Benim koşunun ölçümü ile ilgili ilk cihazım Nike+ fuelband olmuştu fakat ilk seri olmasından dolayı sanırım hatalıydı. Değişim yapılan cihaz da hatalı çıkınca para iadesi almıştım.
Daha sonra da uyumlu ayakkabı içindeki yuvasına takılan Nike pod kullanmıştım.
Her ikisi için de neyi ölçüp ne gibi metrikler sağladıklarını hatırlamıyorum ama çok efektif değillermiş sanırım pek kullanmadığımı hatırlıyorum.
2018 de garmin 735xt ile ilk saatimi edinmiş oldum.
Bugun su fotografi gordum, bu baslik geldi aklima. Kolumda Garmin Forerunner 405, belimde iPod Nano ve kablolu kulakliklar. Arkada baska bir kosucunun daha belki 405’i. Neredeeeeen nereye?
Bu da buraya yakisir herhalde. @nkoner veya @ggg videolarina yetisemez tabii ama 14 yil once (o zaman video zormus herhalde, fotograflardan yapmisim) Runatolia videosu. Kostugum 2. maraton Ilginc detaylar var icinde
Bu arada bu baslik da benim nostalji sayfama donusuyor giderek
910XT de aynı şekilde açılır açılmaz GPS alıcısı çalışan bir saatti.
Günlük kullanıma uygun değildi.
Sonrasında Garmin Forerunner 220 geldi.
günlük kullanıma uygun ilk saatim buydu.
Ama GPS alıcısı doğruluk anlamında 310XT ve 910XT göre çok kötüydü.
En ufak binadan etkilenebiliyordu.
GPS yakaladım diyordu ama koşunun ilk birkaç dakikası zigzag şeklinde kaydedilebiliyordu.
Sonrasında Fenix 2 geldi.
Bu saatte GPS daha da kötüye gitti.
Arkadaşımın 910XT si 41km kayıt yaptığı koşuyu (yan yana koştuk) benim Fenix 2 45km diye kaydetmişti.
Enduro 2 batarya performansı olarak piyasanın hakimi.
Göğüs bandı olmadan bir çok koşu verisi ölçebilmesi diğer Garmin modellerine göre artısı.
Ama sensörleri doğruluk açısından ortalama seviyede kalıyor.
Yani modellere sesörler daha verimli hale gelir umarım.
Sadece saat fonksiyonu olmayan ilk saatım doksanlarda dağcılık yaparken kullandığım Casio ALT 6000 modeli idi. çıkılan yüksekliği, hava ısısını sürekli kaydedebilen bir modeldi. O zamanlar, belki az sonrasında Garmin’in bugünkü cep telefonlarından az küçük, ekranlı GPS’leri vardı henüz, ya da ben saatlerine denk gelmemiştim o zamanlar. Sonra çıktığı yıl 2015’te ilk model AppleWatch aldım ve koşu takibini NRC aplikasyonu ile yapmaya başladım. En son AW 7 ile devam ediyorum. Ama pilin dayanma süresi koşu sürelerinin altında kalmaya başladığı için ufukta uzun pil ömürlü bir saat görünüyor. Tabii eski Casio’nun yıllar süren pil ömrü bambaşkaydı
“Bi sabah mağarada uyandım. Bugün avlanmaktan farklı olarak bir şey yapayım dedim. Ateş daha icat edilmemiş koşuyla ısınıyoruz. O zamanlar t-rex sağolsun koç gibi iyi koştururdu bizi” diyecektim nerdeyse.
Abiler aramızda yer yüzünün ilk koşucu taneleri var nerdeyse. Bu başlık harika bir nostalji oldu.
Koşuya 2024 yılında Huawei watch 4 ile başladığım için kendimden utandım sayenizde