İçe Basanlar için koşu ayakkabısı önerisi

Arkadaşlar merhaba,koşuya başlayalı 2 yıl olacak ve maraton dahil yarı maraton hepsini bitirdim,şöyle bir sorun yaşadım, Skechers koşu ayakkabılarını değiştirme zamanım gelmişti ve Asics Gel Nimbus 24 modelini aldım fakat birde uzun mesafe kostugum için 3.kosudan sonra sol kaval kemiğimde bacağımda ödem çıktı, megersem Gel Nimbus serisi dışa basanlar içinmiş,benim ayağım içe basıyor.(Doktordan bilgi aldım),içe Basanlar için koşu ayakkabısı önerilerinize açığım, teşekkürler.

1 Beğeni

https://www.asics.com/us/en-us/shoe-finder/

2 Beğeni

Hocam ingilizce site bu,Türkçe halini ve başka hangi model önerirsiniz?

1 Beğeni

Peki Asics novablast serisi nasıl içe Basanlar için uygunmudur? Onları beğendim de

Ağustos ayında zoom structure dan kayano 29’a geçtim. Daha atletik ve hızlı bir ayakkabı gibi duruyor. Ayağın alışması için biraz süre geçmesi lazım tabi, dış malzemesi biraz kalın ve ayağı sıcak tutabiliyor.

İlk izlenimim: Asics’e transfer olacağım gibi.

1 Beğeni

Başka onerebileceginiz model varmı peki içe Basanlar için,yani en iyi alternatif gel Kayano 29 mu içe Basanlar için?

Selamlar,

Asicslerde Gt1000 ve Gt2000 serileri bildigim kadariyla Ice basanlar icin, bu modelleri arastirmanizi tavsiye ederim. Saucony Ride serisi kullandim o modelde de ic tarafta destek vardi.

1 Beğeni

Bir çok model mevcut ama bazılarına ulaşmak zor oluyor ve içe basanlara göre olmasına rağmen gerçekte umduğunuzu da bulamayabiliyorsunuz. Biraz deneme yanılma.

runrepeat sitesinden stability ve motion control olarak arayabilirsiniz, bilindik markalarında sitelerinde shoe finder uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

2 Beğeni

Peki bu modellerle maraton kosulurmu sizce rahat yani? Uzun mesafeler için uygunmudur?

Peki bu modellerle maraton kosulurmu sizce rahat yani? Uzun mesafeler için uygunmudur? GT 2000 veya GT 1000 le gel Kayano arasında çok fark hissedermiyim yani

Denemedim yorum yapamiyacagim modeller hakkinda. Ben Saucony, Li Ning, 361° ve Salomon Ile kostum maratonlarimi genelde.

1 Beğeni

GT serisi yarış için, az yastıklamalı ve hafif. Günlük antrenmanda sürekli kullanımı sıkıntı yaratabilir.
Günlük antrenman için Kayano almanız gerekli.

2 Beğeni

İçe basmak tek bir kalıba sığdırması zor çünkü tüm ayaklar (ve vücutlar ile beyinler) parmak izi gibi kendine has.

Şahsen içe basan ve biraz taban çökmesi olup plantar fasya ödeminden kurtulmak için epey mesai harcamış birisi olarak en rahat ettiğim ayakkabı: Adidas Ultraboost PB oldu. Neden çünkü bileğimi çok güzel yerleştiriyor ve tam olarak ihtiyacım olan yastıklamayı ihtiyacım olduğu kadar sağlıyor.

Diğer memnun olduğum ayakkabılar: Nike Structure (çok bariz bir taban desteği var ancak biraz hantal bir ayakkabı) ve Salomon Aero Glide (Bu modeli tabanlık ile kullanıyorum, bileğimi sarması açısından favorim)

Tabanı kör göze parmak yönlendiren ayakkabılardansa bileği güzelce sabitleyerek ayaklara ve kullanıcısının insiyatifine de pay bırakan modeller iyi oluyor naçizane fikrimce.

Birden fazla ayakkabıyı dönüşümlü kullanmak ve hepsinden önemlisi soğuma hareketlerine ve günlük haftalık açma germe hareketlerine önem vermek tabanı mükemmel olmayan (neredeyse herkes) herkes için çok önemli. Not düşmek isterim.

3 Beğeni

İçe basıyorum son kullandığım 4 ayakkabı asics kayano, maraton mesafelerinde kullanıyorum, hafif arazi şartlarında da kullanıyorum, üst filesinin yırtılması haricinde problem yaşamıyorum, hafif çok hız yaptıracak bir ayakkabı değil ama ayaklarımı korunaklı hissediyorum. Tabi ayakkabı kişiye özel bir konu, bunlar benim kendi deneyimlerim,

2 Beğeni

Özelden gelen bir soruya cevabımı buraya da ekleyeyim:

Merhaba, Structure’dan sonra asics kayano 29 da denedim, kayano30 çok pahalı olduğu için devam etmedim. Şimdi Mizuno Wave Inspire 19 aldım onu deniyorum memnun gibiyim ama tabi bu ayakkabıların hepsi biraz ağır.

Zoom fly 5 kullandım ve tavsiye etmiyorum ayakkabı içe doğru eridi resmen, belki tabanlıkla durum değişir.

Tabanlık + structure denemedim yorum yapamayacağım.

Bol bol esneme ve güçlendirme yaparsanız özellikle diz bölgenize büyük bir sorun yaşamazsınız. Koşuya yeni başlamışsanız IT band sorunu yaşayabilirsiniz korkutmasın yaşasanız bile geçiyor. Ayakkabı, antrenman ve zemini değiştirmeniz gerek.

Ben yanlış ayakkabılar sebebiyle bir de Morton Nöroma sahibi oldım, parmak arasında sinir sıkışması, 4 senedir geçmedi, koştuğum sürece sorun yok, ameliyatla ancak geçiyor bende istemiyorum.

Bir de çok içe basmaktan kaynaklı baş parmak altındaki kemiğiniz zedelenebilir ve ayağın kenarına doğru taşan bir nasır oluşuyor bilginize:)

Durumla ilgili önleyici tedbir olarak bir fizyoterapiste de danışmanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni