Maalesef bu koku işinin hiç bir çözümü yok.
Ben hem suunto hem de garmin kullandım, iki haftada bir sensörü çıkartıp makinada yıkıyorum, 10 yılı aşkın süredir hiç böyle bir koku ile karşılaşmasdım.
Ben amazondan yeni kayış almıştım çünkü eskisi yıkayınca koku geçiyor ama terle temasta ciddi rahatsızlık veren koku yayıyordu
Bende de kokuyordu. Ama özellikle göğüste yelekli kullanımda yara yaptığı için Coros a geçtim. Evet hrm kadar iyi ve anlık ölçemiyor ama benim için yeterli.
Ama her durumda coros ta hrm pro da terli bırakırsanız kokuyor. Polar daha pis kokuyor. Ben hrm pro yu makinaya attım. Elektrot kısmında bozukluk oldu. Ama böyle çamaşır filesi gibi bir şeyde yıkarsanız sorun olmaz. Direk atarsanız lastik bir yerlere sarılıp uzayabilir elktrot kısmı kopabilir
hocam teşekkürler, bugün makina benzeri elde detaylı yıkama yapacağım. fakat ne yalan söyleyim koku hiç geçecek gibi değil.
koku probleminin bu denli çok insan tarafından yaşanmasına ayrıca şaşırdım. artık nasıl bi kimyasal tepkimeyse çantaya falan siniyor.
Elinizdeki cihaz Pro Plus ise sensör tarafını suya çok maruz bırakmayın çünkü içine ince ince sızdırıyor.
Şimdi bu durumla ilgili şöyle bir şey yaşıyorum. Eski kokan suuntoyu teknik sorundan gçndermiştim yenisi ile deüiştirdiler. Yeni geleni 2 kullanımda bir makinede soğuk su ile yıkıyorum. İnanılmaz terlediğim yaklaşık 10 antrenmandır o koku ile hiç karşılaşmadım. Acaba keramet soğuk suda mı?
abi ben havuzdan sonra yaşadım ama hic havuza sokmayan kisilerde de olmuş (ter kaynaklı).
bu arada şunu yazmakta beis görmüyorum; koku geçmiyor. kabullendim.
Aslında ben hiç havuzda kullanmadım ve bundan önceki bandım tıpkı bahsedilen koku gibi dayanılmaz bir kokuya sahipti. Ter başlı başına bu kokuya sebep oluyor ve evet geçmiyor olduktan sonra
Koku geçmiyorsa artmaması yapabileceğimiz bir şeyler var mıdır peki?
Bendeki pro plus’ta da koku var ama dayanılmaz bir seviyede değil şu anda.
Her antremandan sonra sadece suyla durulayıp akıtmak bir çözüm olur mu o zaman acaba?
hocam bendeki koku gibiyse eger o koku dayanilmaz seviyelerde, öyle ter kokusu falan hafif kalır
ilk mesajimda yaptigim benzetmeyi tekrar edeyim, at ahırı gibi.
ankara’ya döndüğümde aklımda bitkisel çözümler var. defne veya nane ile falan birseyler deneyeceğim.
Öncelikle öyle suyla durulama vs mümkün değil bu ahır kokusunu gidermek. Ben önceki band ta artık … deyip üzerine parfüm sıkma gafletinde bulundum. Sonuç çok daha vahim oldu. Kokmayan bantları makineye atıp yıkamalıyız. Kokanlara artık geçmiş olsun
Herhangi bir büyükşehirde yaşayan herkes bilir ki, kokan bir şeye parfüm sıkarsanız daha yoğun kokan bir şeye ulaşırsınız. Özellikle metrobüs gibi ulaşım araçlarıyla bunu önden gözlemleyebilirsiniz.
ben köyde yaşıyorum sevgili dostum
Buradaki kastım da seninle aynıydı üzerine sıkınca daha kötü oluyor. Zaten benim için son çareydi ağır kokusundan parfümlü ahır kokusuna dönüştü
Yeni, son modellerle sanki daha çok koku sorunu olmuş.Polar h7 vardı, h9 strapını aldım(ama kullanmadım, kapıda asılı) ama koku yoktu.
Bence düşük kaliteli straplar ile '-elektronik kısmı başka gögüs bantlarına takılabiliyorsa- denenebilir.
Ben bu sorunu Konazol Şampuan ile çözdüm. Eczanelerde cüzi fiyata satılan versicolor hastalığımda kullandığım bu cilt şampuanını son 2-3 keredir duşa girmeden 10 dk önce bantın tamamına sıkarak beklettim. Duşa girdiğimde bantı da çitileyerek yıkıyorum. 2-3 kullanım sonrası koku ciddi oranda azaldı. (Polar H10 bandı kullanıyorum)
kokudan dolayı bandi kullanmayi bırakmıştım bu yöntemi deneyeceğim. ![]()
Ben ilk nabız bandım olan garmin hrm dual’de bu sorunu yaşamıştım. Ne denediysem çözüm bulamamış, lakabı artık teke olan bandımı bir süre sonra emekli etmek zorunda kalmıştım. Daha sonra aldığım garmin pro plus bandı ise iki yıldır kullanıyorum ve belli belirsiz bir koku haricinde bir şikayetim yok. Burda anahtar eylem, her koşu sonrası ihmal etmeden bandı yıkamak bence. 3-4 koşuda bir sabunla yıkayıp, her koşu sonrası sadece suyla duruluyorum. İlk bandımda bir yarış sonrası, ıslak kıyafetlerimle beraber bir tam gün kaldıktan sonra koku sorunu başlamıştı. Bunda ona özellikle dikkat ettim ve sanırım sorunu bu şekilde çözmüş oldum.