Fenix 7 deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum

Şarz kablosunu değiştirip deneseniz belki düzelir. Saatteki şarz girişine kolay kolay bişey olmaz diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Kabloyu değiştirmeyi denemedim, deneyeyim. Öte yandan Garmin’in orijinal kablosunu kullanıyorum. Açıkçası güncel fiyatı 1920 TL olan 1 metrelik kablonun 7 ayda bozulması da çok makul değil ama saatin kendisinin bozulmasından iyidir tabi ki. Teşekkür ederim

2 Beğeni

Çevrende sarj cihazı olan varsa ondan dene, boşa 2000TL verme.

Son durumu yine yazarsınız.Zaten bu saat 7 ayda 15 kez sarj olmamıştır, ki ne zaman oksitlensin vs. Garanti kapsamında sormanda da fayda var.

4 Beğeni

Çok uzun zamandır benim saatim de kabloyu takıp bırakırsanız şarj olmuyor. Giriş yerlerinde herhangi bir oksitlenme gözükmüyor. Ben bunun tasarımsal bir hata olduğunu düşünmüştüm. Takıp çıkardıkça plastik uç zedelenmiş olabilir. Zira saati yan koyduğumda temas ediyor ve şarj alıyor.

Not: Fenix 8’e ait yeni bir kablo ile denediğimde ne yaparsam yapayım şarj olmadı. Görünüşte aynı bu iki kablo milimetrik farklılıklara sahip olmalı. Şayet yeni bir kablo alırsanız yine de işe yaramayabilir.

Şayet ihtiyaç olursa orjinal kablosundan önce yan sanayi aparatları denemek gibi bir fikrim var.

2 Beğeni

Aynen öyle. Tasarımsal hata. Garmin bu hatada devam etmekte ısrarcı. Eski Fenix3’deki şarj girişi en güzeliydi.

3 Beğeni

Ben de 2019dan beri FR245 kullanıyorum.Benzer şarj sıkıntısı bende de oluyor.Ara ara kulak çubuğuna az kolonya damlatıp saat üzerindeki pinleri temizliyorum,ayrıca falçata yardımı ile pin yüzeyine tıraşlıyorum.Genelde bu işlemler işe yarıyor ve bir süre idare ediyor…

1 Beğeni

Aliexpress, amazon gibi sitelerde satılan şu ürünler garmin’in orjinal kablosundan çok daha kullanışlı. Orjinal kabloyla şarja taktıktan sonra şarj alıyor mu diye emin olmadan ayrılmıyorum. Saat yan dururken her an temassızlık olacakmış gibi.

5 Beğeni

Merhabalar, bu tip muadil şarj kablolarının saat pillerinin ömrüne herhangi bir etkisi olur mu acaba?

Fenix 5 kullanırken yine şarj olmama problemi yüzünden sizin 3. görselde belirttiğiniz gibi bir şarj kablosu almıştım ve canavar gibi şarj ediyordu. Acaba muadil şarj kablosu sebebiyle cihazda herhangi bir sorun yaşar mıyım ve bu bana “garanti kapsamı dışında” bir arıza olarak döner mi diye korkuyorum açıkçası.

2 Beğeni

Bu kabloları sadece şarj etmek için kullanırdım zira içinden sadece elektrik geçecek. Kablonun voltaja önemli bir etkisi olacağını sanmıyorum. Bilgisayara bağlamak gerektiğinde ise veri aktarımında problem olabilir endişesi bende de var.

Bu arada, bazı yüksek voltajlı adaptörler bu gibi küçük cihazlara zarar verebiliyor diye düşünüyorum. Bu sebeple; Garmin’in yeni nesil saatlerinde 5v 3A 15W bir adaptör, eski nesil saatler için 5v 1A 5W kullanılmalı diye düşünüyorum.

Normalde adaptörler otomatik voltaj ayarlaması yapabiliyor ama sanıyorum bazı adaptörler bunu yapamıyor. Bu konuda bilgi sahibi biri bizi aydınlatırsa ben de memnun olurum.

4 Beğeni

Standart bir başlık olur üstü yüksek wattlı bir başlık fark yaratmaz zarar da vermez. Çünkü garmin oldukça düşük watt ile şarj etmekte.

