Fiziksel aktiviteye hazır olma anketi (PAR-Q)

Polar’ın Polarflow sayfasında “Fiziksel aktiviteye hazır olma anketi (PAR-Q)” hoşuma gitti. Yeni başlayanlar için (yeni başlamak şart da değil) kişinin kendisine sorması gereken bazı sorular. Bu ne sağlıklı ne de sağlıksız olduğunuzu göstermez ama doktora görünme konusunda tavsiye vermekte.Sorular:

ALINTI:
Doktorunuz bir kalp rahatsızlığınız olduğunu ve sadece bir doktor tarafından tavsiye edilen fiziksel aktiviteleri yapmanız gerektiğini söyledi mi?

Fiziksel aktivite sırasında göğsünüzde ağrı hissediyor musunuz?

Son bir ay içinde, fiziksel aktivite yapmadığınız halde göğsünüzde ağrı hissettiniz mi?

Baş dönmesi nedeniyle dengenizi kaybettiniz ya da bilincinizi yitirdiniz mi?

Fiziksel aktivitenizde bir değişiklik olması durumunda bundan kötü etkilenebilecek bir kemik ya da eklem sorununuz var mı?

Doktorunuz tarafından kan basıncınız ya da kalp rahatsızlığınız için reçete edilmiş bir ilaç (diüretik ilaçlar gibi) kullanıyor musunuz?

Fiziksel bir aktivite yapmamanız için bildiğiniz başka bir neden var mı?

Bu sorulardan en az birine evet yanıtı verdiyseniz, fiziksel aktivite seviyenizi artırmadan ya da bir kondisyon değerlendirmesine girmeden önce, doktorunuza görünün.

ALINTI Bitti.

6 Beğeni

Aynı sayfada Koşu Programı oluşturma kısmında destekleyici hareketler nelerdir sorusu için verdiği yanıt:

ALINTI:
Programınız, dayanıklılık seanslarına ek olarak, aynı zamanda etkinliğe hazırlığınızı desteklemek için kuvvet, merkez ve hareketlilik egzersizlerini de içerir. Destekleyici egzersizler, koşu performansınızı artırır ve yaralanmaların önüne geçebilir.

Kuvvet ve merkez egzersizleri için zorluk seviyesini seçebilirsiniz, ancak daha önce kuvvet egzersizi ya da bu tür hareketlerden oluşan bir egzersiz deneyiminiz yoksa veya çok azsa 1. seviyeden başlamanızı tavsiye ederiz. Yaklaşık 4 ila 8 hafta sonra kuvvet ve merkez egzersizlerinde bir sonraki zorluk seviyesine geçebilirsiniz. Ancak, vücudunuza alışma süresi tanımak için tek seferde bunlardan bir tanesinin seviyesini değiştirin. Birkaç hafta sonra diğerinin de seviyesini değiştirebilirsiniz.

Dayanıklılık veya kuvvet seanslarınızda ısınmak veya gevşemek için dinamik esnemeyi kullanabilirsiniz. Hem dinamik hem de statik esneme, hareket alanınızı artırmak için ayrı egzersiz seansları şeklinde de uygulanabilir. Esnemeyi programınıza haftada birkaç kez olacak şekilde dahil edebilirsiniz."

10 Beğeni