Garmin 245 Tavsiye Eder misiniz ?

Aslında 2 saat arasında jiroskop ve barometre gibi iki özellikten çok daha temel farklılıklar var, bunlardan 645 lehine olanlar:
• Laktat eşik ölçümü, yani hangi pace’in altında kalırsanız laktat birikiminden hızınız kesilmez bu değerin hesaplanıp size gösterilmesi.
• Garmin Running Power : Uygun aksesuarla koşu esnasındaki güç tüketimini watt cinsinden bir değerle görebilme, anteranmanı kalp atış verisi yerine bu güç verisi etrafında şekillendirme.
• Uygun üyelikle Strava Live Segment’lerini saatten görüp dahil olabilme.
• Bir miktar daha janjanlı görünüm.
• NFC ödeme sistemi var (ama Türkiye’de kabul eden banka yok ne yazıkki)
• Daha fazla veri alanına ve spor app’sine sahip (ihtiyaç duyuyorsanız).
• Her iki versiyonda da Wifi var (Müzik ve standart, 245’te sadece müzik versiyonda Wifi var dikkat)

245 lehine olanlar ise:
• Pulse Oximetre, kandaki oksijen seviyesini ölçer, yüksek irtifada bu değer düşer, sonra vücut yavaşça toparlanır. Ne yazıkki benim saatimdeki Pulse Ox yavaş ve değerleri güvenilir değil. 100 liralık medikal Pulse Oximetreler daha güvenilir. Öte yandan algoritmaları bu veriyi uyku kalitesi, recovery süresi gibi birçok veriye temel olarak kullanıyor, 245’teki sensör daha hızlıysa anlamlı.
• GPS aktivite kaydında 10 saat daha fazla gidiyor (24 saat > 14 saat), aktivitede müzik dinleniyorsa bu sefer süre 6 saat > 5 saat olarak yine 245 lehine. Her iki modelinde music versiyonları mevcut, ben müzik çalabilen bir saatten yanayım.
• GPS çipi ve kalp atım ölçeri yeni (245’teki Sony bazı başka saatlerde çok iyi sonuç verirken bazılarında düzgün değil, bunun sebebi üreticilerin bu çip için yazdıkları algoritmalar, kötüyse bile zamanla düzelecektir, bu chipset son derece az güç harcıyor ve Amazfit’te müthiş sonuçlar veriyordu, Garmin’de bu çipi en iyi şekilde kullanacak algoritmaları üretecektir).
• Body Battery Score diye yeni bir Fitbit algoritması var, basitçe koşuya hazırmısın? sorusunun cevabını vermeye çalışıyor.

Sonuç olarak sorunuzun cevabı yine sizde yatıyor. Bir saatten beklentileriniz neler? Elektronik oyuncaklarla oynamayı seviyormusunuz yoksa şu anda sayısız koşucu gibi bir iki kere oynayıp bir daha sadece “Run” tuşuna mı basacaksınız. Bunlar cevabı sizde olan sorular. Ben olsam müzik çalabilen bir saat alırdım, Garmin müzik işini çok iyi kotardı, telefon olmadan koşuya çıkabilmek büyük lütuf. 245 daha yeni ve daha uzun aktivite kaydı sunuyor bunlar iyi avantajlar ve Türkiye fiyatı olarak ikisinin de müzik versiyonları arasında 300 lira gibi bir fark mevcut (245 lehine).

Hangisini tercih ederseniz edin pişman olmayacaksınız, şimdiden güle güle kullanın.

Not : 245 merdiven tırmanışı bilgisini veremiyor, bu bazı sensörlerin ve barometrenin eksik olması yüzünden. Ancak aktivite içinde bu veriyi harita üzerinden (yani bulunduğunuz konumun yüksekliğini harita üzerinde kayıtlı veriyi okuyarak) kullandığı için özünde bir fark oluşturmaz. Yani saatiniz yine tırmanış ve iniş değerlerini gösterir ama bunu barometre yerine haritadan aldığı veri ile yapar. Barometre olmadığı için yaklaşan fırtınayı gösterdiği uyarı da olmayacaktır diye düşünüyorum.

4 Beğeni