Fenix 7 deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum

Fenix 7 kullanan arkadaşlar deneyimlerini detaylıca yazarsa faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.

2 Beğeni

Selam Erhan,
4-5 aydır 7x Solar kullanıyorum.

  • Dokunmatik olması güzel. Kısa tuşla anlık kapatıp açmak çok kolay. Bazen arkadaşın 6x’e yardımcı olmak için aldığımda dokunmatiğe ne kadar alıştığımı farkediyorum.
    Dokunmatik harita ekranında iken çok kullanışlı.
  • Led feneri belki en çok alıştığım, günlük hayatta en çok işime yarayan özellik. İki kere sol üste basınca açılıyor. Normalde karanlık ortamda telefonu çıkarıp flaş açacağımız her yerde çok pratik kullanımı var.
  • Solar özelliği hiç beklediğim gibi çıkmadı. Şarja ne kadar etkisi var belli olmuyor. Forumlarda okuduğum uzun süreli güneş altında kaldığında bile çok etkisi olmadığı yönünde.
  • Ekrandaki solar panel halka bence estetik görünmüyor
  • 7X saphire solar harici tüm modeller 16gb. Hem büyük harita kullanayım hem müzik dinlerim derseniz yetersiz. Bunun için yeni çıkan 7 pro modellerinde 32gb hafıza kullanmışlar.
  • Sabah uyandığınızda ekranda sabah raporu çıkıyor.
    Sırasıyla; uyku,hrv,nabız, o günkü antrenmanınız ve ajandanızdaki toplantıları gösteriyor. Çok hoşuma giden bi özellik. Ama vazgeçilmez değil.

Yukarıdaki özellikler harici yazılımsal olarak 6 serisinden çok büyük bir farkı yok. Şuan hala fiyat performans olarak en iyi saatin 6x olduğunu düşünüyorum. Hem güncel yazılım özellikleri mevcut hem de fiyatı indirimde.

10 Beğeni

7X solar kullanıyorum çok memnunum. garmin ekolünden geliyorsanız sizi bir sürü ekstra oyuncak özellikleri ile fazlasıyla tatmin edecektir. spor saatine ilave bi özellik olan led fener özelliği benim en çok hoşuma giden özelliklerden bir tanesi oldu, gece koşularında gerçekten çok faydasını gördüm. ama güncel fiyatından dolayı da bu kadar pahalı bir saatle terin suyun içinde spor yapılır mı diye düşünmüyor da değilim :confused:

3 Beğeni

Her ne kadar konu fenix 7 olsa da, ben de epix 2 kullanıyorum. Konuyla ilgili deneyimim yukarı da yazılanlarla aynı özelliklere sahip. Ekranı farklı olduğundan belki batarya süresi farklıdır. Benim açımdan da tatmin edici bir model.

4 Beğeni

Ben de Epix 2 kullanıyorum. Satın alırken Fenix modelleri ile Epix 2 arasında kalmıştım. Ekrandan dolayı Epix’i tercih ettim. yukarıdaki kullanıcılıarn olumlu yorumlarının hepsine katılıyorum, iyi ki almışım diyorum.

3 Beğeni

Bir yıldan fazla bir süredir Fenix 7X kullanıyorum ben de. 7’den farkı ekran ve kasa boyu biraz daha büyük, ve bataryası biraz daha iyi. Daha öncesinde de F3, F5X, F6X diye idi geçmişim.

  • Bildik Fenix deneyimi. Demek istediğim Fenix 3 ve sonrası bütün saatler aynı işi yapıyor. Aktivite ve veri kaydı. Ancak her modelle birlikte kaydedilen ekstralar artıyor ve daha fazla özellik ekleniyor. Ama 5X ile gelen harita özelliği dışında oyun değiştirici çok özellik yok. Genellikle diğerleri oyuncak gibi özellikler diyeyim. 5X ile harita geldi. 6X ile ekran büyüdü ve harika oldu, dedeler bile kullanabiliyor. Müzik oynatma geldi vs. Fenix’lere alışık olanlar rahatlıkla yeni modelleri de kullanabiliyor. Hatta Garmin de daha janjanlı, havalı menüler yapmaya vs. hevesli değil şimdilik Fenix’e. Ama Amoled Forerunner’lara yapıyorlar değişiklikler.

