Gece koşmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kış gelince mecburen gece koşuları yapıyoruz. Bu koşuları Fenerbahçe sahilde yapıyorum, bir ara Validebağ 'da niyetlendim ancak benim için hiç hayırlı olmadı. Kısa bir hikayesine buradan ulaşabilirsiniz. Son söz patikada koşacaksanız çok dikkatli olun 5 pace altında hızlarda koşarken takılmanız durumunda ayakta kalmanız çok zor.

3 Beğeni

Sadece önününüze odaklanıyorsunuz sanki gece araba kullanmak gibi daha az yorucu oluyor.

2 Beğeni

Çekmeköy de yarışların başladığı Taşdelen Doğa Sporlarına gece 2-3 gibi gidip koşma imkanı var mı, oraya kadar gece gidip hayal kırıklığı içinde eve dönmek istemiyorum.

Kosabilirsin herhangi bir engel yok. Hatta Taşdelen yerine Çekmeköy’deki Well Q villalarinin oradan da ormana giriş yapabilirsin.

Teşekkür ederim, şimdiye kadar orada 4 gece yarışına katıldım, parkurda birsürü eski yarışın karışmış işaretleri var. Gps için indirebileceğim bir parkur dosyası olan bir site biliyor musunuz?

Benim gps datalarını paylaşabilirim. 30K-50K ve 60K verilerini bunun yanında doğaçlama koştuğumuz birkaç yeri daha gönderirim. Movescount account’u var mı? Yoksa bir yere yükleyip linkleri paylaşırım.

İstediğiniz bir yere yükleyin alırım ordan

2013 Transgrancanaria yarışında (125km 7300m+) gece Cuma 12:00’de start alıp Cumartesi gece sabaha karşı 4:30’da bitirmiştim. İki gece üst üste çok enteresan deneyim idi. Gece’nin en büyük problemi eğer benim gibi gözlüklü biri iseniz ve sürekli yağmur çamur gibi etenler ile uğraşıyorsanız gözlük ve görüş temizliği oluyor. Ben Serkan’a katılıyorum gece daha iyi konsantre olunuyor. İyi fener var ise ve tek başına iseniz zaman baskısı olan bu yarışlarda süreli hızlı gitmeye çalışmak, zaman kaybetmemek önemli, güneş doğdu mu ısınıyorsunuz ve rahatlama oluyor. Gece üşümemek içinde sürekli hızlı hareket etmek gerek. İzlemediyseniz gece çekimlerinin de mevcut olduğu belgeseli : http://www.izlesene.com/dup

Bu adresten indirebilirsiniz. 30 ve 50K Taşdelen başlangıç noktası. Diğer ikisi well q’dan.

Çok teşekkür ederim, bir gece karşılaşmak umuduyla

Havalar ısınınca büyük ihtimalle kendimizi gece dışarı atacağız. Facebook hesabınız varsa koşu grubumuza ekleyebilirim. Hafta sonları sabah erken saatlerde burada koşuyoruz.

Ben ilk defa 21-22 Mart gecesi Çekmeköy Gece Koşusunda gece koştum. Müthiş keyif aldım. En büyük hatam büyük ölçüde yalnız koşmaktı. Tek koşmak çok keyifli fakat alınan risk büyük. Çekmeköy Gece koşusunda cep telefonu taşısanız da çoğu bölümünde tel çekmiyor.

İzmir ekibi ile Yamanlar parkuru gece şahane olur mesala :slight_smile:

Sadece bir kere koştum ama çok zevkliymiş. Hayvan çıkacak korkusu gerçekten geriyor ama tuhaf bir keyfi de var bu gerilimin :slight_smile:

is saatinden dolayi ve aksam biraz erken oldugundan dolayi bu aralar hep gece kosmak zorunda kaliyorum. Caddede kostugumdan dolayi herhangi bir problem olmuyor. Buralarda her saatte kosan bulunuyor. Yanliz bir ay once gece 12.30 da 50dk kostum. Sivil polisler bitirene kadar 10 tur attilar :smile: (usa). Sanki gece kosunca daha az yoruluyorum ve daha fazla mutlu oluyorum gibi.

Aydos’da düzenli olarak gece koşuyorum.

1 Tempoyu düşün, önünüzü net görmeniz mümkün değil.
2 Sakin olun, herşey yolunda gidecek
3 Güçlü bir kafa feneri edinin en az 100 lümen
4 Rotanızı önceden birilerine bildirin
5 Mümkünse bir arkadaşınızla koşun,
6 Cep telefonunuz yanınızda olsun
7 yanınızda güçlü ses çıkaran düdük olsun
8 Gece gündüze göre soğuk oluyor. Base layer mutlaka giyin
9 Goretex ayakkabı tercih edin, su birikintilerini göremeyebiliyorsunuz (Fuji Sensor GTC)
10 Rotayı telefondan ya da saat’den live başlatın
11 Köpeklere dikkat edin, korkmayın, elektronik kovucu edinebilirsiniz

Benim gece Aydos’da yaşadığım tecrübeler böyle…

1 Beğeni

Ben onca köpek varken gece Aydos’ta koşmaya cesaret edemiyorum açıkcası. Bravo valla :slight_smile:

Tam bir yıl önce gece Aydos’a koşmaya gittiğimizde kapıdaki abimiz (Bizi tanıyordu düzenli gittiğimiz için) gündüz sorun yok ama gece köpekler konusunda güvence vermem, size zarar verebilirler demişti. Bence Aydos’un tek olumsuzluğu köpek korkusu özellikle gölün kenarında iti kıyım olan…

Aynen öyle. Ben de bir kaç yıldır düzenli koşuyorum Aydos’ta. Köpeklerin bir çoğu tanıdığı için ses çıkarmıyor ama bazıları senelerdir alışamadı. Düzenli olarak havlıyor. Gece olunca hepsi bulunduğu bölgeyi koruma moduna geçeceği için çok riskli bence :slight_smile:

Merhaba,

Eminim daha önce bir yerlere yazılmıştır; ama ben ilgili başlığı bulamadım buraya yazmak istedim.

Lütfen hem kendiniz hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından, asfaltta arabaların gidiş yönüne ters istikamette koşanlar, azami dikkatli olun.

Bunu grup halinde yolun bir şeridini neredeyse tamamen kapatacak kadar yayılarak yapanlar, lütfen görünür olmak için bir şeyler yapın.

Bir kere araba ile, bu sabah da bisikletle başıma geldi, az daha birisine çarpacaktım.

Gerçekten çok az bir mesafe kalana kadar GÖRÜNMÜYORSUNUZ.

Kaç tane sürücünün daha güneşin doğmadığı o saatlerde yolda, asfaltta kendisine doğru koşan bir insan grubu ile karşılaşabileceğini düşündüğünü ve tedbirli olduğunu sanıyorsunuz?

Kaç kişilik grupta ne bir kişide ışık ne de bir reflektörlü kıyafet vardı.

6 Beğeni

Herkese selamlar;
İlk paylaşımın üzerinden 10 sene geçmesinin şerefine şöyle bir önerim olabilir;
Neşetsuyunda gece koşmak üzerine birkaç arkadaş toplanıp koşmaya ne dersiniz ? Kendi backyardımız gibi düşünelim :slight_smile: Düşük bütçeli backyard :slight_smile: Şaka bir yana dün akşam yapılan Uzun Etap’ın gece koşuları üzerine bunu düşündüm de ayda 1 mesela bunu bir ritüel haline getirebiliriz :slight_smile:
Sevgiler.

4 Beğeni