Gebze Ultra Trail

Merhaba arkadaşlar,

Geçen yıl bu yarışa başka bir yarışa kayıtlı olduğum için katılamamıştım. Bu yılda yurt dışındaki bir yarışa katılma durumum var diye biraz geç yazıldım. Hem yakın olması hem de tanıdığım bir çok arkadaş bu yarışta olduğu için bana çok cazip gelmişti. Hafta başından bu yana yağan yağmur hafta sonunda da devam edeceği bilgisi ile bende çok da heyecan yaratmamıştı, çünkü patika yarışlarının doğasında zaten bu tarz hava ve yol durumu vardı. Antrenmanları da bu şekilde yapıyordum. Perşembe akşam teknik toplantıyı dinledikten sonra ertesi gün başlangıç noktası olan Denizli göletine giderek ortamı bir göreyim dedim. Gittiğimde aracım ile etkinlik alanına çok zor ulaştım. Belediye yolları yapıyordu, ortalık çamur deryası idi ama en kötüsü gölet suyu yolun üzerindeydi. Yarış sabahı yollar ile ilgili bir problem yoktu. Çok güzel bir çalışma ile düzeltmişlerdi.
Yağan yağmur ve fırtına nedeniyle 55 K parkurunda değişiklik yapılma kararı alınmış ve bu sebeple başlangıç saatleri değiştirilmiş ama kulaktan duyma şeklinde haber yayılıyordu. 55 K da yarışacak arkadaşım bana ilk haber veren kişiydi. Kendi yarışlarının saat 8.00 'a alındığını söyledi. Sonra ben ona onların başlangıcının 7.45 de olacağını söyledim, hemen araçlarından inerek başlangıç noktasına gittiler. Neyse ki yetiştiler. Hemen arkasından biz 27 K koşucularını hemen arkasından da 10 K koşucularının yarışlarını başlattılar. 27 K 4. km si idi beni 10 K birincisi geçti ama patikada zaten tek kişilik yer vardı ve parkurda da bir tek ben yoktum. Sonra diğerleri geldikçe dar yollarda hızlı 10 K koşucuları, yavaş 27 K koşucularının arasından çamurda kayarak veya durup kalkarak ilerlemeye çalıştılar. 10 K su noktası 8. km de idi sanırım, herkes isyandaydı. 27 K su noktası da 13.km den sonra 25.km de idi ve yine isyan burada da vardı. 55 K da yarışan bir arkadaşım çok susuz kaldığı için organizasyonu telefon ile arayarak kendisine su getirtmiş. İyi ki hava sıcak değildi. Son olarak duyuru için instagram sayfası kullanılabilirdi. Bazılarını görüntülü olarak vlog yaptım. İyi seyirler.

Not : Yarış kiti alırken zorunlu malzeme kontrolü yapılmadı. İnstagramda duyurulmuştu ama şartlar ne olursa olsun yapılmalıydı.

12 Beğeni

Elinize sağlık. 27K’ya en gerilerden başlayıp yavaş ilerledim. 14. dakika civarındaki dere geçişinde kalabalığı görünce olay oldu sandım. Sanırım herkes dere geçişinde ıslanmak istemediğinden alternatif yollar aramış. Videoda atlayanlar görülüyor. Rota üzerinden devam ettim. Hiç vakit kaybı olmadı hem de hiç zorlanmadım. Zaten ıslak ayakkabı bi süre sonra kuruyor.

2 Beğeni

Öncelikle tebrik ederim. Ben de 55k parkurunda ilk ultra mesafemi koştum. Bu mesafelerde çok deneyimim yok fakat gözüme çarpan birkaç şey oldu. İzninizle onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Alana geldiğimde üstümü değiştirmek için 10dk giyinme çadırını aradım bulamadım. En son kadınlar için konulan çadırın yanında yarı açık bir çadır vardı orada üzerimi değiştirdim. Sonrasında eşyalarımızı koyacak kuru yer bulmaya çalıştık ama bulamadık kadınların çadırının içerisine bırakmamızı söylediler. Çadırların zemini açıktı yağmurdan dolayı kıyafetlerimin çoğunu ıslanmış halde buldum. Bunun dışında 21. km’deki cp noktasında sadece yiyecek (elma ,muz ,limon) bulunuyordu oysa en son su takviyesini 13. km’de yapmıştık. Cp’deki görevliler ileride bir çeşme olduğunu oradan su alabileceğimizi söyledi fakat herhangi bir çeşme ile karşılaşmadık. Yaklaşık 20 km boyunca kendi suyumuzla idare etmek zorunda kaldık. Sonraki cp 33.km civarındaydı normalde 30.kmde olması gerekliydi. Burada bizi yetkili birisi karşıladı ve su alabildik. Kendileri yağıştan dolayı ulaşım sağlayamadıklarından su ulaştıramadıklarını söyledi. Sonrasında su sıkıntısı yaşamadık. Yiyecek konusunda çok zengin olmasa da yeterliydi. Bu yaşananlar dışında parkur oldukça keyifliydi.

