İç bilek ağrısı

Selamlar, geçen haftalarda özellikle 10 kilometre koştuktan sonra iç bilek ağrısı yaşıyordum ve sorunun ayakkabıdan olabileceğini düşündüm ve ayakkabımı değiştirdim. Ancak bugün yaptığım 15 kilometrelik koşuda iç bilek ağrım daha da arttı. Düz taban değilim ve bundan önce yaptığım sporlarda da içe basma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Acaba ilerleyen zamanda hem koşuya hem spora alıştıkça bileklerimdeki bu ağrı azalacak mı yoksa ayakkabımı tekrar değiştirmeyi düşünmeli miyim?

Teşekkürler

Merhaba; Öncelikle Bu ağrı sizi çok rahatsız edici ise bir doktora danışınız.

Fazla bir acı yok ise bilek güçlendirici egzersizler yapınız. Bilekleriniz zayıf olabilir. Koşuda ilerleyen km lerde zayıf kaslar ağrı yapar yada zarar görebilir. Geçmiş olsun

Koşmaya yeni başladıysanız böyle ağrılar yaşanabilir ama içe basma konusunda emin olmanızı tavsiye ederim, siz farkında olmayabilirsiniz. Koşularınızı asfalt yerine koşu pistinde yapabilirsiniz bir süre. Denge -güçlendirici hareketleri de ekleyebilirsiniz. (bosu gibi)

1 Beğeni

Posterior Tibial Tendonitis ile karşılaştırabilirsiniz.

1 Beğeni

https://youtube.com/shorts/aUxrufFZV44?feature=share

Deneyebilirsiniz

2 Beğeni

Maalesef bu sorun bana sene başında bir yarı maratona mal oldu. Önce sıradan bir ağrı gözüyle baktım ve umursamayıp antrenmanlara devam ettim. Sonucunda ise beni yürüyemeyecek hale sokan nur topu gibi bir ayak burkulmasına sahip oldum. Normalde ayağınız döner, ters bir hareket yaparsınız ve o an ayağınızın burkulduğunu bilir ve yürüyemezsiniz. Benim bildiğim ayak burkulması budur, lakin ben hafif bir iç bilek ağrısı ile antrenmanımı bitirmeme rağmen, birkaç saat sonra yürüyemeyecek hale geldim. Büyük ihtimal sıcağı ile fark etmedim. Devamında 2-3 gün yürümeyi geçtim ayağımı sürekli yüksekte tutmak zorunda kaldım ve sadece yatarak günlerimi geçirdim.

Yaklaşık 3 hafta hiçbir şey yapmadım ve sadece dinlendim ama tam anlamıyla bunun pek bir yararı olmadı. Sadece yürüyebiliyordum ama koşu yapmam yine imkansızdı. Sadece dinlenerek bu ağrıdan kurtulurum sandım. Sonra youtube’da “inner ankle pain” tarzı aramalar yaptım ve @okanakcay dediği gibi problemin Posterior Tibial Tendonitis olduğunu öğrendim. @herdogdu’nun paylaştığı video’daki 3.(tenis topu ile heel raising, 3x15) ve 4.(calf raising 3x12) yaptım. Bunu 1 hafta her gün yaptım ve çok hızlı faydasını gördüm ve ilk haftanın sonunda 8:30 pace ile 5km’yi başarılı şekilde koştum. Ağrı koşudan sonra tekrar hafif başlıyordu ama artık bu antrenmanlar sayesinde güçlendiğini biliyordum. Her koşu sonrası da o bölgeye 15-20 dakika buz uyguladım. Kesinlikle rahatlamasına çok yardımcı oluyor. Bu egzersizlere 2 aydır devam ediyorum. Artık her gün yapmasam da güçlendirme antrenmanlarımın vazgeçilmez bir parçası oldular.

Birden heelstrike’dan midfoot’a geçiş yapmam ve kapasitemin üzerindeki uzun süreli koşular bu ağrıya sebep oldu. Ayakkabılarım hep aynıydı. Ayağımın ortasıyla basmaya zorladığım 15KM’lik bir koşu sonrası ağrılar başladı ve takip eden birkaç antrenman sonrası başta bahsettiğim hadiseleri yaşadım. Şu an ise midfoot’a devam ediyorum çünkü diz ağrımı bitirdi ama bu da bilek ve calf’ı zorluyor. Oraları güçlendirmek gerekiyor bu egzersizler ile.

4 Beğeni

İyi Bir Örnek Vermiş Oldunuz. Geçmiş Olsun

3 Beğeni