Çok güzel geçti benim açımdan, organizasyona teşekkür ederim. Sadece 10 K koşanlardan CP olmaması yönünde geri dönüş aldım. Geçen yıl vardı aslında, seneye olur umarım. @Yasin_pamuk
Teşekkür ederim. Hemen indirdim.
Tabi ki aynı şekilde senin de eline sağlık abi
başından beri severek takip ediyorum ![]()
Merhaba arkadaşlar
sitede kit alımının hangi saatlerde nerede yapıldığının bilgisi yok.
kit alımı sadece göl kenarında mı yapılıyor?
Instagram’da yer alan gönderiye göre 23.05.2025 cuma günü saat 11:00-20:00 arasında Gebze Center’da, cumartesi günü saat 06:00-08:30 arasında etkinlik alanında kit dağıtımı yapılacak gibi görünüyor.
Selamlar, dün dehşet bir sıcak altında Gebze’yi koştuk. Ne bir ağaç gölgesi, ne bir çeşme (33. kilometre CP’sinde gürül gürül akan çeşmeyi saymazsak, o çeşmeyi yaptıran dün aldığı hayır dualarıyla cenneti 10 kez garantiledi), sadece tozlu yollar.
Bol bol otlayan inek, bir koyun sürüsü (sürünün köpeği sürüye doğru koşan insan görünce havlamak yerine sessizce ağaçların arasına saklanmayı tercih etti), birkaç tane küçük yılan, epeyce kertenkele, acayip acayip öten kuşlar.
Finish alanında belediyenin sağladığı duş, soğuk suyun boynuma değdiğinde çıkardığı ve fakat sadece benim duyabildiğim COSSS sesi. Forumda bol bol soğuk havada koşmak meselesi konuşulmuştu, ama bence sıcak havada koşmak da üzerine konuşulmayı hak ediyor.
Gebze’den aklımda kalanlar bunlar, yarışı düzenleyen BravoRun ekibine gıyaplarında teşekkür ediyorum, tüm imkanları seferber edip tam manasıyla imece usulü bu yarışları sürdürmeye devam ediyorlar.
Ben de 50 k koştum. Hava çok sıcaktı, hiç bir yarışta bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Yağmur duası yaptım ama gökyüzüne bakınca rüzgar duasına çevirdim. 33 k da bırakacaktım ama arkadaşlar beni zorla devam ettirdiler :)) Ayakkabılarıma giren taşlar ayak tabanımı mahvetmişler, yarın işe nasıl gidicem bilmiyorum. Ama her zamanki gibi finişe gelince kocaman bir gülümsemeyle bu yarışı da listeme ekledim. Bravorun her zamanki gibi harikaydı.
Selamlar, bu seneki yarış için yeni başlık açılmadı sanırım.
Kayıtlar 4 gün sonra kapanıyor, Gebze’den etkinlik alanına shuttle olacakmış. Ayrıca yarış alanında çadırda ücretsiz konaklama yapabiliyormuşuz (ücreti karşılığında kiralama hizmeti de var).
Asıl yazma sebebime gelirsek, 51K parkurunda yarışacağım. Parkur ve yokuşları göz önünde bulundurduğunuz da baton kullanmamı tavsiye eder misiniz?
Geçen sene koşmuştum, parkur değişmediyse 1100 metre kadar bir yükselti kazanımı var, batonsuz da koşulabileceğini düşünüyorum.
Geçen yıl aşırı sıcak ve güneş vardı, bu sene de hava sıcak ve güneşli görünüyor. Güneş kremi ve şapka almanızı mutlaka tavsiye ederim. Eğer bu yıl bir farklılık yoksa finishte duş da oluyor, bu konuda da tedarikli gitmenizi tavsiye ederim.
Hocam benim videomu seyrettiniz mi? Baton kullandım ama çok da gerek yok.
Ben batonsuz koşmuştum, pek de ihtiyaç hissetmemiştim. Olsa fena olmazdı dediğim kısa bir yer vardı ama bir daha o parkuru koşsam yine baton almazdım.
Cevap için herkese çok teşekkürler.
Videoyu şimdi izleyeceğim sağ olun ![]()
Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim cevap bulamadım hiçbir yerde burda sormak istedim.