Bu arada @nkoner sizin burada olduğunuzu bilmiyordum. Belki hatırlarsınız İznik ultrada sizi Süleymaniye cp’sinde karşılamıştık orada adımadım gönüllüsüydüm. Umarım sonraki koşularda sohbet etme şansımız olur. Herkese sağlıklı koşular dilerim.

7 Beğeni

Evet, sizi hatırladım. Çok kısa sohbet etme şansımız olmuştu. Görüşmek üzere …

@nkoner sizinle kısa bir sohbetimiz oldu. Gönül isterdi ki zaman ve mekan uygun oldaydı daha fazla konuşsaydık. Sizin gibi deneyimli birinden istifade etmek isterdim. Yine de çok memnun oldum. Seneye görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yarışın büyük bölümünde Namık abiyle yakın koşma fırsatı buldum, oldukça keyifliydi desteğine teşekkürler tekrardan abi. Sağlıkla bitirdik 27k ı günün sonunda en önemlisi o. Dağ Yenice öncesi zemin benziyor diyerek geldiğim Gebze beni bol çamurla mudrace formatına soktu bu da bir güzel tecrübe oldu. Antrenman amaçlı geldiğim için tek baton kullanan bendim sanırım zemin nedeniyle oldukça faydasını gördüğüm yerler oldu.

Gebze Ultra her noktasıyla oldukça farklı bir yarış oldu, amatör bir girişim olduğu için geribildirim olarak dikkate alırlar umarım söylenenleri. Madde madde gördüklerimi yazayım ben de.

-Belediye gerçekten çok güzel destek vermiş, hem parkur hazırlığında hem alanda hem de yoldan itibaren yönlendirmeler iyiydi gerçekten. Yarış yolu için hava nedeniyle baya uğraşmışlar, dozerler sürekli sahadaydı.

-Malzeme kontrolü yoktu evet ama zaten teknik toplantıda malzemeden dolayı kimsenin diskalifiye edilmeyeceği söylenince çokta anlamı yoktu.

-Yarış organizatörlerinin kriz durumlarında daha efektif olması gerekiyor, 100+ gönüllü olduğu söylenmişti ama hava durumundan ya da başka nedenlerle bu sayının çok altında kalındığını düşünüyorum.

-Start saatindeki hava durumu kaosa yol açtı, arabayı biraz uzağa koyup starta koşarak yetişmeye çalıştık bir geldik daha önceki start verilmemiş, bir şekilde hava durunca hızlıca startlar verildi. Burada da uzunlardan kısaya startlar arka arkaya olduğu için yarışın ilk bölümünde sıkıntılı göl kenarında single track alanlarında arkadan gelen hızlı koşucular oldukça zorlandı. Yarışın başında yağıştan dolayı oluşan geniş su geçişide yığılmalara yol açtı. (Ne güzel düşmüşüz videoda var :slight_smile: )

-Starttaki kaos CP noktalarında sirayet etmiş, belliki hava şartları nedeniyle su noktaları ve cpler planlandığı gibi gitmemiş, olabilir doğa şartları tabii ki. Ama startta bir anonsla bunu herkese duyursalardı parkurda herkes tedbirli olurdu açıkçası. 27k için 3k - 6k su noktası olacak 13k-20k da cpler olacağı defalarca belirtildiği için ona göre plan yapılıyor. ilk su noktası 8k, ilk cp 13k civarındaydı, 20k da olması gereken cp 23k sonundaydı. Susuz kaldık bir süre neyseki hava serindi diyelim.

