Forum Üyeleri Hangi Supplementleri Kullanıyor?

Koenzim Q10 pek rağbet görmüyor sanırım , faydasını gören yada kullanmasını tavsiye alan var mı ?

Glukozamin denince aklıma ilk diz problemleri geliyor. Bu doğrultuda cevaplamak istiyorum.

Yetişkin dönemimde, bildim bileli, bir diz sorunum vardı. Sağ diz hafif, sol diz şiddetli agridigi dönemler oluyordu. Bu ağrıları, 10lu ve 20li yaşlarda bir çok çocuk ve genç gibi bolca futbol oynamama yoruyorum. Defans ağırlıklı ve sağ ayakla oynadığım için ve dönüşleri sol ayak.. dolayısıyla sol diz üzerinde yaptığım için, sol dizimin daha çok ağrımasını anlamlı buluyorum.

Sedanter bir yaşam sürerken hiç çözüm aramadım. 44 yaşına (2014) gelip te trekkinglere baslayinca, uzun, dik tepe inisleri sonucunda oluşan sol diz ağrıları, etkinliklere katıldığıma pişman ediyordu. Bir keresinde sadece 1400 metrelik yükseklik kazanımı olan 182kmlik bir bisiklet sürüşünün ardından, diz ağrılarından dolayı 2 ay koşamayinca, takviye kullanmayı düşündüm. Yanlış hatırlamıyorsam Nemolix C3 isimli, yumurta zarı extratından yapılma bir hap kullandım. Bunun yanısıra da, balık kafası, kılçığı, tavuk kemikleri, kıkırdakları, çenemin/dişimin parçalayabilecegi kemik, kıkırdak türevi ne olursa yedim. Haftada bir-iki kez de paça çorbası. Sonuçta ağrılar azalarak devam etti. Azalarak diyorum ama psikolojik bir yanılgı da yaşamış olabilirim. Neticede devam etti.

Şu an teorik olarak, yaşlanma ile birlikte bu agrilarin artarak devam etmesi gerekirdi. Ama artık diz problemim yok. Çözümü ise 2018-2019 yıllarında merdiven koşmakta buldum.

Merdiven-diz ikilisi bir arada pek olumlu karsilanmayabilir. Burada olumlu sonucu doğuran etken, vücudun adaptasyon yeteneği, koruma, güçlenme refleksleri oldu. Tabi, benim dizlerimdeki problemin çeşidini, hiç tıbbi yardım almadığım için bilemedim.

4 Beğeni

Yüksek dozda kullandığım dönem olmuştu. Faydasını bilemiyorum ama insanı çok daha agresif yaptığını düşünüyorum. Kullandığım dönemde karakter dışı bir şekilde insanlara sert çıkar olmuştum. Hatta eczacımız da benzer şikayetle gelen insanlar olduğunu söylemişti. Kürsüye oynayanlara faydalı olabilir belki bu şekilde :smile:

3 Beğeni

Powerade takviye sayılır mı bilmem ama , bunun dışında hiçbir takviye kullanmıyorum.

2 Beğeni

powerade içimi görünüşü güzel fakat içerik olarak zayıf bir elektrolit takviyesi ürün.
toz formda satılan izotonik içecekler var hem içerik olarak zengin hemde servis olarak ucuza geliyor .hardline bigjoy decathlon markalı ürünler mevcut
vücudun ihtiyacı olan gıdaları ve vitamin mineralleri sıvı toz jel kapsül tablet şeklinde alıyorsanız takviye kullanıyorsunuz demek @erhan hocam

3 Beğeni

Eyvallah dostum. Bu bigjoy bakayım decathlona gittiğimde incelerim. Saygılar

2 Beğeni

bigjoy onthego serisi body fuel toz formunda ayrica efervesan tabletler var

3 Beğeni

Merhaba,
Haftada 2 seferde toplamda 20 km. koşuyorum. 2 gün de 1 saatten biraz fazla ağırlık antremanları yapıyorum. Yani 4 gün spor yapıyorum, geri kalan 3 günü aralara denk getirerek dinlenme günü olarak geçiriyorum, bugünlerde de yürüyüşler yapmaya çalışıyorum.
Hiçbir mineral takviyesi, protein tozu vs. kullanmıyorum. Zaten konu hakkında çok farklı uzman fikirleri var (her konuda olduğu gibi). Sizce bu yoğunluk için bir şeyler kullanmama gerek var mı, yoksa genel olarak sağlıklı beslenmek benim için yeterli midir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

1 Beğeni

Destek konusu cok kisiye ozel. Bence yaptiginiz spor cok asiri degil ama belki size agir geliyordur. Agir olmadigini varsayalim, bunun yaninda dengeli ve duzgun besleniyorsaniz ve herhangi bir sorun da hissetmiyorsaniz ek bir sey almaya gerek yok. Ama toparlanamiyorum, yoruluyorum, uyuyamiyorum vb sikayetler varsa uygun seyler kullanmak gerekebilir.

