HRM Pro Plus nabız bandı kullanıyorum, fakat son 1-2 aydır alışılmadık bir koku yaymaya başladı. Ama öyle ter gibi bir koku gelmesin aklınıza; bir Reddit kullanıcısı bu kokuyu “at ahırı” kokusuna benzetmiş. Belki inanmayacaksınız ama gerçekten de koku ahır kokusu. Sabun, parfüm, roll-on, kolonya… akla gelen tüm medeni yöntemleri denedim, fakat koku geçmedi.
Havuzda kullandıktan sonra bu sorun başladı. Galiba havuz suyuyla bandın içinde kullanılan yapıştırıcı veya başka bir materyal tepkimeye girdi. Öyle ki bandı, etrafa koku yaymasın diye poşet içinde muhafaza ediyorum.
Aramızda benzer tipte sorun yaşayan başka kullanıcılar var mı?
Ben de koyun gübresi kokusuna benzetiyordum ama ahır daha mantıklıymış Polar’da da aynı sorun var, sanırım kullanılan malzeme tere maruz kaldığında böyle bir sonuç çıkıyor ortaya. Ben her kullanımdan sonra mutlaka suyla dolu bir kovada 3-4 dakika bekletip iyice duruluyorum. Bir nebze fayda ediyor.
Ben de tam olarak ahır kokusu alıyorum. Kullandıktan sonra sıvı sabunla ya da bazen kompakt sabunla da yıkıyor, duruluyorum. Ama koku hiç geçmiyor. HRM Pro Plus
Ben de 2 aydır Suunto nabız bandı kullanıyorum, aldığım günden beri aynı sizin belirttiğinize benzer şekilde kokuyor. Her kullanımdan sonra elimde deterjan ile yıkadım, haftada 1 de çamaşır makinesine attım, ama koku azalsa da devam ediyor. belki bir kaç ay daha yıkayınca geçer .
Hayır, sadece koşarken kullandım. Havuzdaki kimyasallarla hiç temas etmedi yani. Buna rağmen özellikle terli bıraktığım zamanlarda tam olarak bahsedilen şekilde ahır kokuyor
Benim HRM Pro iki senedir yatıyor. Coros kol bandı kullanıyorum. O da bir süre sonra “ahır” gibi kokma eğilimine giriyor. Hemen ölçme ünitesini çıkarıp bandı çamaşır makinesine atıyorum. Sonra mis gibi tertemiz koşuyorum
Estağfurullah abi tabi ki bildiğini yaz. Eve gidince tekrar bakarım öyle ise güncellerim yazımı. Cihazını çıkarıyorum, klipsine takıyorum(üzerime bağlarmış gibi), elde yıkama hassas modda(devir sayısı az oluyor) kıyafetler ile birlikte yıkıyorum.
HRM dual için 7 kullanımdan sonra makinaya atın diyor.
İkiniz de haklısınız, ama farklı bantlardan bahsediyorsunuz.
Benim HRM dual bardı, dediği gibi ara sıra makinada yıkadım. Elektrot banttan ayrılmaya başladı. Sonra yapıştırıcı ile yapıştırıp kullanmaya devam ettim. Ama artık makinaya atmadım.
Pro’ya geçince artık makinada yıkamıyorum. Şu anda koku yok, bir sene oldu yaklaşık.