-Trail yarışında çip okuma sistemi için ayakkabıya takılan çipler pek doğru bir tercih değil açıkçası, bir de hava böyle olunca çipler çamurlu bazı yerlerde sorun çıkardı doğal olarak. Bir de metal quick lace sistemi olan ayakkabısı olanların bu çipleri takmasıda oldukça zor.
Parkur içerisinde start-finish noktası hariç hiç çip okuma sistemi olmaması da sonuçlar konusunda doğal olarak sıkıntı yarattı. Belli noktalarda yönlendirmelerde eksik olunca (bknz: gönüllü sayısı) short cutlar ve hatalı rotalar oluştu doğal olarak.
Aşağıda örnek vereyim: Mavi olan gpx dosyası, 1. görselde ön grubun izlediği rota 2. görsel benimde içinde bulunduğum ortada gidenlerin izlediği rota. Saatimde rota açık olmasına rağmen hata almadan yanlış rotadan gittik, bunu da önümde giden arkadaşımın arkamdan tekrar seslenmesiyle farkettik :hushed:

-CP ler genel olarak güzeldi , L-Carnitin ilk defa gördüm bir cp de yarış sırasında kullanımı hakkında kararsızım. Portakal-Limon çok lezzetliydi fakat dilimlenmeleri gerekiyor :smiley:
Finishte makarna-çorbada oldukça lezzetli geldi, çay sandviç meyveler ve içecekler yine yeterliydi.

-Yarışla ilgili en pozitif konu kurulan duş tesisiydi, gerçekten ilaç gibi geldi. Belediye taşınabilir sıcak su kazanı getirmişti hatta, şahane hizmet oldu gerçekten. Teşekkürler :space_invader:

-Tshirt ve madalyalar güzeldi, çantada aynı şekilde. (F/P) Kitten çıkan buz diskide farklı bir kit öğesi oldu.

-Özel ödüller çok anlamlıydı, kim düşündüyse tebrikler.

Özet olarak güzel şeylerin düşünüldüğü, planlandığı bir yarış organizasyonu muhtemelen hava muhalefeti nedeniyle sektelere uğradı. Yarış öncesi ve sonrası planlanan eğlenceler renk katmış bunu da belirteyim. Yarış içi dinamikler için destek alıp gönüllü desteğini doğru şekilde yönlendirirlerse ve iletişim akışı artarsa sorunsuz keyifli bir yarış olmaya devam edecektir.
Başta belirttiğim gibi yazılanları şikayet değil geribildirim olarak alırlarsa sevinirim, emeği geçen herkese çok teşekkürler.

8 Beğeni

Birlikte çok güzel koştuk, harikaydı. Tespitlere de sonuna kadar katılıyorum. Eksikler giderilirse çok iyi bir yarış organizasyonu olacaktır.

1 Beğeni

Sevgili @Alp_Aslan 'ın vlog’unu da paylaşayım.

9 Beğeni

Dün akşam seyrettim, çok güzeldi.

2 Beğeni

hem @nkoner in hem de @Alp_Aslan ın güzel videolarından sonra biraz sönük kalacak ama okumak isterseniz Gebze 27k parkuru blogumu okumak isterseniz buraya iliştiriyorum :slight_smile:

8 Beğeni

Teşekkürler Namık bey. Sizinki de detaylı ve keyifli olmuş, emeklerinize sağlık…

2 Beğeni

Sönük kalmak mı? ne demek… Asıl olan yazmak, yaşadıklarını metne dökmektir, kalemine sağlık ve yarış için tebrikler…

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim…

2 Beğeni

Yazınızı bir solukta okudum. Alp Bey 'e katılıyorum, yazmak her zaman daha zordur. Gebze yarışını düzenleyenlere teşekkür etmekle birlikte, seneye çok daha güzel ve özenli olacağına da eminim. Çok güzel bir parkurda koştuk ve çamurlu olması da bana ayrıca çok zevk verdi. Seneye yağmur yağmasa da sulayarak çamur mu yapsalar acaba? :slight_smile:

3 Beğeni

Okudum, oldukça akıcı ve keyifli olmuş, kaleminize sağlık :slight_smile:
Zorunlu malzeme özellikle acil durum battaniyesi hava şartlarına bağlı olarak zorunlu olması gerekiyor, diğer malzemeler için tartışabilir katılıyorum ama diğer başlıkta yazdığım gibi Türkiye şartlarında şu an için koşucuya bırakılmayacak bir öğe olarak görüyorum. Organizasyon tarafında olsam tam bir kontrolcü olurdum herhalde, neden risk alayım ki :robot:

Bu arada dün yarış bir canlı yayın yaptı ve hatalarıyla ilgili açıklamalar yaptılar. Buradaki samimiyete güvenerek yarış organizasyonuna bu başlıktan bahsettim, okuyacaklarını söylediler. Umarım geribildirimler faydalı olur.