Yeteri kadar yiyen, dengeli bir diyeti olan, iyi uyuyan ve dinlenen, bol sivi tuketen biri bahsettiginiz agirligi kaldirabilir.

Onceleri whey disinda her seye karsiydim ama okudukca, dusundukce ve denedikce fikrim degisiyor.

Ben haftada 10 saat kosup ustune 2-3 guc calismasi yaptigim icin (ve yaslanmaya basladigimdan toparlanmam zorlastigi icin) kreatin kullaniyorum, vejetaryen oldugum icin kahvaltima whey protein ekliyorum ve (olcumlerde hep dusuk ciktigi icin) demir hapi aliyorum. Ingiltere’de yasadigim icin kisin vitamin d aliyorum. Uyku sorunlarim cogaldiginda magnesium takviyesi aliyorum.

Gordugunuz gibi duzgun ve dengeli beslenemedigim icin ve cografi nedenlerle aldiklarim disinda sadece kreatin var.

7 Beğeni

Ne uykumda bir problem var ne de başka bir şekilde sorun hissediyorum. Yalnızca benden çok daha az spor yapan arkadaşların takviye kullandıklarını görünce zaman zaman acaba eksik mi bırakıyorum bazı şeyleri duygusuna kapılıyorum, yoksa halimden, normal düzeydeki yorgunluktan bir şikayetim yok.
Çok teşekkürler.

Ben de enerji jellerini sormak istiyorum. Bir maraton esnasinda kac tane kullanmak gerekir? Bir yerde, enerji icecekleri ile kullanmayin diye bir yazi okudum. Yaris esnasinda eger jel kullanmissak, istasyonlarda bulunan sivilardan tuketmeden sadece su ile mi devam etmeliyiz?

Sadece bir yari maraton kostum ve mayis ayindaki bir maratona hazirlaniyorum.

Deneyimleyerek yapmak en akıllacası. Normalde çoğu sporcu saat başına 60gr karb olacak şekilde tüketiyor.

1 Beğeni

Bence enerji içeceklerinin muhteviyatına ve sizin terleme seviyelerinize bağlı. Kafein içeren enerji içeceklerini erken ya da fazla içerseniz nabzınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Açıkçası yarı maraton ile maraton bambaşka koşular, yarı maratonda bir kaç jel işinizi görürken maratonda sadece jel yada karbonhidrat almak yetmeyebilir. Jellerin çoğunda az miktarda elektrolit var ama benim gibi çok terliyorsanız maratonda elektrolit için ilave bir şeyler almanız gerekebilir. Mayıs ayında maratonda normalden fazla terleyeceğinizi öngörebiliriz. En doğrusu maraton hazırlığı yaparken olabildiğince kendinizi test etmeniz. 30K üzeri koşularda kendinizi deneyin elektrolit ihtiyacınız oluyor mu yani kramplarla karşılaşıyor musunuz. Denemelere göre karar vermek en doğrusu ama nihai deneme ilk maraton koşunuz olacak. Yanınıza 1-2 ekstra paket taşımak ihtiyacınız olup bulamamaktan iyidir.

2 Beğeni

Eklem ve tendon hasarı için çok yorum var . İhtiyatlı olmak lazım.Basit bir protein türevi yada petide değil , işin ucunda böbrek karaciğer var :expressionless_face:

Is BPC-157 banned by the FDA?
Yes, BPC-157 is prohibited under the S0 Unapproved Substances category of the List.Oct 9, 2023

Is BPC-157 prohibited under the WADA Prohibited List?

Yes, BPC-157 is prohibited under the S0 Unapproved Substances category of the List.

1 Beğeni

Düzenli takviye kullanıyorum ama şu belgeseli de aklımdan atamıyorum. İzlemenizi öneririm. Biraz eski ama izlememiş olanlar için,

1 Beğeni

Benim de merak ettiğim bir konu,

Ultra maratonlarda karbonhidrat okey fakat toparlanmanın da oluşması için protein ihtiyavını nasıl karşılıyorsunuz? Burada akla ilk protein barlar geliyor( tavuk yiyecek halimiz olmadığını ve protein içeceğinin sindirim zorluğu ile birlikte yüklediği ekstra sıvıyı düşünürsek)

Peli dşyelim ki en mantıklısı protein barlar olsun. Bu nojtada kullanıdığımız barın hızlı emilim li ve yeterli protein miktarında olması gerekiyor.

Önerisi olan var mı?

1 Beğeni

Hoca bcaa kullanın diyor :grinning_face: Wheyin içine kim hormon karıştırıyor :laughing:

1 Beğeni

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle yüksek yoğunluklu Crossfit - HIIT gibi antrenmanlarımda elektrolit desteği tüketmeye başladım 2 haftadır. Plasebo mu bilemeyeceğim ama antrenmanı daha dinç ve antrenman sonrası ağrıları daha minimum olacak şekilde tamamlayabiliyorum gibi geliyor.

2 Beğeni