Garmin HRM Pro Plus Nabız Bandı Koku Sorunu

Arkadaşlar merhaba,

HRM Pro Plus nabız bandı kullanıyorum, fakat son 1-2 aydır alışılmadık bir koku yaymaya başladı. Ama öyle ter gibi bir koku gelmesin aklınıza; bir Reddit kullanıcısı bu kokuyu “at ahırı” kokusuna benzetmiş. Belki inanmayacaksınız ama gerçekten de koku ahır kokusu. Sabun, parfüm, roll-on, kolonya… akla gelen tüm medeni yöntemleri denedim, fakat koku geçmedi.

Havuzda kullandıktan sonra bu sorun başladı. Galiba havuz suyuyla bandın içinde kullanılan yapıştırıcı veya başka bir materyal tepkimeye girdi. Öyle ki bandı, etrafa koku yaymasın diye poşet içinde muhafaza ediyorum.

Aramızda benzer tipte sorun yaşayan başka kullanıcılar var mı?

4 Beğeni

Evet bu yıllardır olan bir problem. Kullandıkça azalıyor.

2 Beğeni

Ya da biz alışıyoruz :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de koyun gübresi kokusuna benzetiyordum ama ahır daha mantıklıymış :slight_smile: Polar’da da aynı sorun var, sanırım kullanılan malzeme tere maruz kaldığında böyle bir sonuç çıkıyor ortaya. Ben her kullanımdan sonra mutlaka suyla dolu bir kovada 3-4 dakika bekletip iyice duruluyorum. Bir nebze fayda ediyor.

2 Beğeni

Yabancılarda benzetmeler bazen çok değişik oluyor :slight_smile: :laughing:

Siz polar’ı hiç havuzda kullandınız mı?

2 Beğeni

Ben de tam olarak ahır kokusu alıyorum. Kullandıktan sonra sıvı sabunla ya da bazen kompakt sabunla da yıkıyor, duruluyorum. Ama koku hiç geçmiyor. HRM Pro Plus

1 Beğeni

Ben de 2 aydır Suunto nabız bandı kullanıyorum, aldığım günden beri aynı sizin belirttiğinize benzer şekilde kokuyor. Her kullanımdan sonra elimde deterjan ile yıkadım, haftada 1 de çamaşır makinesine attım, ama koku azalsa da devam ediyor. belki bir kaç ay daha yıkayınca geçer :slight_smile:.

2 Beğeni

Hayır, sadece koşarken kullandım. Havuzdaki kimyasallarla hiç temas etmedi yani. Buna rağmen özellikle terli bıraktığım zamanlarda tam olarak bahsedilen şekilde ahır kokuyor :slight_smile:

2 Beğeni

galiba bu ve benzeri ürünü kullanan tüm kullanıcılar bir gün bu koku ile tanışacak. çamaşır suyu kullananlar olmuş ama ben ona cesaret edemedim.

at kokusu ile spor yapmak dermatolojik zarardan iyidir şimdilik :slight_smile:

4 Beğeni

Benim HRM Pro iki senedir yatıyor. Coros kol bandı kullanıyorum. O da bir süre sonra “ahır” gibi kokma eğilimine giriyor. :smiley: Hemen ölçme ünitesini çıkarıp bandı çamaşır makinesine atıyorum. Sonra mis gibi tertemiz koşuyorum :+1:

2 Beğeni

Mehmet Abi, bu çamaşır makinasına atma durumunu başka yerde de okudum ama ekonomikden dolayı cesaret edemiyorum.:money_mouth_face:

3 Beğeni

Garmin nabız bandının üzerinde makinede yıkanabileceği yazıyordu. Her hafta makinede yıkıyorum. Henüz bir problem yaşamadım.

Ekleme : Kullandıkça lastik formunu( esnekliğini) kaybediyor. Makinede yıkadıktan sonra ilk günkü formuna yakın hale geliyor.

3 Beğeni

muhalif olmak için demiyorum ama sadece elde yıkayın yazıyor. hatta şimdi acaba yanlış mı biliyorum diye resmi sayfaya baktım “never” yazmışlar :face_with_peeking_eye: .

“Never clean the accessory using a washing or drying machine.”

ben de makinaya atma taraftarıyım veya ilk etapta suda bekleteceğim.

Siz makinaya atarken rulo falan yapıyor musunuz? yapısal bütünlük bozulmaması için yoksa normal açık biçimde mi atıyorsunuz?

1 Beğeni

Estağfurullah abi tabi ki bildiğini yaz. Eve gidince tekrar bakarım öyle ise güncellerim yazımı. Cihazını çıkarıyorum, klipsine takıyorum(üzerime bağlarmış gibi), elde yıkama hassas modda(devir sayısı az oluyor) kıyafetler ile birlikte yıkıyorum.

1 Beğeni

“Machine wash the strap after every seven uses.”

2 Beğeni

teknik bilgilendirmede garmin gibi olmak lazım. başka bir başlıkta da tam tersini yazmışlar :slight_smile:

hrm-dual ile pro-plus için yapısal farklılık vardır belki. :face_exhaling:

1 Beğeni

Selam,

Ölçüm yapan üniteyi çıkarınca sadece boş strap kalıyor. Defalarca yıkadım elastikiyetini kaybetmedi henüz

COROS Replacement Strap for Heart Rate Monitor - grey

2 Beğeni

dual’de bant ile mekanizma ayrılıyor. Pro’da ayrılmıyor. Fark bu.

2 Beğeni

Aynı sorum suunto da da mevcut. Hatta üzerine parfüm vs sıkınca daha da kötü oluyor bunu çözümü yok

2 Beğeni

HRM PRO Plus makinada yıkanmıyor

HRM dual için 7 kullanımdan sonra makinaya atın diyor.

İkiniz de haklısınız, ama farklı bantlardan bahsediyorsunuz.

Benim HRM dual bardı, dediği gibi ara sıra makinada yıkadım. Elektrot banttan ayrılmaya başladı. Sonra yapıştırıcı ile yapıştırıp kullanmaya devam ettim. Ama artık makinaya atmadım.

Pro’ya geçince artık makinada yıkamıyorum. Şu anda koku yok, bir sene oldu yaklaşık.

2 Beğeni