DJI Neo ile Koşu Takibi

DJI Neo ile koşu takibi yaptığım videomu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. Bu cihazı koşu, bisiklet vb. aktivitelerde kullanmayı düşünenler için bir fikir verebilir.

DJI Neo ile Koşu Takibi

8 Beğeni

DJI NEO"yu benim gibi müzik programı sananlar videoyu kesin izlemeli, @nkoner @ggg youtube yayını yapanlar :slight_smile:

9 Beğeni

@ggg, @nkoner ben de aynı şeyi düşündüm ama @fatihboyaci önce davranmış :smile:

5 Beğeni

Elinize sağlık. Gerçekten çok güzel çalışıyor.
Katkı olsun diye şöyle bir drone da var.

https://www.amazon.co.uk/HOVERAir-X1-Self-Flying-Pocket-Sized-Intelligent/dp/B0CDCFGF1V

Gerçekten çok küçük ve hafif, mekanizma çok basit ve otomatik. Tabi djiın nesnelerden kaçma gibi önemli bir özelliği bu kamerada yok. Ayrıca otomatikten çıkınca kontrolü de çok zor. Ama kameranın özelliği çarpsa da ölmüyor. Yedek pilleriyle birlikte koşu kemerinde çok rahat taşınabiliyor.

Bu arada bu attığım 2.7k ama 4k ve 8k opsiyonları da çıkmış pro ve pro Max olarak şimdi fark ettim.

5 Beğeni

DJI Mini 3 Pro kullanıyorum ve takip özelliği onda da süper çalışıyor ama ağır ve hassas. Bu yeni çıkan model takip ettiğim ve yakında alacaklarım listesinde, teşekkür ederim @fatihboyaci ve @Muratakan

4 Beğeni

Baktıkça neoya daha sıcak bakmaya başladım gerçekten :slight_smile: iyi ki paylaşmışsınız.

4 Beğeni

Onceden sunu yapmak istesek koca bir ekip ve ekipmanlar gerekirdi (hatta biraz daha eskiden imkansizdi belki de). Ama simdi herkes kolayca uretebiliyor. Simdi herkes yapabildigi icin bir sure sonra daha acayibini aramaya baslayacagiz. Simdi super gorunuyorlar (elinize saglik bu arada @cemturgood cok guzel olmus) ama bir sure sonra insanlar “ee ne var ki” demeye baslar.

Bir gun herkes 15 dakikaligina unlu olacak mefhumunu epey ileri tasidik. Artik herkesin kendi yaris belgeseli, profesyonelleri aratmayacak antrenman filmleri var. 200-300 dolarlik cihazlarla kolayca bunlari yapmaya basladik…

Kusuruma bakmayin, yasliliktan boyle dusunuyor olabilirim ama bu tur videolari gordukce bunlari dusunuyorum hep.

17 Beğeni

Bisiklette hızlı giderken performansı nasıl acaba? Özellikle MTB ile patika içinde nasıl olur merak ettim.
Bu markanın aksiyon kameraları ilgimi çekmeye başladı benim de.

1 Beğeni

bunun icin sanirim insta360’lar daha kullanisli olabilir

1 Beğeni

Videoyu beğenmenize sevindim. Bu arada tespitlerinizi de çok yerinde bulduğumu söylemeliyim.

Kendimce farklı bir yerden ekleme yapmak isterim. Dediğiniz gibi ekipmanlar gün geçtikçe sıradan insanların ulaşabileceği seviyeye geliyor ve içerikler ‘teknik açıdan’ şaşırtmamaya başlıyor ancak bu günümüze özgü bir durum değil. Fotoğraf makinesinin icadından beri aynı durum geçerli.

İşte tam bu noktada bir içeriği tek başına tekniğin başarılı kılamayacığını söyleyebilirim. Evet teknik imkanlar herkes tarafından oldukça ulaşılabilir duruma geliyor gün geçtikçe ancak esas önemli olan o imkanlar ile neyi, nasıl anlattığımız oluyor.

Kısacası güçlü bir hikaye, iyi bir anlatım sağlam teknik ekipmanlar ile birleşince içerik değerli hale geliyor. Tek başına teknik bir yere kadar izletebilir.

2 Beğeni

Insta360 Go 3S aldim ben de, kosarken bir seyler cekerim diye ama kosarken sadece kosmayi sevdigimden bir turlu kullanmak firsati olmadi. Birkac deneme yaptim sonra oylece kaldi. Kendimi de cekmek istemiyorum, geriliyorum kamera onunde. @ggg ve @nkoner o isi cozmusler. Ben de bir kere denedim ama acayip gerildim, videoda fark edilmiyor ama ter icinde kalmistim. Videolarda sesimle yer alabiliyorum hala ancak. Ama bu iyiymis, arkadan, farkinda degilmisim gibi cekiyor ya, unutabilirim belki. :smiley:

5 Beğeni

Tesadüf şuna denk geldim. Eski filmlerde bazı sahneleri nasıl çektikleri hakkında

https://www.instagram.com/p/DCwwMrauMCG/?igsh=b2Uza2I2NjV4YWFj

6 Beğeni

Go3 ün ataları diyebiliriz sanırım :slight_smile: hatırlıyorum organize işler için Yılmaz Erdoğan helikopter kullandı diye olay olmuştu. Bildiğim kadarıyla aksyion filmleri için de kamyonetlerin arkasına çok astronomik rakamlara Jimmy jible çekimler yapıyorlardı.

Şu anda bir iphonela bu işlerin çoğu yapılabiliyor. Henüz yine de maharet insanda. Yani iPhone herkeste var ama herkes Koray Birand değil. Bence bu da çok uzun sürmeyecek.

Ben de hep şeyi düşünüyorum. Kubrick mevcut teknolojiye tam hakim olsaydı ve Space Odyssey i şimdi çekseydi ne olurdu.

Kamera önüne geçmek ilginç bir duygu. Niye yapıyorum, onu da bilemiyorum. Dopamin sanırım. Ben de yarışta insanlarla röportaj yaparken çok zorlanıyorum. Birisine kamera uzatırken, acaba ayıp olur mu diye düşünüyorum ama neyse ki şu ana kadar fark ettiğim ya beni kırmak istemiyorlar ya da insanların da hoşuna gidiyor. Zaten aksi bir durumda hemen geri çekilirim.

Son paragrafı yazıp yazıp sildim. Ne yazsam haddim değilmiş gibi geldi. Ama özet olarak bence kamera önünde seni herkes görmek ister. Ne kadar fazla kişiye dokunsan koşu topluluğumuz için o kadar faydalı :slight_smile:

12 Beğeni

Asla Durma’nın şöyle bir kısa videosu da vardı.

Bu dronu ağaçlık olan patika koşularında ve deniz göl kenarlarında kullanan var mı? Bir sıkıntı yaşandı mı? Bir kaç yaşayan gördüm internette çünkü.

Git bana pizza al getir desen yapamaz , koşacağım patikayı tarayıp gel gerekirse alternatif rota çiz yok bunu da yapamaz , daha gadget bile değil oyuncak seviyesindeler .

1 Beğeni

İlk denemeyi yaptım. Gayet başarılı. Hiç kumanda ile telefon ile uğraşmadan direk cihaz üzerindeki tuşla çalıştırmak çok iyi. Cebime bile sığıyor. Sadece görüntü kalitesi çok iyi değil ama kurtarıyor yani.

3 Beğeni