Bursa Koşu Akademisi tarafından organize edilen Doca Tirilye Ultra 06.06.2026 tarihinde yapılacaktır. Maalesef Gökçeada Ultra ile çakışıyor. kendi adıma üzüldüm açıkçası. Geçen sene Tirilyeyi benim gibi Tirilyeyi koşanlar ve koşamayıp merak edenler büyük ihtimalle Doca Tirilyeyi tercih edecektir diye düşünüyorum. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla 29K ve 54K ya ek olarak bir parkur daha geliyor. 54K dan daha uzun olmayacağını düşünüyorum nedense. 29K dan kısa olur diye düşünüyorum.
Güncelleme: Yalçın Hocadan edindiğim bilgi; Parkurlar 15K, 30K ve 60K olarak güncellenmiş.*
10 ay var, ikisinin de aynı gününde yapılacağının garantisi bence yüzde 30 Tarih değişti, mevsim değişti, yıl değişti vs ihtimalleri nedeniyle süprizlere açık.
15K parkuru bu sene ilk defa koşulacak. Orta parkur geçen sene 29K’ydı güncelleme olarak +1,5K eklenmiş ama genel rota aynı (geçen sene neredeyse asfalta basmamıştık), uzun parkura da geçen seneye göre 6K eklenmiş.
Yarış kiti, organizasyonu, ekibi, manzarası, parkuru daha sayamadığım birçok nokta ile kesinlikle favori yarışım…
Geçen yıl 54K’yı koşuyordum ancak işaretler eksik olduğundan 30K sonrası rotadan çıkmış DNF olmuştum. Bu sene 60K’ya kaydoldum, işaretlerdeki sıkıntının giderileceğini umuyorum. Yalçın hocaya da bu konuda mesaj attım. Geçen yıl organizasyon çok iyi ancak bazı yerlerde işaretler yoktu, bazı yerlerde de sanırım 20.km gibi ormanlık alanın bitiminde rotanın ters yönüne de işaretler konmuştu. Bu sene bu aksaklıklar giderilecektir eminim.