Herkese Merhaba,
Öncelikle ilk açtığım konu olması ve çaylak konumumla, herhangi bir yanlışlık ve hatam var ise affınıza sığınırım. Biraz uzun oldu idare edelim. Aslında cevaplar bir çok farklı konu içerisinde parça parça mevcut ancak, forumda hareketlilik, daha fazla çeşit cevap alabilmek ve toparlanması adına konuyu açtığımı itiraf edebilirim.
Couch to 5k planının sonuna gelmiş bulunmaktayım. Bir kaç seferdir rahat bir şekilde 5k tamamlayabildim. Bu haftayı da bu şekilde tamamlamayı düşünüyorum. Ancak kafa da deli sorularda cereyan etmeye başladı, sonrası ?
Geriye dönük iki aylık süreçte, acaba programın sonu gelir mi düşüncelerinden, bundan sonrası ne olacak durumuna gelmek büyük keyif. Arkadan 10k gelir canım ne var derken, kazın ayağının o şekilde olmadığını forum sayesinde görmüş oldum.
Özetim;
5k koşmam 36-40 dakika arasında farklı zaman aralıklarına denk geliyor.
Mobil uygulama üzerinden genelde Paceler 7:30-8:00 aralığında.
Koşu haricinde şuana kadar herhangi bir destekleyici antrenman veya aktivite yok.
Koşu alanı park içi düz bir yol.
Sabah koşuları nadir düzeyde genelde akşam iş çıkışı. Boy 1.71, kilom 77,5.
Daha fazla detay aktarabilirim.
Gelelim sorularıma;
10k programı ile devam etmeli miyim ? (aslında kafamda olan buydu)
5k’ yı daha güçlü koşabilmek ve daha iyi bir zaman için bir süre burada mı kalmalıyım ? (mantıklı geleni bu)
Kalmam halinde nasıl bir yol izlenmeli ? (kafa karışık)
Koşu ile birlikte aradan şu kiloları da çıkaramaz mıyız ? (tadından yenmez)
Bir program yapılabilir mi ? (hazır bir format olur ise güzel olur, gerekli düzenlemeyi yardımlarınız ile sağlayabilirim)
Bu süreçte sakatlık konusunda ilave dikkat edilmesi gereken durumlar var mıdır ? (bugüne kadar sakatsız geldim ama mesafe uzadıkça sakatlık getirileri ne olabilir)
Bisiklet, yüzme, salon aktiviteleri için maalesef şuanda yeterli zamanım bulunmuyor. Haftada üç koşu ve iş haricinde olabildiğince evde olmalıyım. İki bebek ve tek başına mücadelede eşim bulunuyor, zaman konusunda olabildiğince yanında olmaya çalışıyorum.
Anlayış ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.