Daha önce sabah 6da shuttle servisi ile gitmiş olanlar bilirler mi, 27 k için servisle gidip geç kit teslimine yetişebilir miyiz acaba? 6.50’de bitiyor diye biliyorum. Cumadan kit almaya da yetişemeyebilirim, saatler sıkıntı.
Furkan hocam merhabalar. Brovarun’daki arkadaşlara Instagramdan yazarsanız daha net bilgi alırsınız. özellikle Hüseyin kerem şenal. O da organizatör. Kısa sürede dönüş yapar diye düşünüyorum.
@fd2106 Hocam sagolun teşekkürler.
Bu arada belki sosyal medyası olmayanlar için buradan yazayım. Organizasyon saat 5’e ek sefer koyduklarını belirtti. İyi koşular
İlkez katıldığım gebzeultratrail 2026 parkurunu çok beğendim. Antrenman için harika bir parkur. Saat 10’dan sonra güneş bizi yaksa da zevkle koştum, bileğimde ki ödem ile beraber uyumlu bir
Şekilde koşup 6 saatte 48k bitirdim. Başlangıç ve bitirişte forumumuzun güzide insanlarında @ggg , @ismaileren ve @myilmaz karşılaşmak çok güzeldi. Vakit bulduğunda kısa bir blog yazısı yazacağım.
Keyifli ve güzel bir organizasyon oldu. Yarışı bu forumdan öğrenmiştim, öneren kişiye tekrardan teşekkürler.
51K parkurunda yarıştım. Parkur genel olarak traktör yollarından geçiyor, hiç asfalt barındırmıyor. Arazi yapısı gereği koşulabilir rahat bir parkur. Saat 6’da başladığımız için rahatsız edici bir sıcaklık da hissetmedim. CP’lerde ben sadece su alıp portakal ve limon yiyiyorum bu yüzden yorum yapmayacağım. CP’lerin mesafeleri iyi ayarlanmıştı. Son CP dışındaki diğer 3 CP’de tuz da vardı, son CP’de tuz yoktu ama jelibon ve kola vardı. (Forumda sık tartışılan soruyu bir daha sorayım: yarışlardan ne bekliyoruz? İstanbul’a yakın bu kadar ucuz bir yarış şahsen benim tüm beklentilerimi karşıladı.)
Yarışta geliştirilmesi gereken noktanın ise işaretlemeler olduğunu düşünüyorum. İşaretlemelerin yazacağım üç noktada geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kalan bölümlerde ise patikada ayrım olmadığı için ek bir ihtiyaç duymadım.
Saatime pace pro kurduğum için haritayı ek olarak kontrol etme ihtiyacı hissetmemiştim, ne yazık ki haritayı indirmemişim.
3. kmde Elmalıdere Şelalesi’nde önümdeki bir kişi ve arkamdaki on kişi ile birlikte şelaleye dönmeden düz devam ettik. Gittiğimiz yer tellerle kapalı olunca geri döndük ve işaretlemeyi o zaman fark ettim. Bence o işaret hızlı koşarken fark edilemeyecek kadar içerideydi. Onun yerine dönmemiz gereken o yol üstünde solu gösteren bir tabela daha iyi olurdu.
İkinci yer 6. kmdeki göl kenarı ve yokuş ayrımı. Orada göl kenarını yani doğru yolu gösteren yeşil bir tabela vardı. Tabela yeşil olduğu için acaba 27K parkuru mu diye tereddüte düştük. Saatime parkuru göndermediğimi de o noktada fark ettim
Yokuş yukarı çıkanların saati yanlış yön uyarısı verdiği için ben hata yapmadan doğrudan devam edebildim.
Son yer ise binaların ve tellerin olduğu kısımdı, kmyi hatırlamıyorum, tek hatırladığım mavi bir bina vardı. Orada ciddi bir işaretleme sıkıntısı vardı. Geçen seneden kalan işaretler de vardı ve onlar farklı bir yolu gösteriyordu.
Yarış sonunda birisinin organizatörler ile işaretleme konusunu konuştuğunu duydum. Sanırım hayvanlar işaretleri koparmış. Dediğim gibi ciddi ayrımlara tabela koyarsak bence bu sorun da önlenirdi.
