Efes ultra 2026

Efes Ultra kayıtları açıldı.

Bu sene farklı bir kayıt sitesi üzerinden kayıt yapılıyor.

Sitedeki bilgilere göre start-finish alanı Uğur Mumcu/Sevgi Yolu olarak değiştirilmiş.

Haritadan baktım ve açıkçası pek şaşırmadım. Daha İznik Ultra start-finishi şehir merkezinden şehir kenarına doğru kaymıştı. Burada da aynısı yaşanmış. Şehir merkezinden şehir kenarına kaymış. Start alanlar veya finish yapanlar halkımızı rahatsız etmemiş olacak. Aman halkımız rahat olsun. Alttaki görselde kırmızı çizgi 2025 de start alanların çıkış güzergahını, sarı çizgi 2026 da start alacakların çıkış güzergahını gösteriyor.

Her neyse, umarım güzel bir yarış olur ve keyifli bir koşu yaparız.

Ben kaydımı her zaman ki gibi 120k parkuruna yaptım.

Herkesi eşlik etmesi için bekliyorum. Herkese şimdiden başarılar.

8 Beğeni

kırmızı çizgi 2024deki start finish alanıydı.Geçen sene de start finish alanı Uğur Mumcu Sevgi yolu denen yerdeydi.2025de yarış zamanı kırmızı işaretli bölgede ciddi yol tadilatı vardı.O yüzden geçici olarak kaydırıldı düye düşünmüştüm.Diğer yandan yeni bölgenin de alan bakımından çok kötü olmadığını düşünmekteyim…

3 Beğeni

Fiyat olarak ilk kayıt avantajı 12 Ekimde sona eriyor. Sonra ciddi artışlar geliyor.
2026 uzun yarış baz fiyatı 5k olacak gibi duruyor.
Kişisel olarak bu sene Efes için o sene mi göreceğiz.

2 Beğeni

Geçen sene bilgi kısmında farklı görünmesine rağmen Uğur Mumcu Sevgi yolundan başlamıştı ama fotoğraftakinin ters istikametindeydi diye hatırlıyorum. Stant kurulumu vs açısından da biraz daha düzenli gibiydi önceki yıllara göre, belki ondan da tercih edilmiş olabilir. Efes’in girişinden start alınıyordu ilk yıllarda.

Ben 4 kere katıldım. Genel olarak farklı yerlerdeki yarışlara göre halkın tepkisi olumluydu. Farklı yarışlarda koşarken küfür yediğimi bilirim. :slight_smile: Biliyorsunuz halkımızın çoğunluğu dayanamaz, birilerinin eğlendiğini, mutlu olduğunu, bir etkinlik yaptığını görünce hemen sıralar olumsuz tarafları ve iptal ettirmeye çalışır :slight_smile: Ben yapmıyorsam kimse yapmasın. :slight_smile:

5 Beğeni

61 K parkuruna kaydımı yaptırdım umarım güzel bir yarış olur. Her sene bir sonraki seneye 120 k koşacağım diyorum olmuyor. Umarım 2027 de 120 koşarım

3 Beğeni

Bende nasip olursa bu sene ilk kez Efes Ultraya katılacağım , 61 k ya kaydoldum. Selçuk Merkez de sanırım konaklama alternatifi çok fazla değil. Daha önce bu yarışa katılanlar, Konaklama işini nasıl hallettiniz? Organizasyonun Kuşadası ya da İzmir Merkez den servis gibi bir durumu oluyor muydu? Teşekkürler

5 Beğeni

Merhaba, 2023 ve 2025 de Selçuk merkezde Hotel Mary’s House adında bir otelde kaldım, starta yakın, temiz güzel bir butik otel.

4 Beğeni

Selçuk merkezde de bir çok otel var.Son haftalara kalmadıkça yer bulmak zor olmuyor…

3 Beğeni

Benim ilk trail tecrübem olacak, bu yüzden 27K ya kayıt oldum.

4 Beğeni

Bunu yazdıktan sonra 3 ayrı trail e katıldım :slight_smile: şimdi görünce sesli güldüm. 27K parkuru koşan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Baton vs. gerekli midir?

2 Beğeni

merhabalar. eğer yokuşlarda ciddi sorun yaşayan biri değilseniz baton gerektirmez. çok sıkışırsanız parkurda yerden bir çubuk alıp kullanabilirsiniz. 2025 de 61K parkurunda çoğu kişinin elinde ağaç dalı vs vardı :slight_smile:

3 Beğeni

O zaman yanıma alayım en kötü hammallık yapmış olurum :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de Efes 27K için kaydoldum. Yarışın 8-13 kmleri arasında eğimli bir bölüm bizi bekliyor. Anladığım kadarıyla 12. kmde yokuş dikleşiyor. Çok kritik değil gibi ama Youtube’dan 27k parkurunun videolarını izleyerek kararınızı verebilirsiniz.

4 Beğeni

Çok teşekkürler. Şimdiden başarılar diliyorum. Son karar batonlarımı yanımda tutacağım. İleride ultra larda koşabilirsem onlara da antrenman olmuş olur.

Tüm forum dostları ile yarıışta görüşmek üzere :man_raising_hand:t3:

4 Beğeni

Parkuru tam olarak hatırlamıyorum o yüzden kontrol etmenizde fayda var ama elavasyon grafiğinde gördüğünüz o büyük eğim Meryem Ana Yolu’nda yani asfaltta koşuluyor. Eğimli bölümün ne kadarının asfalattan devam ettiğini Google Maps’ten kontrol edin bence. Kendi adıma asfaltta baton kullanmayı tercih etmem. Ayrıca eğim 6 km ve 300 metre sürüyor, yani km başına sadece 50 metre. Bence sert bir yokuş değil. Bu tabii ki sizin yaptığınız antrenmanlara bağlı olarak değişir ama kendi adıma asla baton taşımazdım.

4 Beğeni

Biraz ıslak bir yarıs olacak sanırım

7 Beğeni

Hava durumunda hafta sonu yağışlı gösteriyor. Ne kadar yağacağı da önemli. Koşacak arkadaşlara sağlıklı ve verimli bir organizasyon olmasını temenni ederim.

6 Beğeni

Çamur olmasın da, yağmura razıyız :slight_smile:

6 Beğeni

120k parkuru olumsuz hava koşulları nedeniyle Belevi CP’de sonlandırılmış birkaç saat önce.

5 Beğeni

Su kontrolsuz su gecisi ici cok buyuk sacmalik degil mi ya? İda da benzer sorunlar olmustu, yine kilavuz olmadan gecisler felan. Ekipman kontrolu kadar organizasyon da bence su noktalarda mudahil olmali olaya, su gecisi parkurda var diye isin icinden cikilmamali…

7 Beğeni