Hangi asics ayakkabılar alınmalı?

Merhabalar, asics in bir çok ayakkabısı bulunmakta. Bu ayakkabılardan hangi modeller koşmak için uygun bilemedim. Bildiğiniz marka ve modelleri yazabilir misiniz? Öğrenci işi ayakkabı modellerini de önerwbilirsiniz marka farketmeksizin.

1 Beğeni

200+ Asics running shoes: Save up to 51% | RunRepeat adresini inceleyebilirsin. Detaylı bilgilendirmeler mevcut. Filtreleme yapmak oldukça kolaylık sağlıyor.

2 Beğeni

Nimbus modellerini kullandım.

Yaklaşık 10 seneden beri asics gel nimbus serilerini (17,20) kullanıyorum. Geçen ay son verisyon olan 24 satın aldım ama çok yumuşak geldi bana. Ayak basış şeklinize göre Nimbus ve Kayano serilerini tavsiye ederim.

Peki nimbus beklentileri karşıladımı yav.Benim çok ağrım oldu nimbusla koşarken .Taş çatlasa 3 defa giyebildim

1 Beğeni

Bende 500 km kadar nimbus 23 kullandım.10k koşulara kadar yeterli fakat biraz ağır ayakkabı.Bu arada 400km den sonra ayakkabının her iki tekinde üst kısmındaki tesktil kısmında yırtılmalar oluştu.Bir dahada tercih etmedim açıkçası.

1 Beğeni

Ayakkabı kişiden kişiye değişen bir konu. Ben dışa bastığım için Nimbus 22 (1100km) ve Nimbus 23 (760km) modellerini kullandım. Nimbus 22 benim için gerçekten en iyi ayakkabıydı diyebilirim. Nimbus 23 biraz daha yumuşak geldi banada. Her iki ayakkabı ile maraton koştum başladığımdaki konfor (ki bu öyle bulutlarda yürüyor gibi değil, ortalama) ile bitişteki yakındı diyebilirim. Ancak her iki ayakkabında sayası çok kolay parçalandı. Taban kısmının hala yapabilecekleri var ama saya bitti resmen. Son zamanlarda dışa basmam biraz daha nötrleşti gibi hissettiğimden Kayano 28 aldım. Bu kullandığım 200km de biraz daha dengeli hissettiriyor, taban Nimbus 22den yumuşak ama Nimbus 23den daha sert. Saya ise aynı parçalanacakmış hissi veriyor şimdiden. Ağırlık konusunda üç ayakkabıda bana hafif geldi. Zorlu bir patika zemini olmadıkça -Nimbus 23 hariç- çoğu zeminde güven veriyorlar. Fiyat olarak Nimbus ve Kayano serileri biraz daha pahalılar ama ömür olarak (sayanın durumunu es geçiyorum) iyi gidecekler gibi.

1 Beğeni

Merhaba, yaklaşık 1200 km’dir asics patriot 12 ile koşuyorum. 1000 km’den sonra kumaşta bir deformasyon oldu. Ben bu kadar dayanabileceğini düşünmemiştim. Tüm koşuyu asfaltta yaptım. Fiyatı nimbus ve kayanolara göre oldukça uygun.

1 Beğeni

Nimbus 24’ü kullanıyorum aşırı derecede memnunum achill tendonunda ağrı vardı ciddi anlamda geçirdi fakat bazen topuklarda ağrı oluyor New balans 1080’i de kullanıyorum ikisinden de memnunum

1 Beğeni

Benim de bazen topuklarda ağrı oluyor sizin ağrı nerede koşudan sonra sabah ilk kalktığımda topuklarda bir ağrı hissediyorum Ama ben günlük yaklaşık 20 30 K koşuyorum

1 Beğeni

Direkt alt baldır ve ayak tabanlarımda oldu

Öncelikle çok geçmiş olsun peki sonrasında hangi ayakkabıya geçtin ve sonrasında bir problemi çözdün mü asics nimbus 24 ile ben günlük yaklaşık 30 K koşuyorum siz günlük koşuyor musunuz koşuyorsanız ortalama kaç kilometre

Merhaba

Bence Ağrı Ayakkabı kaynaklı olmayabilir. Yaptığınız antrenman yoğunluğu yada koştuğunuz zemin ile İlgili.

Şu egzersizleri yapın muhakkak iyi gelecektir

4 Beğeni

Bu hareketleri yapıyorum evet gerçekten çok iyi geliyor o zaman ben ayakkabı değil yoğun antrenman yaptığım için sanırım ayaklarıma çok stres biniyor görseldeki bütün hareketleri yapmaya çalışıyorum o zaman rahatlıyor Antrenmana bir gün ara verdiğim zaman da sorun olmuyor aslında Ama ben sabah akşam koşmayı seviyorum Buda benim ayaklarını yoruyor sanıyorum Çünkü onun dışında hiçbir yorgunum yok görüş ve öneriniz için ayrıyetten teşekkür ederim :pray:

2 Beğeni

merhabalar,
Hazır başlık varken sorumu buraya sormak istiyorum. yaklaşık 3-4 aydır koşmaya çalışıyorum. Decathlon malı bir ayakkabım var. Biraz daha iyi birşey almak istiyorum ancak fiyatlar çığırından çıkmış. Kayano 28 almak istiyordum ancak bu paraları veremem. Daha alınabilecek şeylere baktığım zaman ise almaya değer mi diye sorguluyorum. Jolt 3 veya Patriot 13 fiyatlarına çıkabiliyorum en fazla. Ancak bu ayakkabılar Overpronation desteği sunmuyor, bence Overpronation mevcut. Şimdi bu ayakkabıları mı alsam mevcutta kullandığım ayakkabılardan bir farkı olur mu? Koşu mesafelerim haftada 12-16 km koşu, 15 km kadar da yüksek tempolu yürüyüş şeklinde. Genellikle belediye koşu parkurlarında koşuyorum, zemini toprak-mıcır karışımı. Fikir belirtebilecek birileri çıkarsa çok memnun olurum.

1 Beğeni

Bence Decathlon ile devam et

2 Beğeni