  • Güç düğmesine iki kez basarak yanan ışık birer Cyberpunk olma yolunda bize önemli bir ilerleme sağlıyor. Düşünsenize, adeta vücudunuz kendi ışığını kendi üretip saçıyor. Şu telefon neredeydi, ah ışıldağı şarj etmişmiydim, fener neredeydi diye uğraşana kadar ışığı yakıp hepsini buluyorsun. Ancak aktiviteler esnasında ışığa erişim ile ilgili iyileştimeler yapılması lazım. Mesela aktivitede iken güçe çift basınca ışık ayarı çıkıp oradan aktivite esnasındaki ayarı da yapabilmelisin. Menüye basılı tut, etkinlik ayarları, oradan flash ışığını bul gir falan, biraz zaman alıyor.

  • Donanım olarak Garmin bu seri ile ARM Cortex M4 işlemci serisinden ARM Cortex M33 işlemci mimarisine geçiş yaptı. Ana işlemcinin ana çekirdeği Cortex M33 ve NXP geliştirmesi bir ses DSP’si içeriyor. Basit 2 boyutlu görüntülerde işlemler yapabilmek için bir GPU da içeriyor ki, son ConnectIQ sürümlerinde metin çevirme vs. özelliklerin eklenmesi ile yavaş yavaş daha fazla kullanılmaya başlanıyor bu. Arayüz gayet akıcı, uygulamalar gayet hızlı, rota çizimi vs. eski cihazlara göre hızlı. Tabi tek bu saatlerde yok bu işlemci. Epix 2 yüksek çözünürlüklü ekranına çizim yapmak için bunu kullanıyor. Venu 2+ bu işlemciyi yine ses işlemleri ve EKG için kullanıyor ve diğer birçok modelde de yine bu vardır muhtemelen. Çünkü tek işlemci modeline göre kod geliştirmek daha kolay ve hızlı oluyor. Ha rakiplere baktığınızda Çinli üreticilerin saatlerinde de bu işlemciden var.

  • Haritalar için harici bir RAM çipi kullanmıyor, işlemcinin kendisine bütünleşik toplamı 5MB kadar yaoan RAM blokları var, onları kullanıyor.

  • GPS olarak bendeki Safir model olmadığından çift bant desteğine sahip değil, hani sadece standart sinyali alıp konum hesaplıyor, ikinci destek frekansını işleyemiyor. Ancak buna rağmen konum doğruluğu çok iyi ve ilk kez Garmin forumlarında GPS doğruluğu ile ilgili şikayetler olmayan bir Fenix modeli diyebiliriz.

  • Nabız sensörü doğruluğu genel olarak mükemmel olmuyor Garmin’de. Ama nabız bandımdaki BİM pili bir ayda pert oldu sanırım ki, bir haftadır falan koşularımda optik nabız sensörüne mecburum. Şuan gayet memnunum bu sensörden. Ama yarın ayakta durarken 40 nabız gösterip ne oluyor dedirtebilir, bu sensörlerin doğasında var bu.

Başka iyi şeyler de var da genel olarak bunları yazayım dedim. Birkaç da olumsuzluk yazayım:

  • Garmin bu saatler ile yeni bir buton mekanizmasına geçti. Eskilerinde elektronik butonlar anakartın üzerinde olur ve hasar görürse anakarta işlem yapmak gerekirdi. 7 serisinde ise elektronik buton saat kasasındaki bir kanala oturtuluyor ve anakartla yaylar ile iletişim kuruyor. Ancak bende şuan Start düğmesinin basışı ile ilgili bir hissiyat değişimi var ve başka da bu tür şikayetler var forumlarında. Saatle iki kez banyo yaptım, sıkıntı yok gibi şimdi ama böyle bir durum var.

