Efes ultra 2026

Buradan geçtik. Buranın devamı normalde patikaymış. Aşırı yağıştan ötürü dere taşınca patika dere olmuş. Yaklaşık 700-800 metre bu şekildeydi.

61-42-27K’nın son kilometresi olduğu için yorgun bacaklarla girdik, 5 dakika sonra şiddetli akıntıya karşı hareket etme çabasından ötürü bacaklara kramp girmeye başladı. Suyun kenarında, yukarıda, çamurlu tarlalar vardı. 500 metre sudan gidip sonra inisiyatif alıp tarlaya girdik.

Son kilometrede herkesin pace’i düşmüş. 15-20 pace’le geçenler var. Yağmur öngörülemez değildi bence, oraya bir görevli koyup taa baştan su yerine tarlaya yönlendirmek çok zor bir şey olmasa gerek. Belki tarla sahiplerinden izin alamadılar, belki gidiş-dönüş parkurlar çakıştığı için dönüşü tarladan vermek istemediler. Telafisi mümkün olmayan şeyler yaşanmamış olmasını diliyorum.

5 Beğeni

Arkadaşlar bu bir patika koşu yarışı.

Caddebostan’da yarı maraton yapmıyoruz.

Yağmur, çamur, su, soğuk, bu iş doğasında var. Her yağmur yağdı diye rota değişmez. En azından hayati risk oluşturacak bir şeyler yoksa rota değişmez. Zorlanmak ve zorlamak patika koşularının ana felsefesi zaten.

Efes Ultra İnstagram sayfasında 120k parkurunun iptal edildiğinin duyurulduğu paylaşımın altında birisi yazmış “çöp toplama noktası olmalıymış, 13km elinde çöpü niye taşıyormuş” falan. Bir CPden diğerine kadar çöpünü taşıyamıyorsan şehrin dışına çıkmayın. Patika yarışına kayıt falan yapmayın. Hele ki her sene soğuk ve yağmurlu olma ihtimali olan İznik ve Efes’i aklınıza bile getirmeyin.

Sizi her zorlayan koşulda organizasyonun bir şeyleri değiştirerek ortamı yumuşatması, kolaylaştırmasını umut ediyorsunuz , sıkıntı organizasyonda değil sizin bakış açınızda

22 Beğeni

Merhaba, yazdıklarınıza katılıyorum. Sadece yorgun vücut ve zihinle, yaklaşık 1 kilometre boyunca şiddetli akıntıya karşı ters istikamette yürümeye çalışmanın normal olup olmadığını idrak etmek pek mümkün değildi o an.

Yoksa dediğiniz gibi yağmur yağar, dereler taşar. Bunlar olur. Dediğiniz gibi patikanın doğasında var.

Parkur aşağıdaki gibiydi yaklaşık 800-900 metre boyunca. Organizasyondan alternatif beklediğim şey de insanları patikanın yanındaki yüksek alana yönlendirmesi, rotayı değiştirmesi değil yani.

1 Beğeni

Oraya yarış sabahı kılavuz ip çekmeyen organizasyon net hatalıdır ve özür dilemelidir.cadde yarışı değil elbette ancak insanların para ödeyerek katıldığı bir organizasyon ve şartları var. Siz de üzerinize düşen işleri yapacaksınız.

2 Beğeni

Hayati risk oluşturmuyor olabilir burda ama hatırladığım kadarıyla İda’daki benzer geçişte mesela su daha şiddetliydi ve sürüklenme tehlikesi de vardı. Burda da koşarak geçmeye çalışan heyecanlı bir arkadaş suya düşmüş birkaç defa. Yarı maraton değilse de sonuçta bir koşu yarışı olduğu için, herkesin belirli bir şiddette akan sudan Allaha emanet geçmesi bence doğru değil. Bu gibi geçişlerde, araya halat germek gibi önlemler, güvenlik açısından önemli diye düşünüyorum.

3 Beğeni

İlk ultra mesafem için 61k parkurundaydım.Hava şartlarının getirdiği parkur olumsuzluklarına diyecek pek bir şeyim yok.Bu işin doğasında bu var ve katılan büyük çoğunluk bu bilinçle start noktasına geldi.

Benim bir kaç eleştirim var tabii ki organizasyonla ilgili;

