Farklı ekosistemleri tam senkronize edebilmek mümkün mü?

Herkese selamlar,

Daha önce bir konunun altında bu soruyla alakalı birkaç yorum yapılmıştı diye hatırlıyorum fakat arasam da bulamadım maalesef.

Birden fazla ekosisteme/markaya ait cihazınız varsa/geçmişte olduysa, markadan bağımsız olarak bu cihazlardaki aktivite kaydı ve diğer verilerin yönetimi için nasıl bir yöntem tercih ettiğinizi sormak istiyorum. Daha anlaşılabilir olması için marka bağımsız bir soru da olsa bendeki mevcut iki senaryoyla örnekleyeyim.

• Misal bende şu an Suunto Race model bir saat var. Diyelim MIP deneyimlemek için bir Garmin saat edinmek istedim ve bunları rotasyonla kullanma niyetim oldu. Garmin verisi Suunto’ya, Suunto verisi de Garmin’e akmıyor. Bunları Strava gibi ortak bir platformda toplamak istediğimizde de bu kez saatten takip edebildiğiniz yük, hazırlık durumu, recovery gibi metrikler sapacaktır diye düşünüyorum doğal olarak.
  • Ya da yine Suunto ya da Garmin bir saat kullanıyorum diyelim. Wahoo marka da bir bisiklet bilgisayarı almaya karar verdim. Bu durumda bisiklet antrenmanlarında verimin Wahoo’dan akmasını istiyorum, ama bunu günün sonunda saatimin dahil olduğu ekosisteme aktarabilir miyim ondan emin değilim. Hem saatten hem bilgisayardan başlatsam, bu kez de örnek veriyorum Strava’da tekrarlı antrenman olacak gibi.

Yani günün sonunda burada bir paradoks ya da trade-off durumu var. Tek çözümü üçüncü parti uygulama kullanımı mı bilemiyorum. İnternette bir süredir araştırıyorum ama teorik tahminler ya da “şu olabiliyor” gibi teknik bilgilerden ziyade deneyimleyen kişilerin yönlendirmeleriyle daha netleşebilecek bir konu gibi geliyor.

3 Beğeni

Aylarca deneyecek değilsin ki. Birinin sarjı 5 saat gider, müzik dinlersin; diğeri 20 saat çıkartır yarışta veya uzun antrenmanda kullanırsın.Sonuçta dediğin kapıya çıkar, iki saati de eğer verileri önemsiyorsa kişi aynı anda takmalı.

Öğrendiğime göre , doğrumu sormalı, garmine başka saatin verisini dosya olarak atsan da kendi verisi gibi olmuyormuş.

Şu vardı,

https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216919447-Elevation

Yapay zekanın tavsiye ettiklerinden biri,

Takip ettiğim veri, stravada ardarda x hafta aktivite yaptın (yürüyüş 30dk) seviyesinde olsa da soru ilgimi çekti.

3 Beğeni

Deneme olarak bakmadım aslında olaya hocam ya, günün sonunda ekosistem bağlılığının bir kısıtlılık olmaması adına farklı cihazları bir arada kullanmanın ideal bir yolunu bulmak gerek diye düşünüyorum. Saat ve bisiklet bilgisayarı örneği mesela.

Intervals.icu ile forumun güncel konularından ICU Coach’u incelerken tanıştım ama o ara hiç fırsatım olmadı platform bana neyi ne kadar veriyor diye incelemeye. 2-3 haftadır antrenman yapamadığım için şimdi baksam da anlamayacağım. :smiley: Ama günün sonunda sanırım cihazları veri toplamak için kullanıp verilerin sentezini ve analizini başka bir ortak platformdan yapmak gerekecek gibi.

1 Beğeni