Merhaba,koşuya başlayalı 7. Haftam dolmak üzere bu sporda yeniyim ve bilgi eksikligim var illaki,bu sureçte gelişimimi paylaşmak istiyorum tecrübeli kullanicilardan yorumlamasini rica edecegim.7 haftalık gecmisi baz alarak,iyi yetersiz.kötü,ortalama gibi.böylece iyi antrenman yapmis olup olmadigimi da anlamis olurum.genelde iki gün off bir gün koşu şeklinde koştum,bazen bir gun of yaptigim da oldu.neyse.
Suan ki formum 5k:27 dakika,10k:59dk37sn
Hızla ilgili bi antrenman yapmadim hic yeni oldugum icin,hissiyat odakli kosuyorum biraz nefes alisverisim hizlanmiş fakat telefon caldiginda konuşabildigim tempolar.7 haftalik geldigim nokta iyi mi sizce,yaş:30 tesekkurler..
5 Beğeni
Surelerin hic onemi yok. Asagidaki nedenlerle durumunuz cok iyi:
- 7 Haftadir kosu antrenmani yapiyorsunuz
- Hizla ilgili antrenman yapmamissiniz, dogru karar vermissiniz
- Aralarda iki veya bir gun off vermeniz cok dogu
- 5-10 km durmadan kosabiliyorsunuz
- Geldiginiz noktayi merak ediyorsunuz.
Tek negatif: Bu mesafeleri hangi surede kostugunuza gore iyi veya kotu olabilecegini dusunmeniz. Bunun su an icin bir onemi yok.
Dolayisiyla 5 arti 1 eksi ile cok iyi durumdasiniz, devam edin. 
15 Beğeni
Çok teşekkür ederim yorumunuz için dogru yaptigimi dusundugum şeyler dogruymus buna sevindim.
2 Beğeni
Yaklaşık 2 ay geçmiş, bugünden 3 ay sonra bence de süreden bağımsız “haftada 2-3 koştum düzenli” diyebiliyorsan (takvime not al, buraya kesinlikle yaz) çok iyi.
19 mayıs günü kontrol zamanı olsun.Tebrikler
5 Beğeni
Cok tesekkurler bunu yapacagim
3 Beğeni
Koşmaya devam etmeniz,kendinizi geliştirmeye yönelik antrenmanlara sabır ve sağlıkla devam etmeniz çok güzel Kendinize özellikle sağlığınıza dikkat ederek hırsların esiri ve mağduru olmadan disiplinle koşuya,antrenmana devam etmeniz dileğiyle
3 Beğeni