@Alp_Aslan sizlerinde videoları ve şapkalar çok keyifli gerçekten, zevkle izliyorum kendi adıma :slight_smile: emeğinize sağlık

5 Beğeni

Özellikle şapka konusuna katılıyorum.

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar
Ben yasin pamuk gebze ultra trail in proje sahibi, geçen sene organizatörü bu sene Bravorun olarak kordinatörlüğünü yaptık.
Gebze belediyesi organizatörlüğünde gereçekkeşen ikinci ultra traile katılan tüm spor dostlarına teşekkür ediyorum. Kendimde çoğunlukla ultra koştuğum için hepinizi anladığımı bilmenizi isterim.Olumlu ve olumsuz eleştiriler gelişmemiz için çok önemli.

06 mayısta gerçekleşen etkinlikte planladıklarımız herşey yolunda giderken ekstra yağmur özellikle beni bir an çaresiz hissettirdi. Yağmur çamur trail için eğlenceli olduğu kadar özellikle yerleşim yeri haricinde olan tüm cp lerimize ulaşımımızı çok geciktirdi. Gece çıkan Araçlar çamura saplanda. Parkurlardaki görevli arkadaşlar bazı noktalara ilk anda ulaşamadı ve asprin çözümler ürettik.
Normalde hava raporunda cumartesi sabahı 06 ile 07 arası yağış gösteriyotdu fakat 03.15 te başladı ve neredeyse 07 ye kadar sürdü. Parkurların bazı yerlerini değiştirmek zorunda kaldık. Gece boyu parkurdaydık. Sabah federasyon temsilcisi Suha beyle görüştüğümde yarışı erteleme niyetim yüksekti çünkü bazı yerler tehlikeliydi. Fakat Koşan biri olarak yağmurda ve çamurda bu eziyete katlanıp sabah erken kalkıp alana gelipte yarışın iptali beni de çok kızdırırdı.bu yüzden bir taraftan da yarışın gerçekleşmesini istiyordum.

Fakat ilk araç 13 km cp sine 07.30 itibari ile ulaşınca start verme kararını aldık. 07.45 te 15 dk ara ile çıkış yapılacağını, parkurlardaki işaret değişikliklerini ve tehlikeli noktaları Tansel bey tarafından iki kere anons edildi. Bekleyen arkadaşların daha fazla beklememesi adına federasyon yetkilimizle 15 dk ara ile çıkışın olması sağlıklı olduğu söylendi zaten gecikme olduğu ve daha fazla bekletmek hoş olmayacaktı ve uygulandı.

10 k parkuru ve diğer parkurlar şelaleden dolayı yaklaşık 1500 mr ve diğer değilikliklerden dolay kısalan noktalar oldu. 10 k parkuru 8 k ya düştü. Bizde 7 k ya su cp sini kurduk. Ve 27 k ile 55 k normal plan ile gidecek araçlar battığı için terste cp oluşturduk noktaları değişti. Hava serin olduğu için bu anlamda çözüm oluşturmaya çalıştık.

Bunları bahane olatak değil gerçek olanı bilmeniz için bşr fiil benden duymanızı istedim .3 farklı otopark alanımız vardı geçen sene gelen arkadaşlar bilir hepsi çamurdan kullanılmaz oldu. Hiçbir sponsor firmanın stantı açılmada flamaları takılmadı.
Personel aksamalardan dolayı farklı görevleri destek olma zorunda kalınca aksamalar yaşandı.
Kısacası parkurda dörtçeker araçların gidemediği yerler oldu. Her şeye rağmen bir tek arkadaşın başına birşey gelmemesi sağlıkla sıhhatle bitmesi en büyük motivasyonunuz oldu.

Organizasyon da Koşmakta emek istiyor. Ben hepsine saygı duyuyorum ve Türkiye de sporu sanatın gelimesini büyümesini istiyorum bazen elinizden gelen şartlar karşısında zayıf kalıyor ama inşallah seneye başka tedbirler alınacak.

Tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum Dağyenicede görüşmek üzere diyorum. Mutlu ve Sporla kalın …

Yasin Pamuk

20 Beğeni

Böyle bir yarışı organize ederek bize kazandırdığınız için size çok teşekkür ederiz. Ben ve arkadaşlarım çok eğlendik. Gelecek yıl çok daha güzel olacağına eminim. Dağyenice 'de görüşmek üzere…

5 Beğeni

Çok teşekkürler görüşmek üzere :raising_hand_man:

1 Beğeni