Haglund Deformitesi | Topukta Kemik Çıkıntısı sorunu yaşamışlar / yaşayanlar

En basit tabiriyle topuk arkasında aşilin bağlandığı noktada olan, kemik uzaması nedeniyle rahatsızlık veren bir sakatlık olarak tanımlayabiliriz. Yapı itibariyle topuk dikenine benzemektedir
Herkesin ayakkabıları rengine modeline konforuna hızına göre seçerken bunu yaşayanlar topuk bölümünün uygunluğuna göre seçmek zorunda kalıyoruz ve ne yazık ki belli bir kilometre yapmadan da anlamak mümkün olmuyor, çünkü koştukta bölge şişmeye ve hassasiyet arttırmaya başlıyor. Bir süre sonra da hassasiyet gidiyor ödemin artmasıyla böyle de garip bir döngüye giriyorsun.

Merak ettiğim bunu yaşayan başkaları var mı, çözüm olarak ne denediniz ve ne sonuç aldınız.

Ben defalarca fizik tedavi aldım, operasyon ya da müdahelede bulundurmadım henüz ama artık oldukça arttı ve düşünme aşamasına geçtim. Bu arada bir ayakta mevcut ama diğerinde de başlama emareleri mevcut.

Teknik bir iki de bilgi geçeyim bilmeyenler için :slight_smile:

Topukta Kemik Çıkıntısı olarak bilinmektedir. Bunun sebebi topuk kemiğinden kaynaklanan kemik çıkıntısı zaman içinde büyüyerek aşil tendonuna temas eder ve aşil tendonunda hasar oluşturur. Oluşan hasar sonucu günlük ve sportif aktiviteleri engelleyecek kadar ağrı olur.

Bilgi alınabilecek bir site

3 Beğeni

Geçmiş olsun @ominal. Yaklaşık 6 aydır bir arkadaşımda da topuk dikeni var. Ortopedik tabanlık ve ilaçlar kullandı ama sonuç alamadı. 2-3 Hafta önce PRP yaptılar sonuç bekliyor ama iyileşmedi gibi duruyor. Biraz daha zaman geçsin haber veririm.

3 Beğeni

İyi günler dilerim.
Çok geçmiş olsun. Bir röntgen filminde ilk defa topuk dikenini görüyorum. Gerçekten diken gibi, delecekmiş gibi duruyor. Koşuyu bırakın sanki yürüyüşte bile ağrı verebilecekmiş gibi duruyor. Ayak altında oluşan bir kemik uzantısı olarak düşünmüştüm ben.
Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede, tedavisi gerçekleşir. :sunflower: :rose:

1 Beğeni

Yazımı editledim sanırım yanlış anlaşıldı biraz, hastalık/sakatlık topuk dikeni değil farklı bir durum , yapı olarak benzer.

@nkoner çok teşekkürler, 4 yılı geçti artık yeter desem mi dedim baya direndim.

@Kahomen topuk dikeni altta oluyor doğrudur, üstte de yazdım,
Ayakkabılar o bölgeden deforme oluyor evet hatta delinen ayakkabımda oldu. Futbolcularda sık görülüyor bu hatta bazıları ayakkabının arkasını kendileri deliyor.

3 Beğeni

Aynı problemi bende yaşıyorum ve 6 aydır devam ediyor.İlk 1 ay dinlendendim ve 20 seanslık bir fizik tedavi aldım.Bu süreçten sonra ağrılarım %20 civarına indi diyebilirim. Şu an belli belirsiz bir ağrı var fakat ısınma koşularından sonra tamamen kayboluyor.Off günlerde daha çok hissediyorum ama ağrıdan çok sadece kendini hatırlatan ufak bir sızı gibi. Doktorun tavsiyesi üzerine ayaklarıma her pazar uzunundan sonra kontrast bonyo yapıyorum.Çok faydasını gördüm. Bence bu sorun ayakkabıdan çok tendonun kapasitesi aşıldığı için ortaya çıkıyor. Bende de haftalık 50 km ortalamamı aniden 80 km lere çıkartıp full yokuş çalıştığım bir haftada meydana gelmişti.

4 Beğeni

Ben tamamen topuk dikenine odaklanmışım, ondan yanlış anlamışım. Önyargısız okuyunca problemi daha iyi anladım. @ominal

2 Beğeni

Geçmiş olsun .Acil şifalar

2 Beğeni