Haglund Deformitesi | Topukta Kemik Çıkıntısı sorunu yaşamışlar / yaşayanlar

En basit tabiriyle topuk arkasında aşilin bağlandığı noktada olan, kemik uzaması nedeniyle rahatsızlık veren bir sakatlık olarak tanımlayabiliriz. Yapı itibariyle topuk dikenine benzemektedir
Herkesin ayakkabıları rengine modeline konforuna hızına göre seçerken bunu yaşayanlar topuk bölümünün uygunluğuna göre seçmek zorunda kalıyoruz ve ne yazık ki belli bir kilometre yapmadan da anlamak mümkün olmuyor, çünkü koştukta bölge şişmeye ve hassasiyet arttırmaya başlıyor. Bir süre sonra da hassasiyet gidiyor ödemin artmasıyla böyle de garip bir döngüye giriyorsun.

Merak ettiğim bunu yaşayan başkaları var mı, çözüm olarak ne denediniz ve ne sonuç aldınız.

Ben defalarca fizik tedavi aldım, operasyon ya da müdahelede bulundurmadım henüz ama artık oldukça arttı ve düşünme aşamasına geçtim. Bu arada bir ayakta mevcut ama diğerinde de başlama emareleri mevcut.

Teknik bir iki de bilgi geçeyim bilmeyenler için :slight_smile:

Topukta Kemik Çıkıntısı olarak bilinmektedir. Bunun sebebi topuk kemiğinden kaynaklanan kemik çıkıntısı zaman içinde büyüyerek aşil tendonuna temas eder ve aşil tendonunda hasar oluşturur. Oluşan hasar sonucu günlük ve sportif aktiviteleri engelleyecek kadar ağrı olur.

Bilgi alınabilecek bir site

4 Beğeni

Geçmiş olsun @ominal. Yaklaşık 6 aydır bir arkadaşımda da topuk dikeni var. Ortopedik tabanlık ve ilaçlar kullandı ama sonuç alamadı. 2-3 Hafta önce PRP yaptılar sonuç bekliyor ama iyileşmedi gibi duruyor. Biraz daha zaman geçsin haber veririm.

3 Beğeni

İyi günler dilerim.
Çok geçmiş olsun. Bir röntgen filminde ilk defa topuk dikenini görüyorum. Gerçekten diken gibi, delecekmiş gibi duruyor. Koşuyu bırakın sanki yürüyüşte bile ağrı verebilecekmiş gibi duruyor. Ayak altında oluşan bir kemik uzantısı olarak düşünmüştüm ben.
Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede, tedavisi gerçekleşir. :sunflower: :rose:

1 Beğeni

Yazımı editledim sanırım yanlış anlaşıldı biraz, hastalık/sakatlık topuk dikeni değil farklı bir durum , yapı olarak benzer.

@nkoner çok teşekkürler, 4 yılı geçti artık yeter desem mi dedim baya direndim.

@Kahomen topuk dikeni altta oluyor doğrudur, üstte de yazdım,
Ayakkabılar o bölgeden deforme oluyor evet hatta delinen ayakkabımda oldu. Futbolcularda sık görülüyor bu hatta bazıları ayakkabının arkasını kendileri deliyor.

3 Beğeni

Aynı problemi bende yaşıyorum ve 6 aydır devam ediyor.İlk 1 ay dinlendendim ve 20 seanslık bir fizik tedavi aldım.Bu süreçten sonra ağrılarım %20 civarına indi diyebilirim. Şu an belli belirsiz bir ağrı var fakat ısınma koşularından sonra tamamen kayboluyor.Off günlerde daha çok hissediyorum ama ağrıdan çok sadece kendini hatırlatan ufak bir sızı gibi. Doktorun tavsiyesi üzerine ayaklarıma her pazar uzunundan sonra kontrast bonyo yapıyorum.Çok faydasını gördüm. Bence bu sorun ayakkabıdan çok tendonun kapasitesi aşıldığı için ortaya çıkıyor. Bende de haftalık 50 km ortalamamı aniden 80 km lere çıkartıp full yokuş çalıştığım bir haftada meydana gelmişti.

