HRV düşüşü ve toparlama önerileri

Geçen hafta aralıklı oruç sonlarına doğru yaptığım 10k koşusu sonrası HRV değerlerim çok sert bir şekilde 46’dan 26’ya düştü, koşunun yoğunluğunu yanlış belirledim, yağ yakayım derken hızlanmaya zorladım, hızlanamadığım gibi son 600 metre neredeyse yürür şekilde bitirebildim ve diyafram ağrısı oldu. Bir haftadır koşularımı askıya aldım, sabah akşam magnezyum takviyesi, recovery drinkler, ekren yatmalar (uykular da kötüleşti), bol karbonhidrat, protein, B12 vitamin takviyesi, sıcak soğuk duş derken zar zor 32-34’e geri gelebildim fakat benim alt bandım 42, az kaldı diyelim ama bu kadar yavaş toparlanmakta ne bileyim birşeyleri yanlış yapmışım ya da yapmamaışım düşüncesini doğuruyor, daha da ne yapabilirim bilemiyorum. Garmin stres seviyem de çok yavaş düşüyor, oturur ve yatar halde bile 50’lerde. Gece 1-2 saat 15 altına iniyor o da dalgalı. Sabah HRV değerim daha da kötü 22’lerde geziyor. Siz böyle bir durumda ne yapıyorsunuz, nasıl toparlıyorsunuz?

1 Beğeni

Bunlari yaptiginiz icin mi 32-34e geldi acaba yoksa zaten zaman gectikce kendiliginden gelecek miydi? Correlation is not causation… Bu kadar cok seyle ugrasmaya gerek yok, guzel ve uzun gece uykusu, bol sivi ve iyi beslenme yeterli.

Belki de farkinda olmadiginiz, cok semptom gostermeyen bir hastalik geciriyorsunuzdur. Vucut iceride virus veya bakteri ile mucadele halinde olabilir. Ya da kendinizi cok fazla yormussunuzdur ust uste, bir de stres eklendiyse bu olabilir. Dedigim gibi iyi uyku, iyi beslenme ve dinlenme… Ve tabii sabirla bekleme.

6 Beğeni