Forerunner 245 Music Hakkında

Selamlar herkese,

Çok aradım ama bulamadım, acaba bu saatin offline olarak(telefondan uzaktayken) bluetooth kulaklık ile spotifty’dan çalma özelliği mevcut mudur?
Bir de acaba Watch SE mi alsam yoksa bunu mu çok kararsızım. Profesyonel sporcu değilim haftada 2x5K koşuyorum. Eğer aralarındaki sensörlerin kalitesinde de bir fark yoksa kafam daha çok karışabilir :smile:

Garmin 245 music ve birçok modelde -linkteki sayfadan bakılabilir- spotify müzik ve podcastler saate yüklenerek offline telefonsuz dinlenebilmekte.
“Download music and podcasts to your Garmin Smartwatch to listen offline and without your phone.”

1 Beğeni

çok teşekkürler peki siz tercihinizi hangisinden kullanırdınız?

1 Beğeni

Ucuz olandan, batarya ömrü gps hassasiyetine bakardım.Müzigi telefon yanımda taşımayım diye istiyorsam sony walkman 4gb kulaklık ve müziksiz saat de olabilir.Koşmayan ve sürekli telefon taşıyan birinin yanıtı, saatin desteği olsa da telefonun sms çağrıları için kullanmıyorum.Beklentine göre sen seçmelisin, manuel tur olmaması veya pause ettigimde ekranın kararmaması -20 dk ekranın açık kalması bu sürede- veya düğme olmadığı için yağmurda sorun yaşanması benim başka kriterlerim.Reddit veya birçok YouTube yorumuna da ekstra olarak bakmalı.zevk renk meselesi, garmin 245 music’i tercih ederdim.

https://www.epey.com/akilli-saat/karsilastir/175590-603084/garmin-forerunner-245-music_apple-watch-se-44mm-uzay-grisi-aluminyum-kasa-ve-spor-kordon/

2 Beğeni

İyi bayramlar, yanıtıınız için teşekkürler. acaba gps özelliği FR245 music’te var mı?

GPS, Glonass ve Galileo uydu konum özellikleri var.İyi bayramlar.

garmin elime ulaştı bugün deneme fırsatı buldum. içinde antrenmanlar için guide tarzında bir program vardı, koç desteği falan… bu beğendiğim bir özellik oldu ama onun dışında düşünüyorum da watch se’den fazla ne var? şarj süresi var, offline müzik dinleme özelliği desen watch’ta da varmış. ayrıca bu antrenman sonrası 52 bir vo2max değeri verdi ben pek sanmıyorum gerçek olsun zira antrenman 2 dakika ısınma 5 dakika koşu ve 2 dakika soğumadan ibaretti(watch vo2max ölçüyor mu bilmiyorum ama benim gibi birinin bunu ölçmesine gerek var mı onu da bilmiyorum…). sanıyorum koç beni tanımak istiyormuş bu yüzden yapmak gerekliymiş. antrenmanın adını tam hatırlamıyorum ama 5k koşu için bir şeydi. acaba iphone’la daha entegre bir şey olan watch sattini tercih etsem garminin sensör kalitesini-gps olsun, nabız, vo2max olsun- arar mıyım?

Elinde watch se olduğunu düşün ve wacth se’de olup bunda olmayan, watch se’de olmayıp bunda olanları kıyaslayabilirsin.Yada tam tersi.

Yada model bağımsız saatten beklentini, kullanma amacını maddeler halinde kafanda toparla, notlar al.Sanşlısın ki elinde beklenyini karşılayıp karşılamayacağını test edebileceğin bir ürün var :raising_hand_man:

Merhaba, benim iki konum var.
1: trail koşuyorum ve orta ölçekli mesafelerde (40-60k ) yarışlarda kosmak gibi bir hedefim var. Forerunner 245 music almayı planliyorum. İşimi görür mü?
2: Şehir içi koşularda podcast vs dinlemek için bu saate yöneldim. Aynı anda hem bluetooth kulaklık kullanıp hem de nabiz bandi kullanılabilir mi bu veya başka bir saatte?

1 Beğeni

Merhabalar. Ben forerunner 645 music kullanıyorum. Spotify üzerinden müzik indirip offline olarak bluetooth kulaklıkla ve aynı anda nabız bandı kullanabiliyorum.

Bende trail koşuyorum. Rotaların gpx dosyalarını indirip bilmediğiniz yerlerde bile size rotayı takip etme inkanı sağlıyor.

Bildiğim kadarıyla 245 daha yeni bir model büyük ihtimalle amaca hizmet eder. Son olarak hem müzik dinleyip hem gps takibi yapıp bir yandan da nabız bandını kullanırsanız şarjı 2-3 saat arası ancak gider. Özellikle müzik çok ciddi batarya kullanıyor

1 Beğeni

Bilgi için teşekkürler. Ben müzik dinleme olayını sahilde vs 2 saatlik kosularda kullanmayı planliyorum. Patikada muhtemelen müzik dinlemem. Bu nedenle sarj benim için sorun olmayacaktır. Nabiz bandi ve müzik aynı anda olması sevindirici. Tek sorun trail koşarken 245’'te barometre olmaması diye düşünüyorum.

Çok etkileyeceğini sanmıyorum. Saat gps konumu üzerinden yüksekliği belirleyip ona göre bir irtifa kazanımı verebiliyor diye biliyorum. Yaklaşık olarakta olsa işi görür.

Benim için yeterli olur. Teşekkürler.

Burada biraz daha detaylı açıklamış beyfendi.

2 Beğeni

Önümüzdeki hafta olacak CES 2022 fuarında Garmin’in yeni modeller tanıtması bekleniyor. Fenix 7, Instinct 2 gibi modellerin görselleri şimdiden sızdı. Forerunner serisi de güncellenebilir. Fuarı bekleyip karar vermenizi öneririm.

2 Beğeni

245 music aldım. İlk koşucu saatim olduğu için fazla kıyaslama yapamam. Ancak saat benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Söylenildiği gibi tam bir koşucu saati. Bunun yanında spor salonunda koşu bandında koşmayı da kalibre ederek sisteme alıyor olması ve kardiyo takibi vs işimi çok kolaylaştırıyor. Trail koşularında yükseklik ölçümü sorunu da yaşamadım. Koşarken müzik, podcast vs dinlemek ve telefon taşımak istemeyenlerin de tercih edebileceği bir saat. Nabız bandı kullandığım için nabız ölçümü açısından kontrol etmedim. Ama yüksek doğruluk sağlayacağını düşünüyorum. Garmin Connect uygulaması da benim için oldukça iyi. Dışarıdan rota eklenerek bu rota üzerinde koşu yapılabiliyor. Hatta koşmak istenilen hedef süreyi de girerek pacepro özelliği ile ince ayarlarla yükseklik vs bölgelere ayırıp size koşmanız gereken pace’i veriyor. Sonuç olarak triatlon yapmıyor sadece koşuyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

3 Beğeni