Hızlı 10k koşusu

Merhabalar buralarda yeniyim. 2 Yıldır koşuyorum, en uzun mesafem 4 saat 11 dakika ile maraton koşmak oldu ve şimdi yeni rekorlar denemek istiyorum. 26-27 Ağustosta gerçekleşecek olan Eskişehir yarı maratonunda 10k koşmayı planlıyorum, hedefim 35 dakikada yapmak ama net bir hedeften ziyade elimden gelen en iyisini yapmak ve kendimi zorlamak istiyorum.

Sorum şu olacak; en hızlı 10k koşmak için nasıl bir vücut formu gerekiyor? Bilindiği üzere uzun koşularda fazla yağ ve kas istenmeyen bir şey ancak 10k da bu durum değişiyor mu? kalan 6 ay süre içerisinde nasıl beslenmeli ve antrenman yapmalıyım? Son olarak bu konu da antrenör tutmalı mıyım yoksa kendi araştırmalarımla 35 dakikada koşabilir miyim?

3 Beğeni

Merhaba,
Umarım istediğin süre veya altında başarırsın. Yaşın genç, o yüzden uzman birilerinden destek alman daha doğru olur diye düşünüyorum. Sadece hazırlandığın maraton için değil sonraki spor yaşantında da sana çok fazla artı değer katar.
Azminden ve istediğinden ötürü de tebrik ederim.
Bol şans şimdiden

2 Beğeni

Merhaba;
Hedefin Gayet Ciddi ve Harika. Şahsi Fikrim Bir Antrenör ile Çalışmalısın. App antrenman programları yada internetten takip edilen programlar ile bu hedefe ulaşmaya çalışırsan umarım olmaz ama sakatlanma ihtimalin çok yüksek.

10K da bir uzun mesafe yarışıdır. Kilo ve Kas Durumu Çok önemli. 10 ay harika bir süre hazırlanmak için. Antrenör ile Çalışırsan şuan ki 10K tempondan en az 40-50sn düşürürsün (pace)

Antrenör Tavsiyesi İstersen Mustafa Araç (Academy of Running) Hocamız Bu Konuda Gayet Faydalı Olacaktır. Görüşmek İstersen Selamımı da İletirsen Sevinirim. Maddi Manevi Yardımcı Olur.

Antrenör ile yada Antrenörsüz Antrenman gelişimini bizimle de paylaşırsan hem bize hemde yeni başlayanlara güzel destek ve örnek olacaktır. #antrenman

3 Beğeni

Nazik yorumunuz için teşekkürler

2 Beğeni

Kesinlikle göz atacağım ilginiz için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Esenlikler, şuan 10k kaç geliyor ?

şuan aktif olarak koşmuyorum ama geçmiş antrenmanlarımda 50 dakikada koşmuşşum.

2 Beğeni

İyiymiş. Doğru antrenman ile hedeflerine ulaşırsın

10k’yı 50 dakikada koştum ve aktif olarak şu anda koşmuyorum demişsin.10k için 35 dakika çok iddialı bir süre ve 6 ayda bu seviyeye gelmek çok ama çok zor.40 dakika daha mantıklı bir süre ama çok özveri istiyor yine,6 ay boyunca hiç idman atlatmadan ,mümkünse profesyonel bir yardım alman lazım ve seni yönlendirecek koç sana daha iyi yardımcı olur.Ben senin yerinde olsam 43-44 dakika sürelerini hedeflerim.6 ayda 40 dakika sürelerine inmeye çalışman dahi beraberinde sakatlık risklerini de getirir.

Özellikle 10k için 40 dakikanın altı her bir dakikalık düşüşler çok özveri istiyor.Kendi adıma bugüne kadar ki en iyi 10k sürem 39 dakika oldu ve o zaman 1.80 boy-70 kiloydum.Verdiğim her 1 kilo bile performans olarak geri dönüyordu.Şu anda 76 kiloyum ve 80 kiloya çıkmaya çalışıyorum,daha derli toplu ve kaslı olmak istiyorum ve tabi ki hızlı koşmayı düşünmüyorum bile.Yani denklemin çok değişkenleri var,kaliteli beslenme de bu işin önemli bir parçası.

8 Beğeni