Düşen Kadans Grafiği

Merhaba,

Son zamanlarda şunu fark ettim. Her koşumun sonlarına doğru kadansım mutlaka düşüyor. Pace aynı olsa da pace’i artırsam da düşüyor. Neyi yanlış yapıyorum acaba?

Mert Derman bir yerdeki yazısında bunun cevabını veriyor aslında ama yine de sormak istedim: Aynı hızda giderken (özellikle interval ve tempo çalışmaları sırasında, yani zorlanırken) baştaki kadansı tutturamıyorsanız doğru koşu formunu kaybediyorsunuz demektir.

Ne önerirsiniz?


Kadans tam olarak ne ifade ediyor. Önemi nedir. Ve ideal kadans amatör bir koşucuda (benim gibi :raising_hand_man:t2:) hangi Aralıkta olmalıdır. Cevap verebilirseniz minnettar olurum

Merhaba, sizin grafikteki koşuya baktığımda interval değil,o nedenle bunun dışında değerlendirmeli.
İntervallerinizde, aynı intervalde her sprintte yakın grafikler var.Saat koldan sonlara doğru kayıyor olması, kol gücünü etkileyen bir değişim oluyor olabilir.Dediğiniz gibi pace 10km boyunca 3-5 sn bile fark edecek kadar sabit.

Pace aynı, kadans düşüyorsa daha uzun adım veya aynı uzunlukta adım varsa havada geçen sürede artış olabilir mi? Burada hissettiğin koşuda bi gariplik yoksa; daha yavaş ve daha hızlı koşuda nasıl değiştiği, ayakkabının sıkması,gevşemesi,kasta ağrı olup olmaması belki birşey der.

@herdogdu ilgili yazı ve detaylı bilgi:

2 Beğeni

Aslında ortalamalarınız ideal olarak kabul edilen 180 spm değerine yakın. Başlarda daha küçük adımlar sonlara doğru ise belki de antrenmanın bitmesinin verdiği mutlulukla daha uzun adımlar atıyorsunuz. :slight_smile:

3 Beğeni

Merhabalar,

Koşu formu kaybından olduğu konusunda hemfikirim. Biraz güç antrenmanlarınızı arttırabilir, drill ve interval antrenmanlarınızda forma daha fazla özen gösterebilirsiniz. Kulaklık ya da saat üzerinden metronomla koşabilir, ya da içinizden bir ki üç dört diye sayarak kendinizi aralıklı kontrol edebilirsiniz. Basışınızın başlangıçla sonuçta nasıl değiştiğini kendiniz gözlemleyebilir, bu değişimi engellemeye odaklanabilirsiniz.

4 Beğeni

Ölçümün doğruluğundan eminsek yorgunluk ve form bozukluğudur neden. Ama koldan bu ölçümler ne kadar doğru bilemiyorum. Göğüs bandı ve hatta en iyisi footpod ile bakılmalı.
Ölçümün doğruluğundan emin olmak için -yeni bir şeyler almak fazla masraflıysa- belki metronomla koşmayı deneyebilir ve sonlarda ritmi kaçırıp kaçırmadığınıza bakabilirsiniz.

4 Beğeni

Aşağıdaki başlıkta kadans (adım sayısı) ve adım uzunluğunu anlatmıştım.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Eminim merakımı giderecektir

1 Beğeni