Garmin - Tozlu raflar

Benim koşunun ölçümü ile ilgili ilk cihazım Nike+ fuelband olmuştu fakat ilk seri olmasından dolayı sanırım hatalıydı. Değişim yapılan cihaz da hatalı çıkınca para iadesi almıştım.
indir

Daha sonra da uyumlu ayakkabı içindeki yuvasına takılan Nike pod kullanmıştım.
images

Her ikisi için de neyi ölçüp ne gibi metrikler sağladıklarını hatırlamıyorum ama çok efektif değillermiş sanırım pek kullanmadığımı hatırlıyorum.

2018 de garmin 735xt ile ilk saatimi edinmiş oldum.

4 Beğeni

Bugun su fotografi gordum, bu baslik geldi aklima. Kolumda Garmin Forerunner 405, belimde iPod Nano ve kablolu kulakliklar. Arkada baska bir kosucunun daha belki 405’i. Neredeeeeen nereye?

2011 Tarsus Yarimaratonu

16 Beğeni

Bugünler için nereden nereye diyeceğimiz zaman pek uzak değil

7 Beğeni

Bu da buraya yakisir herhalde. @nkoner veya @ggg videolarina yetisemez tabii ama 14 yil once (o zaman video zormus herhalde, fotograflardan yapmisim) Runatolia videosu. Kostugum 2. maraton :smiley: Ilginc detaylar var icinde :smiley:

Bu arada bu baslik da benim nostalji sayfama donusuyor giderek

15 Beğeni

Gerçekten hepimiz için güzel bir hikaye (story) oluşmuş oldu. Bir ara ayakkabı ve kıyafetler içinde yapmalı. Bakalım nasıl evrilmişiz.

4 Beğeni

O dönem için bunları yapmak daha zordu. Onun için çok değerli…

5 Beğeni

Benim tüm saatlerim Garmin oldu.
Garmin ile başladım ve devamı geldi.
ilk saatim 310XT

310XT günlük saat olarak kullanılamıyordu.
Saati açınca GPS alıcısı da açılıyordu.
Yani sadece antrenmanlarda kullanılabilen bir saatti.

arkasından 910XT geldi.

910XT de aynı şekilde açılır açılmaz GPS alıcısı çalışan bir saatti.
Günlük kullanıma uygun değildi.

Sonrasında Garmin Forerunner 220 geldi.
image
günlük kullanıma uygun ilk saatim buydu.
Ama GPS alıcısı doğruluk anlamında 310XT ve 910XT göre çok kötüydü.
En ufak binadan etkilenebiliyordu.
GPS yakaladım diyordu ama koşunun ilk birkaç dakikası zigzag şeklinde kaydedilebiliyordu.

Sonrasında Fenix 2 geldi.
image
Bu saatte GPS daha da kötüye gitti.
Arkadaşımın 910XT si 41km kayıt yaptığı koşuyu (yan yana koştuk) benim Fenix 2 45km diye kaydetmişti.

Arkasından Forerunner 235 Music geldi.

GPS olarak tatmin edici verimi aldığım ilk Forerunner serisi olmuştu.
yaklaşık 4 yıl kullandım. Daha sonra bu forum üzerinde yeni sahibine kavuşmuştu.

Son saatin Enduro 2 oldu.

Enduro 2 batarya performansı olarak piyasanın hakimi.
Göğüs bandı olmadan bir çok koşu verisi ölçebilmesi diğer Garmin modellerine göre artısı.
Ama sensörleri doğruluk açısından ortalama seviyede kalıyor.
Yani modellere sesörler daha verimli hale gelir umarım.

11 Beğeni

Bugun su imaji gordum, bu post aklima geldi. Ama sadece 2019’a kadar gosteriyor.

8 Beğeni

Sadece saat fonksiyonu olmayan ilk saatım doksanlarda dağcılık yaparken kullandığım Casio ALT 6000 modeli idi. çıkılan yüksekliği, hava ısısını sürekli kaydedebilen bir modeldi. O zamanlar, belki az sonrasında Garmin’in bugünkü cep telefonlarından az küçük, ekranlı GPS’leri vardı henüz, ya da ben saatlerine denk gelmemiştim o zamanlar. Sonra çıktığı yıl 2015’te ilk model AppleWatch aldım ve koşu takibini NRC aplikasyonu ile yapmaya başladım. En son AW 7 ile devam ediyorum. Ama pilin dayanma süresi koşu sürelerinin altında kalmaya başladığı için ufukta uzun pil ömürlü bir saat görünüyor. Tabii eski Casio’nun yıllar süren pil ömrü bambaşkaydı :slight_smile:

4 Beğeni

Eski Casio demişken Çocukluğumda Koluma ilk taktığım saat modelidir Bu sebeple de hala bulundururum

Ortaokul zamanlarımda da Casio databanklar vardı onlara yazıları kaydeder kopya çekerdim

5 Beğeni

“Bi sabah mağarada uyandım. Bugün avlanmaktan farklı olarak bir şey yapayım dedim. Ateş daha icat edilmemiş koşuyla ısınıyoruz. O zamanlar t-rex sağolsun koç gibi iyi koştururdu bizi” diyecektim nerdeyse.
Abiler aramızda yer yüzünün ilk koşucu taneleri var nerdeyse. Bu başlık harika bir nostalji oldu.

Koşuya 2024 yılında Huawei watch 4 ile başladığım için kendimden utandım sayenizde :sweat_smile:

3 Beğeni