Giriş seviyesi koşu ve yürüyüş için f/p ayakkabı tavsiyesi

Merhabalar. Size alacağım ayakkabı konusunda danışmak istiyorum. Ben 6 aydır haftada 2 kez betonda 45’er dk. kadar koşan birisiyim (165/70kg). İçe/dışa basmıyorum, ayaklarım taraksız ve 40,5 numara. Yalnız topuk vuruyorum biraz. 10 yıllık eski düz bir Nike ile koşuyordum ve 6 ayın yarısını kas sakatlanmalarıyla geçirdim. Alacağım ayakkabıyı da bu tempoda kullanacağım; yani amatör ve sakatlanmaları aza indirecek bir model arıyorum. Fiyatı da benim için önemli; alacağım ayakkabıyı aynı zmanda günlük olarak da kullanacağım. Yastıklama, topuk desteği ve ayağı sarması benim için önemli. Buradaki yazılanları ve runrepeat’deki değerlendirmeleri incelediğimde 3 f/p model arasında kaldım: Mizuno Spark 6, Nike Zoom Span 3 ve Asics Gel-Excite 8. Bu 3 modelden burada pek bahsedilmemiş amatör modeller olduğu için belki ama runrepeat’deki özellikleri benim için uygun görünüyor. Bunlar 700TL civarı. Öncelikle bu üçünden hangisini tavsiye edersiniz? Ayakkabının ayağımı tam sarması beni rahat ettiriyor ve parmak uçlarımın çok boşta kalması rahatsız ediyor. 300-400TL fazlasını verip alabileceğim 3 ayakkabı ise: Nike Air Zoom 38, New Balance Fresh Foam 1080 B11 ve UA Hovr Sonic 4. Bunlardan NB ve UA, birer yerde var sadece ve kadın modelleri. Renklerinde benim için sorun yok ama aynı numara olmasına rağmen kadın olması fark yaratır mı? Air zoom ise 1100tlye sadece Trendyolda var ve satıcıya güvenmiyorum, sorun yaşamak istemiyorum. Başka yerlerde ise çok daha pahalı. Özellikle ilk 3 modelden kullanmış olanlar varsa tavsiyelerinizi rica ediyorum.

1 Beğeni

Trendyol vb sitelerdeki satıcılardan almanızı tavsiye etmem. Nike’ın kendi sitesi veya Barçın gibi Nike’ın resmi satışını yapan sayfalara bakabilirsiniz. Nike React Miler da fena bir model değil.
Ayrıca f/p olarak uygun olan Reebook modellerine de kendi web sayfasından bakabilirsiniz.

Sağlıklı koşular

2 Beğeni

Nike Pegasus 36 kullanmıştım. Pegasuslar güzel ama şu anda sıra dışı pahalı. Salomon sonic 3 balance modelini tavsiye edebilirim. Yeni aldım bende pegasus u aratmadı bana. Hatta mesh kısmı çok daha iyi sarıyor ayağı. Taban yastıklaması bana çok iyi geldi. Pistte ve asfaltta koşuyorum. İkisinde de rahat.

1 Beğeni

Teşekkür tavsiyeler için. Şimdi kısaca bakabildim söylediğiniz modellere ama Nike Miler 2, kendi sitesinde 1900TL ve air zoom 38’den de pahalı. Sonic 3 de genellikle 1500-1800 aralığında. SPX’de 1000’e var ama sadece mavi. Akşam önerdiklerinizi daha kapsamlı araştırırım. Ama özellikle 650TL’lik Mizuno Spark 6yı gerçekten merak ediyorum.

Bu arada bu sitede sonic 3’ü ucuza buldum ama bu site orjinal midir çakma mı, bilginiz var mı?

çakma… orjinal site…

www.salomon.com.tr

ya da www.spx.com.tr

2 Beğeni

Merhaba,
Nike Defy All Day kullanıyorum ve gayet memnunum. Topuk vurduğunuzdan dolayı bir bakmanızı tavsiye ederim. Tabanındaki oluklardan dolayı yere uyguladığınız basıncı (ki siz topuk vuruyorum diyorsunuz) azaltıyor.
İki ay önce alıp kullanmaya başladım ve genelde her gün 5-6K koşuyorum. Herhangi bir sakatlık da yaşamadım. Belki sizin için de uygun olabilir.

1 Beğeni

Tekrar merhaba. Biraz önce eskişehir spx ve sportive mağazalarında Salomon Sonic 4 ve Nike air zoom 38 Shield deneme fırsatı buldum. Salomonda çok rahat hissedemedim ve fiyatı 1700’dü galiba. Air zoom 38 shield ise indirimdeydi ve 200tl mağaza indirimyle birlikte 1180tTL’ye geliyor. Yarım numara büyük denediğim için tam anlayamadım ama 3 gün içinde numarasını getirecekler. Bu durumda hem Mevlüt bey sizin önerdiğiniz Defy modeli hem de benim düşündüğüm 3 ucuz modelle karşılaştırınca 1180’e air zoom 38 mi almalıyım? Çünkü Mizuno Spark 6 kullanan yok galiba ve ben de denemeden almak durumunda kalıcam. Air Zoom Shield olanı, düz olanından daha ucuzdu bu arada, olumsuz bir özelliği var mıdır bu modelin?

