GPS üzerinden program takiplerinde tutarsızlık

Merhaba

C25k’yı uygularken takip amaçlı Nike Run ve Xioami mi Fit’i kullanıyorum. Bu iki program arasında resimde gördüğünüz gibi az farklar oluşuyor.

Ancak Sports Tracker ve strava’yı denediğimde ( yukarıdaki programlarla birlikte ) çok garip sonuçlar alıyorum.

Yeni başladığımdan ve çok hızlı da koşmadığımdan acaba Nike Run Club’ın sonuçları mı yanlış diye şüpheye düştüm.

Bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bir firki verebilir mi ?



3 Beğeni

Bir ihtimal bu iki uygulamanın arkaplanda çalışmasına izin vermemiş olabilirsiniz. Bu durumda telefonunuzu her kitlediğinizde mesafe ölçümünü durdurmuş ama süreyi ölçmeye devam etmiş olabilir.

Aynı mantıkla; Nike’ın uygulamasının arkaplanda çalışmaya izni olduğu için normal bir ölçüm yapabilmiş. Tabii iki cihaz arasında kabul edilebilir farklar çıkması beklenen bir durum. Nike ve Mi arasındaki farkı normal kabul ediyorum.

1 Beğeni

bazı uygulamalar arka planda çalışmıyor. tuş kilidi yapıp cebinize koyup koşmaya devam ettiğinizde çalışmıyor ve mesafeyi ölçmüyor. uygulama ayarlarında arka planda çalışmaya izin vermelisiniz hala problem devam ediyorsa o uygulamanın sizin telefonunuz için uygun olup olmadığını kontrol edin.

1 Beğeni
1 Beğeni

Bu yazıyı dikkatle okuyacağım. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ayarları değiştirip deneyeceğim Sedat bey, teşekkür ederim.

1 Beğeni

Arka plan ayarlarını değiştirmeyi deneyeceğim. Teşekkür ederim

Sports Tracker’i güncel ve sürekli kullanan birisi olarak ölçümlemelerinin doğru olduğunu düşünüyorum. Tabii bu verileri saptırabilecek bir sürü etken mevcut. Sizin telefonunuzun GPS’i, koşulan ortam ve havanın ne kadar kapalı olduğu gibi şeyler çok fazla etkileyeceğini düşünüyorum. En güzeli bir gps saat almak ve sürekli oradan takip etmek. Telefon taşıma derdi de olmaz. Ben çok sıkıldım telefon taşımaktan

1 Beğeni

Bu arada ben de Bursa’dayım. Umarım bir gün denk geliriz. İyi koşular efenim

Cevabınız için teşekkür ederim.

Sanıyorum önceki cevaplarda arkadaşların yazdığı gibi sözü geçen uygulamaların izinleri ile ilgili bir sorun var. Özelikle benim de kullandığım Xioami telefonlarda izin konuları biraz çetrefilli. Arkadaşların önerdiği ayarları yaptım ancak deneyemedim.

Ben sabahları 06.15 gibi koşuya çıkıyordum. İşim ve hayatın diğer sorumlulukları gereği ancak bu zamanda fırsat buluyordum. Ancak havalar buz kesince mecbur sekteye uğradı ve bu da programları yeniden test etme imkanımı engelledi.

İlk fırsatta bir akşam koşusu ayarlayıp deneyeceğim.

Demek hemşehriyiz :slightly_smiling_face: En kısa zamanda tanışmak dileğiyle.

1 Beğeni

aman aman hava soğuk diyip sakın antrenmanlara uzun süre ara vermeyin. Buzlu havalar başladı ve antremanlarımız artık buzların üzerinde olacak. Tehlikeli ve bir o kadar da eğlenceli günler bizi bekliyor

1 Beğeni

Bu yazdıklarınızı motivasyon kaynağı kabul edeceğim. Çaylak antremanlarımı düzene sokacağım

1 Beğeni

Yine anlamsız bir uyumsuzluk. Bileklik mi band 5. Uygulamalar Nike run Club ve xioami mi fit. 5 kilometre hedeflerken hangisi doğru diye mesafe uzuyor. Siz olsanız hangi uygulamaya güvenirsiniz?

1 Beğeni

Çok basit @hakacho, 3.kulvarda koştuysan kabaca 420m, 4.kulvarsa 430m gibi düşün.Tam tur sayını kulvar mesafesi ile çarp, fazladan koştuğun kısmı ekle.Sonucu buraya yazarsan hangisi doğru öğrenmiş oluruz.7dk30sn ile 6dk30sn pace arasinda baya bir hissedilecek fark var, hislerin ne diyor, pist ölçümü ne diyor?

1 Beğeni

Nike run club gecen sene bende de bi ara sacmalamıştı bu sene iyi ama ben sorunun nike dan kaynaklandığını dusunuyorum

2 Beğeni

Çok doğru, hiç aklıma gelmedi açıkçası :slightly_smiling_face: yağış olmazsa perşembe akşamı ölçüp yazayım. 3. kulvar içeriden 3. kulvar değil mi?

1 Beğeni

3.kulvar.İçten 3.kulvar, 420m…Stravada falan haritada tur çizgilerini görebiliyorsunuz.Yani şimdi haritadan da bakabilirsiniz ,tabii ki nike’daki mi’deki haritalarda zoom yapılıyorsa?

1 Beğeni