Ben de garmin koç uygulaması ile çalışıyorum. En fazla yarı maraton planı var. 2020 11 Temmuzda garmin koç ile hazırlanıp tek başıma koştuğum yarı maratonu 1saat 33 derece ile bitirdim. Bence başarılıydı. Daha so ra geçirdiğim sakatlıktan sonra şu an tekrar bir yarı maraton programı çalışıyorum bu sefer jeff koç ile çalışıyorum. 1.40 hedefi ile.
Garmin saatim yok amazfit verge kullanıyorum. Bana bu coach uygulaması gibi program verebilecek bşr uygulama var mı acaba bildiğiniz? Çok araştırdım fakat antrenman bilgisi edinip kendşme bşr türlü antrenman programı çıkaramadım.
@Kdrbirol Freeletics Running adında bir uygulama var. Birkaç ay tecrübe ettim. Malesef beğenmedim; kişinin potansiyelini algılayamıyor. Aşırı hafif antrenmanlar önerip duruyordu. Bu linkte internet ortamından ulaşabileceğiniz klasik antrenman programlarını bir araya getirdim. Aralarından size uygun olduğunu düşündüğünüz bir antrenman programı çıkabilir, isterseniz bir gözatın.
Saat bir ara beni maks. nabızda interval yaptırmaya çalışıyordu. İstediği sürede o nabzı yapabilmem için 3 dakika boyunca 3.30 tempo ile koşmam lazım ki benim motordan çıkmaz. 
Yakın zamanda Fenix 6 Pro’dan 7 Pro’ya bir geçiş yaptım. Onunla birlikte Fenix 7’de Garmin Coach uygulamasının çok daha iyi olduğunu gördüm. Fenix 6’da, 3 hocadan birini seçmeniz gerekiyor ve en fazla yarı maraton programı veriyordu. Fenix 7’de ise artık coach sormuyor, aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere 3 hedeften birini soruyor.
Bir yarış seçebiliyorsunuz, bir pace ya da zaman hedefi seçebiliyorsunuz ya da sadece fitness seviyem gelişsin diyebiliyorsunuz.
Daha sonra size ortalama süreleri kendisi veriyor, ,ister bunu değiştiriyorsunuz isterseniz verdiği sürelerle devam ediyorsunuz.
Daha sonra mesafeyi seçiyorsunuz ve en güzeli maraton da eklenmiş.
Daha sonra hedefinizi seçiyorsunuz.
Ve son olarak koşacağınız günleri ve uzun koşu gününüzü seçip programınızı oluşturuyorsunuz.
Muhtemelen ben artık diğer AI base coach’lara para vermem. Bu benim için gayet yeterli.
Saatten bağımsız olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta ben Garmin connect platformuna eski ve yeni saatimle de bağlanabiliyorum. Zaten web üzerinden açıldığı için hangi saati kullandığımı da bilmiyor o an.
Garmin Coach sürekli gelişiyor, belki o aradaki değişimden dolayı size öyle gelmiş olabilir. Sonuçta aynı seri saati kullanıyorsunuz. Sadece model yılı değişmiş, model yılı kaynaklı kısıtlama kulağa pek mantıklı gelmiyor hele ki 6 gibi zaten bir çok özelliği gerçekleştirebilen bir saat için.
Ben FR965 kullanıyorum. Şu an aktif bir programda olduğumdan kontrol edemedim ama sanki yine coach seçim ekranı vardı ben kişi yerine Garmin’i seçmiştim.
Ben saati değiştirince farkına vardım. 6 Pro’da olmadığına eminim ama. Sadece şundan emin değilim. Şu Garmin’in paralı açtığı premium üyeliği başlatmıştım. Ondan dolayı mı veriyor emin değilim. Umarım değildir.
FR 255’de de bu şekilde
Garmin coach uygulamasındaki eksiklik bence bizim girdiğimiz verilere göre program hazırlaması, bu durum muhtemelen diğer AI coaching uygulamalarında da böyle. Örneğin haftada kaç gün koşuyorsun diye sorunca 7 gün girerseniz size 7 günlük program hazırlıyor. Gerçekten 7 gün verimli antrenman yapıp yapmadığınızın sağlamasını yapmıyor doğal olarak. Dolayısıyla yanlış yapıyorsanız, yanlış yapmaya devam ediyorsunuz.
Tabi bu durumu antrenman performası ve diğer verileri kullanarak biraz kapatıyor, örneğin antrenman yapıp yeteri kadar dinlenmiyorsanız ölçtüğü verilere göre antrenmanın süresini kısaltıp pace’i de azaltabiliyor. Ancak yine de 7 gün antrenman vermeye devam ediyor. Ayrıca yarışlardan sonra gerçekten toparlanıp toparlanmadığınızı doğru ölçemediği için antrenman programına devam ediyor. Cumartesi 50K trail koştuğum hafta pazartesi interval antrenman yap diyordu mesela, kolaysa gel sen yap dedim görünce ![]()
Zamanla bu bahsettiğim eksiklikler iyileşecektir mutlaka. Ama bu aşamada gerçek bir antrenörün yerini tutmaktan bence epey uzak.
Artık pek öyle değil. Bir iyileştirme yapılmış olabilir. Şu an siz 7 gün de deseniz sizin antrenman yükünüz ve fiziksel durumunuza göre dinlenme günü veriyor. Bende 7 gün işaretli yarın dinlenme günüm mesela.
Doğru, muhtemelen ben antrenman sonunda canım çıkmış olsa da hissedilen efora 1 verip çok güçlü hissettim diye feedback verdiğim için bana böyle oluyor ![]()
Yapılan ya da yapılmayan her antrenman ile güncelliyor kendini. Ben uzun zamandır ara ara kullanıyorum. Güzel oluyor günaydın ekranında günün idmanını görerek uyanmak.
Ben de İstanbul Maratonu için 31.temmuzdan beri Garmin Coach ile çalışıyorum.Programda haftada 5 gün seçtim,ayıca kuvvet antrenmanını da seçtim.Program dinlenme durumunuza göre sürekli revize oluyor.Kuvvet antrenmanı da gayet detaylı olarak veriyor.
10 hafta var önümde.Bakalım sonuç istediğim gibi olacak mı?