İçe Basanlar için koşu ayakkabısı önerisi

Böyle durumlarda bölgesel bant kullanmaktanse ayakları bandajlıyorum. Çift çorap giymek de iş görebilir. Bazen acılara tutunmak da gerekebiliyor :sweat_smile:

1 Beğeni

Bandajın marka modelini paylaşır mısın :pray:

Bu kadar yumuşak ayakkabılar kullanırken ayağınızda sürtünmeye bağlı tahriş olması -34 yaşımdayım ve sürekli spor ayakkabı giyiyorum- ya ayakkabının ayağınıza büyük gelmesi, ya çorabınızın uygun olmaması, ya bağcıkların yeteri kadar sıkı olmaması ya da ayağınızın fazla terlemesi gibi sebeplere bağlı gibi geldi bana. O yüzden terleme dışında -ki o problemin etkilerini de asgari seviyelere indirebilecek şekilde havadar ayakkabılar mevcut- diğer muhtemel sebepleri de bi değerlendirmekte fayda olabilir.

Problem sürtünmeye bağlı değilse çözümü biraz daha zor olabilir tabi.

1 Beğeni

Eczaneden kendinden yapışkanlı elastik bandaj diye almıştım, kutusunu atmışım maalesef. Kumaş olanlar kalın kalabiliyor, o yüzden sentetikler daha uygun. Ayak nasıl bandajlanır üzerine de epey video mevcut.

1 Beğeni

Şunun gibi mi @huseyn ? Rosman Gratis tarzı yerlerde de var.Belki Decathlon.
Tesadüfen bu akşam almıştım.Belli topuk ağrısı için iyi de gelir,denemeliyim.

Böyle bir ürünü koşu sırasında sürtünen yere direk yapıştırsam çare olur mu ? yoksa daha mı kötü etkiler ?
image

1 Beğeni

Terleme ve sürtünme ile çabuk gevşer ve başa daha büyük dert olur diye tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Aynı marka ürünü yıllardan beri kullanıyorum.Su toplaması ve tahriş için çok
işe yarıyor.Yarış çantamda da devamlı olur. Yapıştırılacak derinin üzerinde kıl-tüy olmaması lazım,kıllar alınmazsa hem tutmuyor hem de çıkarırken acı veriyor.

3 Beğeni

Duzenli olarak halluk valgus bunyonu icin kullaniyorum. Yarislardan once parmak ve su toplamasi olasi olan taban bolgesi icin de kullaniyorum. Roll fix en iyisidir. Ama su olunca salar yagisli havalarda. Diger markalar kolay tutmuyor, dusebiliyor ama oturunca deri ile butun olup zor cikiyor.

2 Beğeni

Evet benzer bantlar. Eğer detaylı bandajlama yapacaksanız şurda sabitleme nasıl güzel yapılır onu gösteriyor: https://www.youtube.com/watch?v=0lyAtixAMGE
Çok sıkıp kan akışını kesmemeye çalışın, yarıyolda ayakkabı çıkar çorap çıkar insanı rezil ediyor :smiley:

2 Beğeni

Videoyu izlemeden eşime bandlattım dedim ama zaten bandajı ikinci kişinin yapması gerekiyormuş,izleyince gördüm; teşekkürler :raising_hand_man: Artık kime izletmem gerektiğini biliyorum :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bu sabah denedim. Çok iyi çalışıyor . Diğer arkadaşlara da yardımcı olması için buradan paylaşayım.

3 Beğeni

Adam bildiğin alçıya almış gibi sardı :smile:

1 Beğeni

Puma Forever Run Nitro 2 tavsiye ediyor runrepeat.com.
Bende yeni Asics Novablast 4 almıştım . 21 K koştum geçen eklem ağrısı sıfır harikaydı.
Pronosyon destekli olarak biliyordum alırken meğer nötr müş . Onuda anlamadım .Alırken içe basma desteği vardı hatırlıyorum .hayalmi gördüm ne :smiley:

3 Beğeni

All rounder denilen ayakkabılar az yada orta seviyede arç yastıklaması sunuyor ayrıca geniş ve stabil orta tabanları ile rahatlık sunuyor

1 Beğeni

Selamlar, şu anda piyasada satılan ayakkabılardan içe basan ayak tipine uygun, kolay kolay paralanmayacak ve hız antrenmanlarında/yarışlarda kullanılabilecek modeller nelerdir acaba? Yahut tabanlık kullananlar, özellikle pratikliği (örneğin bir ayakkabıdan diğer ayakkabıya geçerken takıp çıkarma kolaylığı) konusunda deneyimlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Şu anda Asics Gel Kayano 31 ve Novablast 5’i sırayla kullanıyorum. Novablast 5’i özellikle uzun süreli kullandıktan sonra sol baldırımın alt tarafında, bacak içine bakan yerde ağrı ve zorlanma hissediyorum. Uzman birinden görüş almadım ama bence ayaklarımda asimetri var ve sol ayağımı daha çok içe basıyorum. Gel Kayano 31’de bu şikayeti hissetmiyorum mesela ancak o da bir tık ağır bir ayakkabı olduğu için her antrenmanda kullanılmaya müsait değil. Dolayısıyla böyle bir ayakkabıya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Benzer şikayetleri yaşamış olanlar alternatif tavsiyelerini paylaşabilirlerse ona da çok sevinirim çünkü her koşudan sonra ağrı çekmekten gerçekten sıkıldım.

2 Beğeni

Geçmiş olsun bu video da Matt bir kaç destekli ayakkabı modellerini anlatmış.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, izleyip tavsiye edilen ayakkabıları inceleyeceğim.

1 Beğeni

Benim sağ ayağım içe basarken, sol ayağım natural sayılır. Novablast 5’i ben de kullanıyorum… Bu asimetri sürekli aynı yerlerde probleme yol açıyordu. Özellikle soleus bölgesinde ve o civardaki tendonlarda ve topukta… Çok yavaş koşacak bile olsam o bölgeye yönelik ısınmayı aksatmıyorum. Esneteceksem daha uzun esnetiyorum. Kendi vücut ağırlığımla ‘soleus raise’ tarzı egzersizlerle problemi çözdüm.

Geçmiş olsun.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, bu hiç aklıma gelmemişti. Bir sonraki koşudan önce spesifik olarak ısınma yapıp ağrı durumuna bakacağım.