  • Garmin aynı zamanda kendi platformunun da en büyük düşmanı. Yeni özellikler yeterince test edilmeden geliyor. Geldiğinde farklı bir şeyi bozmuş olabiliyor. Şuan böyle ciddi bir şikayetim yok, her şey çalışıyor ama bu süreçleri bir adam etmesi lazım. Aktivite kaydedilirken ana ekrana girip bileşen menüsüne girip oradaki ekranlarda ConnectIQ yani mağazadan yüklediğiniz bir ekran var ise, onunla etkileşirken GPS kaydı duraklıyor. Saat verileri işliyor ama kaydetmiyor, tekrar aktiviteye geçince devam ediyor kayda. İlk çıktığından beri bu böyle. Geliştirici tarafında da değişiklikler yapılması lazım bunun için uygulamalarda ama Garmin gerekli bilgilendirme ve duyuruları yapmıyor. Böyle bir bug yokmuş gibi davranıyor.

  • Sonrasında saatleri severek kullanıyorum ama akıllı saatlere doğru biraz merakım artmaya başladı. Özellikle pandemi öncesi ayağımı çatlatınca yattığım yerde adım sayma ya da GPS aktivitesi olmadan saatlerin özellikleri sınırlı gelmeye başladı. Venu 2 + modelindeki mikrofon ile evdeki elektronik aletleri ışıkları vs. kontrol etmek mümkün. Ya da EKG çekmek de mümkün. Ama Fenix 7 serisinde ve 7 Pro serilerinde daha bunları bile görmedik. 8 serisinde bari hoparlör ve mikrofon görsek iyi olur. Akıllı özellikler cezbediyor ama Android’çiyim Apple Watch kullanmam, Samsung akıllı saatleri aktivite kaydı için yetersiz ve sıkıntılı, Pixel vs. diğer saatlerin kendi sıkıntıları başka; yine Garmin’den devam… :smiley:

7 Beğeni

Son güncellemeler ile EKG geldi. 2 dakika sürüyor. Sonrasında istenirse PDF çıktı alınabiliyor.

Aklıma gelmişken son güncelleme ile gelen güzel bir özellik daha var. Artık koşu dinamikleri bilek hareketinden kaydediliyor (Wrist-based Running Dynamics). Daha önce bunun için nabız bandına veya pod’a ihtiyacımız vardı.

4 Beğeni

Fenix 7x’in Anıttepede (genelde jammer var) harika harita çıkardığını, aynı gün benzer saatte apple 8 ile koşanın Anıttepe pistinde çizgisi dahi olmadığı, aynı gün ama koşu zamanını bilmediğim Garmin 255’in haritasının iyi ama yine de gözle jammer etkisi görüldüğünü stravada izledim.
(420m 176sn koşarsam pace şu olur hesaplarına devam, gel de al fenix 7x)

Fenix 7x

Garmin 255

Apple 8

Güncelleme:
İlk harita 7 gün sonraki koşuda stravada şu şekilde, darmadağın ama yinede konumu bulmuş.

3 Beğeni

Multiband Gps sadece Fenix 7X Saphire Solar modelinde vardı. Geçtiğimiz aylarda çıkan PRO modeli ile hepsinde standart oldu.(7S 7 7X)
Pro modellerde hafıza 32GB da standart hale geldi. O da sadece 7X saphire solar’da vardı.

3 Beğeni

Hangi saate güncelleme ile EKG geldi hocam? Henüz Venu 2 Plus harici EKG aktif saat yoktu.

2 Beğeni

Fenix 7X Solar var bende. Health Snaphot diye bir uygulama geldi. Bu ekg değil mi yoksa?

2 Beğeni

Bu uzun süredir var hocam. Bu EKG değil hocam, EKG’de saat altında bir sensör pedi oluyor ve diğer elinizle de saate dokunup kalpten gelen sinyalleri inceliyor cihaz. Şurada kısa bir videosu var.

3 Beğeni