Tekrar Merhaba,
Hatırladığım kadarıyla air zoom taban kısmı yumuşak ve daha çok hız amaçlı tasarlanmış bir ayakkabıydı. Asfaltta koşacaksam; ayakkabı tabanının biraz sert olmasını tercih ederim ki zeminin sert etkisini emerek ayağımın konforunu bozmasın. Bundan dolayı da benim tercihim air zoom olmazdı. (Siz, yine satış danışmanınızdan bilgi alın yanlış hatırlıyor olabilirim. )

1 Beğeni

Bulabilirseniz Winflo 6 alın derim. “Shield” olan ayakkabı modelleri özellikle Nike lar Ayakları fazla terletiyor.

Bu arada Sonic 3 o fiyatlara ne zaman çıktı vay be. Şunu açıkça Söyleyeyim Sonic 3 te O paraları etmez, tabi bu benim fikrim.

1 Beğeni

Şunu ayrıca belirteyim. Sonic 4 deneyip rahat etmediğinizi söylemişsiniz. Salomon Sonic 3 ve 4 mesafe yaptıkça Rahatlatıyor. Çünkü Tabanları Asfalt yol koşusuna uygun olduğu için Nike ve Asics lere nazaran serttir. Mesafe aldıkça esnemeye başlıyor.

1 Beğeni

@donurh “Shield” olumsuz bir özellik değil (gore tex gibi terletme yapmaz) Özelliği yağmur damlalarının kaymasını sağlayarak ayakkabının yağmurlu havalarda kolayca ıslanmasını engellemek. Ben 2 yıl shield özellikli ayakkabı kullandım, terleme sorunu yaşamadım.

1 Beğeni

Benim f/p tavsiyelerim

Nike Winflo 5 (sonradan çıkan modeller 5 kadar iyi değil)
Nike Revolution 5
Asics Gel Contend 7
Asics Gel Excite 8

olurdu…

1 Beğeni

Herkese teşekkürler tüm bilgiler için. Nike winflo 5 ya da 6 hiçbir yerde yok numarası. Bu durumda ya 1180’e Air Zoom 38 shield alacağım ya da 690’a Mizuno 6 Spark alıp deneyeceğim. Kendi sitesinden alınca en azından iade hakkım olur. Bu arada New Balance Fresh Foam ya da UA Hovr Sonic kullanan da yok galiba.

New Balance Fresh Foam’la şimdiye kadar 200km civarında koştum,yastıklaması güzel ve rahat bir ayakkabı. 20-30km arası hafta sonu asfalt uzunlarında kullanıyorum.Çok memnunum ve tavsiye ederim.Görüntüsü de çok güzel bana göre,sağlam bi ayakkabı,2000km yi deviririm diye düşünüyorum.Ben V10 modelini kullanıyorum,şimdi V11 modeli var güncel olarak

1 Beğeni

peki son olarak size şunu sorup karar vereyim: ben dediğim gibi az koşarım ama günlük olarak da kullanacağım. Ayağı tam sarmasını ve sıkı durmasını istiyorum. Air zoom mu, fresh foam mı?

ben bu konuda çok acemi oldugum için yanlış anlamış olabilirim. Yastıklaması yüksek denince sert taban anlıyorum. O yüzden bunu da sert diye düşündüm. Evet bana sert tabanlı bir ayakkabı lazım ama bunu nasıl anlarım, runrepeat’de hangi kavramlarla bunu anlatıyorlar?

Yastıklama ayak tabanının zeminle temasındaki etkiyi azaltmak için yapılan yumuşak plastik malzemelerden yapılan dolgulardır. Sert tabanlı ayakkabıyı yürüyüş ayakkabısı gibi rahat bükemezsin. Tabanı daha kalındır. Runrepeat de daha önce ayakkabı seçmedim ancak outsole diye bir seçenek olabilir yada koşacağın yere göre de sonuçları listeleyebilir emin değilim.

1 Beğeni

Anladım. Galiba Fresh Foamı alıcam. Yalıspor’da 1000TLye bir tane var. Kadın modeli diye geçiyor ama numarası aynı,i sorun olmaz sanırım. Yalıspor güvenilir diye biliyorum.

1 Beğeni

Kadın modelleri daha ince ve dar oluyor diye biliyorum. Koşudan sonra topuk ağrısı falan yaşamayasınız aman dikkat edin

1 Beğeni