Organizasyon hakkındaki diğer konulara gelirsek…
Marmaray ile İstanbul’dan geldim ve tek otobüs ile kit dağıtım noktasına ulaştım. Bu avmde akşam yemeğimi de yedim. Avm önünden ring ile etkinlik alanına ulaştık. Kendi çadırımda kaldım. Organizasyonun akşam yemeği saat 22:00’de verildi diye hatırlıyorum. Bence daha erken olabilirdi, yemekler geç gelmiştir… olabilir. Mercimek çorbası ve makarna vardı, ellerine sağlık. Ardından müzik başladı ve saat 23 ya da 23.30’a kadar devam etti. Kesinlikle çok geç bir saat. Eğlenmek isteyenler olabilir ama sonuçta herkes oraya yarışmak için geldi. Yarışın ismi ultra parkurundan geliyorsa bizi de düşünün saat 4’te yarış için uyandım ben
Organizasyon müziği kapandıktan hemen sonra bir araçtan son ses müzik açıldı. Saat 00.00’a yaklaşırken, son ses bir müzik. Dışarısı soğuk olmasa, sıcacık tulumumum içinden çıkmaya üşenmesem gidip suratına küfredecektim. O bu kadar insanı rahatsız etmeye utanmıyorsa ben de bir küfürden utanmamalıyım
Yarış olsun ya da olmasın gecenin bir saati son ses şarkı açan zihniyetin asla eğitilemeyeceğini düşünüyorum. Sanırım hep “Türk halkı da böyle işte” deyip geçmek zorunda kalacağız ![]()
Organizasyon alanında mobil tuvaletler ve duş vardı. Duştaki su damla damla aksa da en azından terimiz aktı, hiç yoktan iyidir. Mobil tuvaletler ise çok temizdi. Ama yine büyük bir eksiklik… Yarış için sabah 4’te uyandığımda mobil tuvalet aracı kilitliydi ve aracı kullanan kişi oradaydı. Ona sorduğumda tuvalet 7-8 gibi açılacak dedi. Bizim startımız saat 6’da
Tuvalet hiç yokmuş gibi varsayarsak sorun yok.
Sonuca gelirsem genel olarak memnum olduğum bir yarıştı. Bence yarışlardan daha fazlasını da beklemeye gerek yok. Böyle uygun fiyatlı kayıt ücretleri ile devam ettiği sürece katılımın artacağını düşünüyorum. Programıma uyduğu sürece ben de tekrar yarışmak isterim.
İşaretlemeler ile ilgili benim de bir kaç cümlem olacak.
27k parkurundaydım.15k civarı dik inişin başladığı yerdeki sağa dönüşü kaçırmışım (burada suç bende,saatimde rota olmasına rağmen tempom da iyiyken dikkat etmemişim).Sonrasında da ağaçlara asılı işaretler olduğu için ve yaklaık 50-100mt önümde de başka bir arkadaş olduğu için koşmaya devam ettim.Ta ki bir noktada ayrımda soldan bir rampa ve sağa giden yol vardı ve ikisinde de işaret vardı.Orada yanlış yolda olduğumu farkettim,hemen sonrasında da 51kcılardan bir arkadaşa denk gelince durum tamamen netleşti.Hemen sonrasında da 51knın 3.CPsini gördüm.Oradaki arkadaşların uyarısıyla yaklaşık 2,5-3km kadar sapma ile geri döndüm ve zor da olsa yarışı bitirdim.
Rotaya geri dönerken ağaçlardaki asılı işaretlerin eski organizasyonlardan olduğunu farkettim.Tüm bantlar güneşten solmuş ve bembeyaz hale gelmişti.Hangi organizasyondan kalmışlar ve neden toplanmamışlar gibi bir takım sorularla günü bitirmiş olduk.
Özet olarak çok büyük beklentiyle gelmediğim bir organizasyondu.Koşulan parkur hızlı ve keyifli bir parkurdu.Yarış için değil de başka zamanlarda da gelip koşulabilecek alternatif bir parkur olduğunu düşünmekteyim…
51den denk gelen benmişim şimdi fark ettim
çok geçmiş olsun
yol işaretlemeleri hiç dikkat çekmiyordu ve hatta bana göre yetersizdi çünkü bir noktada kaybolduk ama emek veren insanları suçlayamam, ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını düşünüyorum genel manada.
nem oranı yüksekti ve bu sıcak ile birleşince bir saatten sonrası eziyete döndü. bir daha katılacağımı düşünmüyorum.
genel fotoğrafları kısa süre içerisinde yayınlayacaklarmış.