5 Beğeni

Ben tamamen topuk dikenine odaklanmışım, ondan yanlış anlamışım. Önyargısız okuyunca problemi daha iyi anladım. @ominal

2 Beğeni

Geçmiş olsun .Acil şifalar

2 Beğeni

Hocam geçmiş olsun. bende de aynı sorun var hemen hemen röntgenlerimiz de aynı. Ne yaptınız ameliyat oldunuz mu acaba çözebildiniz mi sorunu?

1 Beğeni

Merhaba, hoşgeldiniz ve geçmiş olsun öncelikle

Operasyon olmadım, ağır bir süreci var bana göre, daha önce çeşitli ameliyatlarım var hali hazırda (acl gibi)

Avantajım koşu dışında pek ayakkabı giymiyorum günlük hayatımda, koşuda da uygun ayakkabı seçmeye çalışıyorum.

2 Beğeni

Teşekkürler cevap verdiğiniz için, günlük yaşantınızda topukta bir ağrı olmuyor mu sizde az da olsa. Sadece arkası vuran bir ayakkabı giydiğiniz de mi ağrı oluşuyor?

Gerçekten çok zor sonrası ameliyatın ve bana tek çare ameliyat dediler. Karar veremedim. Terlikle de bir sızı ağrı var bende.
Giydiğiniz ayakkabı marka/model nedir acaba?

1 Beğeni

Bir süre sonra ağrıyı gözardı edebiliyor insan, adaptasyon diyelim. Benim uzun yıllardır olduğu için o bölgede ki yapıda baya değişti, eskiden dokununca bile hassasiyet varken şimdi bir süre bastırmayk gerekiyor ağrı başlaması için.

Klasik aşil desteği -çıkıntısı- olam tüm ayakkabılar konu dışında kalıyor ve üzgünüm giyip bir süre geçirmeden doğru cevap bulunamıyor.
Adidas zero sl lerde rahatım ama farklı renkte bile değişebiliyor. Trailde de en rahat ettiğim pegasus trail serisi, oldukça fazla marka model denedim bu arada. Asics, puma, new balance, under armour, hoka.
Ama dediğim gibi renkte bile etkisi değişik olabiliyor.

Aşil tendonu esnetmesi çok önemli bu arada, oraya binen yükü ve ödem oluşmasını engelledikçe daha rahat ediyorum, bir de kremliyorum farklı olarak.

3 Beğeni

Gerçekten tebrik ederim kendi kendinize aşmışsınız sorunu. Benim yürürken üstüne basınca bir ağrı oluyor dayanılmayacak değil ama hayattan bezdirecek şekilde… Ameliyat olacağım gibi sanki çünkü gitgide ilerlediğini hissediyorum 2 ay olacak. Eswt fizik tedavi aldım buz kompress 1 ay krem kullandım ödem giderici hap vs ancak banamısın demedi. 1 ay aşil esnetmek için step tahtasında parmak ucunda yukarı/aşağı germe egzersizleri yaptım. Ağrılarım daha da arttı topuk arkasında …

Ayakkabı olarak asic gel kayano serisi kullanıyordum topuğumun arkasını ezdiğini bu rahatsızlıktan sonra giyemeyince anladım. Bana kalırsa bu ayakkabının haglund hastası olmamda kesin bir parmağı var…

Ortopedik tabanlık ayakkabı mağazaları gezmediğim yer kalmadı doğru ayakkabıyı bir türlü bulamadım. Sizin bahsettiğiniz modellere de bakayım bugün avmlerden.

Tekrar teşekkür ederim cevabınız için çok geçmiş olsun size de…

———-
Yeni kullanıcı 3 den fazla cevap veremez diye hata aldım o yüzden buraya yazıyorum
————

Tabi 2 ayağımda da var sağdaki biraz daha az ağrı veriyor önce biri sonra diğeri ameliyat olacak dedi doktor. Travma vs olmadı genetik bir durum sanırım. Yıllar var arkasında bir anda oluşacak bir kemik değil dedi doktor.

2 Beğeni

Sizinki bir travma sonucu mu zamanla mı oluştu,

Diğer ayağında röntgenini çektirin mutlaka, onda da olması muhtemel genetikse. Benim ameliyat olmama kararımda ki bir başka etkendi.

3 Beğeni