Garmin Execution Score (Antrenman Yürütme Puanı)

Sizin hissiyatınız dışında, HRV, akut ve kronik training load, istirahat kalp hızı, load balance ve uyku gibi verileri de kullanarak size bir sonraki antrenmanı oluşturuyor.

Sadece daily suggested workout’ları uygulayarak oldukça istikrarlı bir gelişim sağlayabilirsiniz aslında. Ancak hedef yarış tarihi bilgisi olmazsa hep aynı yönde aynı miktarda ilerleme veriyor.
Eğer takvime hedef yarış bilgisi de eklerseniz daha tutarlı ya da periodizasyona uygun önerilerde bulunuyor.

3 Beğeni

Çok iyi anlatmışsınız. Zaten spor eğitimim yok. Birde çoluk çocuk iş güç derken her sabah kalkıp ne koşacağım, antrenman dengesini nasıl sağlayacağım diye düşünmek beni demoralize ediyordu. Hedef yarış belirleyince, belirlenen tarihe kadar olan haftaları sırasıyla temel, güçlendirme, zirve, yavaşlama ve recovery olarak etiketliyor ve planı takip ettikçe gün gün ne koşacağımı söylüyor. Önce ki gün yorgunsam yada az uyuduysam sabaha ona göre daha hafif bir öneri veriyor.

Birde koşu haricinde göçlendirme ve esneme egzersizlerinide planlasa harika olacak.

5 Beğeni

Ben artık saatlerin doğruluğundan emin değilim . O yüzden saatler bana ne önerirse önersin , ölçümlerimi ne ölçmüş olursa olsun dikkate almıyorum. Önce fenix 3 , sonra fenix 6x pro ve şimdilerde suunto race kullandım - ıyorum. Fenix 3 nabzı yanlış ölçüyor ve gpx berbattı . Koşuya başlamak için baya bir beklemem gerekiyordu . Garantisi bitmeden de bittikten sonrra da Baytekine gönderdim bişey yok dedi başından attı . Sonra hadi eski model belki de ondan böyle dedim 6x pro aldım 3 sene içinde ana kart yandı . Yine Baytekine götürdüm garanti bitti bişey yapamayız dedi. Görülmüş şey değil ana kart yanması ama biley elde edemedim . Gamın kurbanıyım . Bir daha Garmın kullanmam dedim gittim suunto Race aldım . O da nabzı bayaaaaa bir yanlış ölçüyor :grin: 6.30 pace jog atıyorum 160 nabız ölçüyor :joy: . Şimdi ben böyle saatlerin hangi verisine güveneyim. Şimdilerde sadece şarj uzun gitsin , km ve yükseltiyi ve en önemlisi haritayı doğru göstersin yeter gözüyle bakıyorum . O yüzden de saatler üzerinden yapılan antrenmanları uygun bulmuyorum .

3 Beğeni

Beyaz eşyada 10 yıl, mobil telefon Bilgisayar gibi ürünlerde 5 yıl yedek parça ve servis desteği verilmek zorunda. Saatte de muhtemelen 5 yildir.

Saati 5 yıl bitmeden götürdüğünüzü varsayarsak, o saati tamir etmek zorundalardı. Yanlız şöyle bir şey var. Servis ücreti olarak saatin fiyatı kadar ücret talep edebilirler. Bu durumda da konu hukuki yollara taşınırsa (tüketici heyeti veya mahkemesi gibi) saat sadece bozuk parçadan ibaret olamayacağı için (örneğin, kayışı, gövdesi, ekranı vs vs…) makul bir fiyat tesbit edilebilir.

Siz zaten Garmin’den bıkmışsınız ve konuyu bir kenara bırakmışsınız. Ben sadece garanti süresi bitiminden sonra da 'servis destek süresi’ni hatırlatmak istedim.

