Hafif sakatlıktan sonra büyük kondisyon düşüklüğü

Merhaba. koşuya 2 haftalık bir ara vermek zorunda kalmıştım. Koşuya döndüğüm ilk antrenmanda kendimi fazla zorlayarak sakatlandım. 5 günde iyileştim ( ya da sadece ağrılarım geçti bilmiyorum) 6. Gün antrenmana başladım. Ara öncesi rahatlıkla 2.1 km pace 6.5 dakika koşabiliyodum. Ancak şuan yaklaşık ortalama hızda ( belki birkac km/h daha hızlı) 1.2 km zor koşuyorum. Nefesim hızla tükeniyor ve bacaklarım çok hızlı yoruluyor. 3 km koşarkenki yorulmanın aynısı 1.5 kmde oluyor. Sizce sebepleri ne olabilir? ( 20 yaşında biriyim, yaklaşık 4 aydır koşucuyum)

1 Beğeni

Aile hekimine görünüp kan değerlerine, spo2’ye bakmasını isteyebilirsin durumu anlatıp;hastalık (belki covid) çok az etki eden de var, çok etki eden de.Sağlık açısından koşu dışı günlük hayatta nasıl hissettiğini de gözönüne al.Sağlıklı günler.

“Ancak şuan yaklaşık ortalama hızda ( belki birkac km/h daha hızlı) 1.2 km zor koşuyorum.” demişsiniz.

Sakatlık, ara vs sonrası daha yavaş ile denemek daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim, 25 mayısa randevu almıştım, spo2 icin de tahlil isteyeceğim. İyi sporlar

1 Beğeni

Spo2 parmağa mandal gibi birşey takıp 30sn sürede falan ölçülen değer;ateş ölçmek kadar kolay;hemen yaparlar.

1 Beğeni

Bu nedemek. Ne için yapılıyor?

1 Beğeni

Kandaki oksijen doygunluğu ölçüm.

Covid döneminde anladığım, kişi iyi hisset de kandaki oksijen doygunluk seviyesi düşebiliyor.Covid öncesinde de kullanılan tansiyon , ateş ölçümü gibi hızlı bir yöntem.Sporcularda da kullanılıyor.Yüksek irtifa.

1 Beğeni