• Yarış kitleri seneden seneye daha zayıf hale geliyor.Bu noktada belki de sponsorların biraz daha elini taşın altına sokması gerekecektir.
  • Cumartesi kit dağıtımında tişörtleri alamadık maalesef.Neredeyse bir sene öncesinden kayıt toplanan bir organizayonda bu olayın yaşanmasını anlamakta zorluk çekiyorum.(Dediklerine göre getiren araç kaza yapmış!)Pazar günü uzun bir sıra bekleyip beyaz bir tişörte ulaşabildim.Normalde beklemezdim ama ilk koştuğum ultra tişörtünün anı olarak saklanması gerektiğini düşündüğüm için bekledim.Aldığım tişörtün 61k parkuruna ait olup olmadığını ise bilmiyorum maalesef…
  • CPler geçmiş senelere göre biraz zayıf gibi geldi bana.Hiç bir CP’de muz yoktu mesela.Ama Şirince CP’deki çorba için tekrar Şirince’ye çıkabilirim:)
  • 61k parkurundaki en yavaş koşuculardan biriydim.Finishe de cut-off dan sadece 5 dk kala girdim.Finishteki arkadaş madalyamı verirken,yemeğin bittiğini istersem arkadaki Mc Donalds’dan yiyebilieceği söyledi.11 saate yakın zorlu parkurda her tür hava şartı ile uğraşıp finishte böyle bir şey duymayı gerçekten istemezdim.
  • 61k için finisher tişört fikri çok güzeldi.Sadece bu tişörtün parayla satılanlardan biraz farklı olmasını isterdim.

Bu parkurda iki kez 42 bir kez de 61k koşmuş oldum.Daha uygun havada gerçekten keyifle koşulacak bir parkur olduğunu ve daha iyi bir organizasyonu hakettiğini düşünüyorum.Sanırım şimdilik Efes Ultra ile ilişkimi bir süreliğine askıya alıp farklı organizasyonları deneyimlemeliyim…

13 Beğeni

Selçuk hocam öncelikle tebrik ediyorum Ayağına sağlık. Ben de geçen sene 61. Sonuncu koşucusuydum arkadaşım sakatlandığı için. Gördüğüm kadarıyla geçen seneki sorunlar senin de özetlediğin gibi artarak devam ediyor. Ve bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor. O nedenle ben bu sene gitmedim seneye de gitmeyi düşünmüyorum. 3600 sporcunun katıldığı bir yarışta biraz daha özen beklerdim.
Eleştirmezsek ve yerinde tepki göstermezsek fiyatlar artmaya devam edecek ve kalite sürekli düşecek.

5 Beğeni

61 parkur güzeldi yağmur ayrı bir hava kattı parkurun son tepeden şehre inişi çok güzel di

Cp ler bana çok zayıf geldi şirincede bu kadar ıslandıktan sonra bir çay beklerdim sıcacık ama yoktu

Banada finişte yiyecek kalmadı dediler benden sonra daha 100 kişi ve 120 ler vardı bu nasıl oluyor, kit cp ler ve bitiren tişörtü zayıf kaldı

5 Beğeni

Bu dereye girince hepimiz çok kızdık ama çıkınca çok eğlenmiştik :slight_smile:

4 Beğeni

Ben yıllar önce Boğaziçi kıtalarası yüzme yarışına katıldığımda bir yerde ters akıntıya kapılmıştım ve normalden biraz geç bitirmiştim. Birbuçuk saat denizde çırpınıp tir tir titreyerek çıktığımda bana havlunun kalmadığını söylemişlerdi. O yaşırı düzenleye Milli Olimpiyat Komitesi. Bu sorunlar bence organizasyondan çok bizimle ilgili, yarışmadığı halde gelip orada malzeme alan da var aldığı halde almamış gibi yapıp bir kere daha almaya çalışan da. Efes finish alanına girip ayran ya da soda almaya çalışan insanları görünce gerçekten dumur oldum, sanki hayatında hiç ayran ya da sonda görmemiş gibi on liralık şey için kendilerini paralıyorlardı. Ben 27 koştuğum için bitirdiğimde her şey bol bol vardı ve hepsini tadına bakabildim ama pek çok kişi fazla fazla alıp kendi desteğine gelmiş arkadaşlarına da makarnalar, tavuklar falan götürdü.

7 Beğeni

Bir Efes klasiği oldu bu maalesef. 2 yıl önce 61k’yı bitirdiğimde hala parkurda olan onlarca kişi varken de benzer durum yaşanmıştı (Belki 120k için ayrıca yeniden yemek geliyordur ilerleyen saatlerde, bilemiyorum). Limit Sensin’in diğer organizasyonlarında değil ama Efes’te sık oluyor bu.

Evet dediğiniz kısmı doğru. Fakat bence top hala organizasyonda… Kapadokya, Uludağ, İznik gibi örneklerde gördüğümüz üzere istenirse sadece sporcuların yemek alabilmesi durumu katı şekilde takip edilebiliyor ve kimse de mağdur olmuyor. Yarışa kaydolurken “bitiren yemeği verilmeyecektir” şeklinde bir beyan olsa hiçbir sorun yok ama hem yemek dağıtıp hem de katılımcı sayısına yettirilememesi ve bunun her sene tekrarlaması hoş değil.

9 Beğeni

Fotoğraflar yayınlandı ilk defa denk geldim bir tane fotoğrafını yüklüyorsun tüm fotoğraflarını tek seferde buluyor kim düşündüyse süper olmuş tebrikler :tada:

4 Beğeni

Bugün 21.13de başlayıp 21.25’te bitecek ULTRA programının konusu Efes Ultra Trail.TRT Spor Yıldız.

5 Beğeni