Bir de Bilgisayar, çamaşır makinesi, TV, Araba vs vs. gibi birçok bileşenden oluşan ve arızalanan parçanın değişimi, ürünün fiyatının yanında önemsiz kalan bir durumda bu durumu yaşadığımızı düşünelim. 30.000 TL’ye bir PC alalım, 1.500 TL tutan bir parçası garanti süresi bittikten sonra (5 yıldan önce) bozulsun. Yetkili servis destek vermezse 30.000 TL’lik yeni bir PC almak doğru olmaz herhalde.

Haklarımızı bilelim diye yazdım.

Saatlerin güvenilirligi konusuna ben de katılıyorum. Sadece süre, tarih, mesafe, elevation ve nabız (burada hep aynı hatayi yaptığını varsayarak, zamanla, sıcaklıkla, benim o günkü sağlığımla ilgili değişimi takip etmek adına bu veriyi de) alarak yıllardır MS Excel’e giriyorum. Ne sonuç cikartirsam orada çıkarıyorum. Şu an son kullandığım saatin applicationu 10km tahmini koşu süremi, kendi kayitlarindaki gerçek 10km koşma sürelerimin çook üzerinde gösteriyor. Ona göre10km’yi ben ancak yürüyerek bitirebilirim herhalde.

Excel’de veri tutma çok daha avantajlı ve keyifli. Zaten kendimce söylediğim birşey var hep. Antrenman planı çıkartmak, koşmak kadar keyif veriyor bana. Başkasının çıkarttığı planı uygulamak, bir rehberin arkasina takılıp keşfedilmemiş doğada yürümeye benziyor. O mola ver deyince vereceğim, o su iç deyince içeceğim. Haa belki eve sağ salim donecegim ama o etkinliği ben başardım diyemedikten sonra onemi yok bence.

3 Beğeni

Saatler bilekten nabzi egzersiz sirasinda dogru olcemezler zaten.

Saatin onerilerinin duzgun olmasini ve onlara uymayi istiyorsaniz, saati 24 saat takmali ve egzersiz sirasinda gogus bandi (ya da kol bandi) kullanmalisiniz. Ayni zamanda tum verilerinizi duzgun sekilde girmelisiniz.

4 Beğeni

Aklınızda bulunsun Baytekin tamir etmiyoruz diyor. Aslında uğraşmak gerek böyle ama uğraşmak istemedim , her türlü kendilerini haklı çıkarıyorlar​:joy: Bilin bakalım bana ne dediler ; SAATE SU KAÇMIŞTIR !!! Bu saatleri havuzda kullanmak için de üretmediler mi dedim :grin: sizin saatinize vidalardan kaçmış olabilir dedi:)))))) . Benimki özel üretim mi dedim :joy::joy::joy: Belki de tüketici haklarına gitmek lazım . Ama sosyal medyadan reklam yapacağım kesin . Teşekkürler faydalı bilgiler için .

3 Beğeni

Üreten nabızdan yanlış ölçen bir saat üretiyor da biz neden o saatlere o kadar para veriyoruz onu aklım almıyor . Kendimi suçluyorum ben kimseyi değil . Nabız bandı takmalı evet .

2 Beğeni

Şu excelde veri tutmayı öğrensem güzel olur :slight_smile: .

1 Beğeni

Doğru nabız ölçümü için göğüs bandı kullanın bence, bilekten optik ölçüm ancak gün içinde durağan halde doğru ölçer, tüm saatlerde bu şekildedir.

1 Beğeni

@spinodal abi yazmış zaten :grimacing:

1 Beğeni

Evet göğüs bandı kullanmalı ama zaten benim göğüs bandım var :joy: mevzu o değil ki !!! Saatlerin ölçümlerinin yanlış olduğunu ve bu ölçümlere göre program hazırlamamak gerektiği üzerine ve de bu saatlerin aslında aldığı parayı ne müsteri ilişkileri ne ürünle ilgili sundukları hizmetin ne vaadettikleri gibi opsiyonların doğruluğunun ne de fiyat performans açısından haketmedikleri gibi bir dip not düştüm . Yoksa n konu nabzım yanlış ölçüyor ne yapayım , bu konuda nabız bandı mı kullanayım değil !!! :grin::v:

2 Beğeni