Kablo konusuna gelirsek baktım kablonun içinde özel bir devre ve kontrolcü yok. Kullandığınız kablo saatin pinlerine hasar vermeyecek gibiyse(temas ettiği nokta uçlar) herhangi zararı olmaz.

4 Beğeni

Saati bilgisayardan şarj ediyorum. Diğer adaptörlere güvenemiyorum nedense.

4 Beğeni

Hocam, konumu Türkiye yapınca saate yüklenmiş uygulama siliniyor mu? Fenix 8 kullanıyorum ve ilk aldığımda konumu Amerika gösterip ücretsiz VPN ile uygulamayı ekledim ve sonra yine Türkiye yaptım. Sorunsuz kullanıyorum. Kendi kendine uygulamanın silinmesi garip geliyor.

2 Beğeni

Telefonlar gibi her gün şarj etmediğimiz için bu bataryaları ömürleri daha uzun gidiyor. Hatta belki bir süre sonra pilin kendi yaşlanması kaynaklı kayba takılıyoruz şarjdan çok.

3 Beğeni

Multisport da olsalar kullanım sonrası saatin temizliğini yapmak önemli. Buralarda biriken ter ve terden kaynaklı tuz şarj uçlarındaki kaplamalara zamanla zarar verebiliyor. Kaplamada pürüzler oluştuğunda da kablonun ucu ile saatteki uç birbiri ile temas etmediği için şarj ve veri aktarım sorunları oluşuyor. Koşudan sonra duş alırken saate kolumla arasına da biraz su tutuyorum ki buradaki tuz birikimleri vs. de dağılabilirsin.
Uçlardaki kaplamada kararmalar oluştuysa buralara nokta kadar lehim vs. değdirilerek kablo ucu ile teması sağlanabilir. Çok olursa kablodaki yay veya başka şeyler lehim çıkıntısını kopartabilir.

Aynı sıkıntıyı kablosuz kulaklıklarda yaşıyorum. Kulaklık düzgün şarj olmuyor vs. sinir ediyor. Kolonyalı peçete ile silmeye uğraşıyorum vs. En kolayı temiz tutmak.

4 Beğeni

Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıldır Amerika’dan aldığım Fenix 7X Saphire Solar kullanıyorum. Normalde 50-60K lık bir koşucuyum. Yani saatin bana yetmemesi imkansız asıl bem saate yetemiyorum. FR245 kullanirken aynı anda daha çok pencere daha çok data, yükseklik bilgileri ve büyük ekranda kolay rota takibi sebepleri ile bu saati aldım. Büyük ekran için de X olanını tercih ettim.

Bir ay kadar önce 3 farklı yöntem ile kalibre etsem de altimetreyi çalıştıramadım. Baytekin’e götürdüm. Oradan işi bilen bir bey, menüleri takip edemediğim hızda kurcalayıp tekrar kalibre etti ve o andan beri altimetre sorunsuz çalışıyor. Bunun dışında hiç bir sorun yaşamadım.

Bu saati almadan ne gerek var dediğim el feneri özelliği müthiş kullanışlı bir detay.

Haftada 2-4 kez koşan biriyim ve saati günlük kullanımda telefonla haberleştirmeden kullanıyorum. Akıllı saat, asistan şeklinde kullanmıyorum. Bu şartlar altında pili 3-4 hafta gidiyor.

3 Beğeni

6-7 Aydır fenix 7x solar kullanıyorum . Uzun mesafelerde bile şarj ömrü çok etkileyici, günlük kulllanımda haftalardır şarj takmadığı oluyor . Haftada 30k yakın antrenman yüküm ve akıllı saat özelliği açık kullanıyorum. Müzikte dinliyorum. Saat ile uzun mesafe koşularında, saat verilerini örneğin yükselti barometre altimetre vb. Özelliklerini nadir kullanıyorum. Bu özelliği sık kullananların şarj süresi uzun gitmiyor. Şarj yeri için güzel tıpalar satılıyor. Lehimden sorun yaşamamk için şiddetle öneri yapabilirim..

4 Beğeni

Hayır uygulama silinmiyor ama aktive olmasına rağmen parmaklarınızı dokunduğunuzda çalışmıyor. Şu an lokasyonu Amerika’da bıraktım, bu şekilde çalışmaya devam etti. Şu an sorunsuz çalışıyor.

2 Beğeni