Gece koşmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mümkün olduğu kadar yolda koşmuyorum. Kenarda kaldırım varsa kaldırımı tercih ediyorum. Kesintiye uğradığı yerde bir basamak inmek çıkmak, kaza riski ile karşılaştırıldığında, bana daha kabul edilebilir geliyor.

Araba kullanırken bizzat yaşadığım için olabilir, bu konuda çok temkinliyim. Güneş sürücüye karşıdan vurunca, görüş çok kısıtlı oluyor. Bu da sabah erken saatte güneşi arkasına almış, trafiği karşısına almış koşucu için çok riskli.

Sürücü her zaman yola bakmayabilir, göstergeye bakar, telefona bakar, kasise bakar, denize bakar, bir saniyede her şey olur biter. Az daha karşı yönden gelen bir koşucuya çarpacaktım, son anda fark ettim, kendisi farkında olmadı bile.

Herkese kazasız belasız sporlar dilerim. “Önce güvenlik”

5 Beğeni

Geceleri koşmak benim için daha keyifli oluyor, uzun ultraların gece bölümlerinde daha rahat ve performanslı oluyorum, sanırım gecenin derinliği sakinliğinden kaynaklanıyor, kafa lambasının halesi uzun zamanda gözleri yoruyor , onun içinde ibikli şapka giyerek bunu ayarlıyorum. Yazın bile olsa geceleri soğuk olabiliyor bunun için önlem almak önemli , durumu hafife alan çok koşucunun gece hipotermiye girdiklerini gördüm, Gece hayvanlar uykudan uyanır avcı moduna girer ıssız yerlerde yaban hayvanlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor, kafa fenerinizin yedek pilleri mutlaka olmalı yoksa en büyük sıkıntı ışıksız kalmak. Aklıma gelenleri yaşadıklarımı kısaca karaladım. Saygılar sunarım.

9 Beğeni