli gelmemiş. Size runrepeat sitesinden düz ayaklar için bir inceleme sayfası linki bırakıyorum. Ben bu siteden çok faydalandım ve faydalanıyorum. Forumdaki arkadaşlar da size yardımcı olacaklardır. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

1 Beğeni

ozellikle alt bacaginizi guclendiren egzersizler yapabilirsiniz…benzer sekilde taban icin de egzersizler oluyor, belki kisa vadede sonuc alamazsiniz ama duzenli yaptiginizda pozitif etkisi olacagina eminim…

Paylasim yaptiginiz sayfayi inceleyecegim, çok çok çok teşekkür ederim
Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle

Evet egzersizlere de bakacağım
Çok çok teşekkür ederim

Sadece düz taban ve içe basma mı?Sinir sıkışması, fazla kilo, iltihap, şeker değerinin yüksekliği?Sebepleri için doktor kontrolü faydalı olabilir.

Sol topuk bölgesi uzun süredir tatlı sert ağrıyan biri olarak fazla kilo, şeker tüketimimin fazlalığı bendeki ilk sebepler (tahmini).

https://www.medicalpark.com.tr/ayak-tabani-agrisi-ve-nedenleri/hg-3436

1 Beğeni

Ecem Hanım bende de aynı sorunlar var, Kayano 29 görece rahat ayakkabı ama eskidiği ve maddiyat sebebiyle mizuno wave inspire’a geçiş yaptım.

Yalnız yürüyüş ile koşu dinamikleri arasında fark var. (60km koşunun ardına 60km yürüyüşü test ettim kapadokya’da) farklı kaslar ve hareketler içeriyor. Belki de trekking ayakkabılarına yönelmeniz gerekiyor veya sketchersın yürüyüşe yönelik ayakkabıları var diye hatırlıyorum.

Sorun sadece ayakkabıyla alakalı olmayabilir, bahsedildiği gibi buzlu bir pet şişeyi ayak altınızda yuvarlayarak veya medikal toplarla sorunu azaltabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

1 Beğeni

Merhaba, evet sadece duz taban ve içe basma sikayetim var
57 kiloyum kilo sorunum oldugunu dusunmuyorum :slight_smile: olsaydı gittigim doktorlarim bunu belirtirdi
2 farkli ortopedi doktoruna gittigimde röntgen ve mr cekim sonrasi duz tabanlik ve ice basma oldugunu soylediler; medikal magazasina yonlendirip tabanlik yaptirmami soylediler
1 yıldır 2 farkli medikalde yaptirdigim tabanliklar 1 tane de food balance olmak uzere 3 tabanlik, 2 farkli ayakkabi Nike air zoom/ asics gel kayano 29 kullaniyorum
Biraz rahatlamisti ayaklarim ama simdi tekrardan agrilar artmaya basladi ozellikle sol ayagimin alt kismi
Uzun yürüyüşler yapmak artik cok güç oldu bundan dolayi farkli bir ayakkabi arayisina gectim ve buraya yazmaya karar verdim

Çok çok teşekkür ederim

2 Beğeni

Merhaba, yasadigimiz bu sıkıntıları sadece yasayanlar anlar, size de cok gecmis olsun
Ayakkabi arayisina gectim tavsiyelerinizi degerlendirecegim
Soguk uygulamasini yeni kesfettim arada yapmaya çalışıyorum ama tabi ki anlık rahatlama sağlıyor
Medikal toplarla hic yapmamıştım bunu da deneyecegim
Çok teşekkür ederim

“biraz uzun yürüyüşlerde ( 1 saat) sag ayagimin alt orta kisminda siddetli agrilar oluşuyor”

“Biraz rahatlamisti ayaklarim ama simdi tekrardan agrilar artmaya basladi ozellikle sol ayagimin alt kismi”

Sağ ve sol.

Geçmiş olsun.
Medikal topların yerine geçer mi bilmem ama Decathlon’da masaj topları var.

Ne zor birşey olduğunu şuranın yüzde 90’ını okuyunca anladım.Kayano 24-25 (eski tarihli yorumlar) ,merdane yuvarlama,variş çorabı tavsiyesi, düz tabanın derecelerinin olduğu, tabanlık vs çok dertleşilmiş.

Destekli ayakkabılar bana hep acı verdi maalesef. Bacakları kuvvetlendirmenin ve mobilite egzersizlerinin çok faydasını gördüm. Bu aralar sadece koşmaya fırsatım oluyor ve eksikliklerini hissediyorum.
Squat, lunge, calf raise gibi temel egzersizleri bir kaç hafta düzenli yapabilirseniz fayda görebilirsiniz. Bunun yanında düz tabanlar için özel hareketler de var: https://www.youtube.com/watch?v=MaVAsuwYacE
Tavsiye edildiği gibi medikal toplarla veya foam rollerla yapılan masajlar da iyi geliyor. Fayda görebilmek için istikrar önemli. Geçmiş olsun.

2 Beğeni

Cok cok pardon ilk yazdığımı yanlış yazmışım ağrı sağ ayak altı değil sol ayak altı

Decathlon’a bakacağım, cok teşekkür ederim
Sağlıklı günler

1 Beğeni

Merhabalar aranıza yeni katıldım benim sizlere sormak istediğim önemli bir konu var oda şudur benim yaklaşık 12 sene önce başlayan ayak ve topuk ağrılarım var bu çukur tabandan kaynaklı tabanlık yaptırdım fakat topuk ağrıları geçmiyor bana onereceginiz spor ayakkabı varmıdır özellikle topuk bölgesi yumuşak olacak ağrılar dizime vurdu çekilmiyor artık şimdiden teşekkür ederim herkese selamlar

Merhabalar aranıza yeni katıldım benim sizlere sormak istediğim önemli bir konu var oda şudur benim yaklaşık 12 sene önce başlayan ayak ve topuk ağrılarım var bu çukur tabandan kaynaklı tabanlık yaptırdım fakat topuk ağrıları geçmiyor bana onereceginiz spor ayakkabı varmıdır özellikle topuk bölgesi yumuşak olacak ağrılar dizime vurdu çekilmiyor artık şimdiden teşekkür ederim herkese selamlar

1 Beğeni

Yukarıdaki yazıya göre içe basma vb. problemler ve buna bağlı ayakkabı, medikal ürünlerin çıkması tamamen marketing, satış için. Ama içe basma ve esnek düz taban biri olarak ayakkabı değişiminden sonraki rahatlamamı ve performans artışımı da ben biliyorum.

1 Beğeni

Bu arada arkadaşların kişisel özelliklerine göre ayakkabı seçimi yapabilmeleri için benim de çok yararlandığım bir site olan https://runrepeat.com/ burada paylaşayım. Tabi son noktada bana @tugrulpeker ayakkabı için tavsiye de bulunmuştu.

2 Beğeni

Geçen gün 2022de merrell kullanırken görüntümü yakaladım şans eseri.

Ben kendime çözümü tam anlamıyla bulamadım. mizuno’dan memnunum, nnormal’i trailde bu sene deneyeceğim bakalım neler olacak. Muhtemelen kişisel tabanlık kullanmadan bu iş çözülmeyecek.

Not: bu basışa vücudum tamamen adapte oldu artık rahatsız etmiyor ama sakatlıklarımın baş sorumlusu muhtemelen.

7 Beğeni