Selam,
Başıma bir şey gelmeyecekse bu yarışı ilk defa duyduğumu söylemek istiyorum
Selam,
Başıma bir şey gelmeyecekse bu yarışı ilk defa duyduğumu söylemek istiyorum
Geçenlerde @ggg bahsetmişti. Oradan aklımda kalmış. Bu girdiyi yazmadan önce de nette kısaca bir göz attım. Doğru vallahi, ama şimdi kayıt 500 TL görünüyor. Talep artıyor galiba. Yada bugün ödeme dönemi değişmiştir.
Isparta Atletizm düzenliyor. Sloglanlarini hiç sevmedim. “Koşmak özel bir yetenektir” demişler. Dağcıların o sevimsiz kibrini hatırlatıyor. Bununla ilgili bir başlık açacağım.
Site:
Siz başka bir koşuyla karıştırmış olabilir misiniz acaba ? kayıt ücretleri hala 7300 civarı görünüyor ödeme sayfasında.
Kibri olan dağcı değildir hocam hobicidir ya da başka bir şeydir. Dağcılıkta öğrenilen en iyi şeylerden biri; doğada neredeyse bir hiç olduğunuzdur. Dağda doğayla karşı karşıya kalınca ne kibriniz ne kahramanlığınız ne de şehirdeki kabadayılığınız kalmıyor maalesef. o tipleri dağcı diye nitelendirmeyin. (Dağcıyım )
Kayıt ücretleri önce 450 sonra 500 olan Davraz Sky run hocam.
konu çok dışarıya kaçıyor ama teorikle pratik arasında büyük farklılıklar var bence. Dağcıyım diyemem, çok iyi dağcı tanıdıklarıma ayıp olur. Dağcılar da diğer tüm insanlar gibi kibirden azade değiller. Hatta ben de @Muratakan a katılıyorum. Dağcılarda bu kibir biraz daha yaygın. Detaylara girmeyeyim ama geceleri dinlediğim kahramanlık hikayeleri buradan köye yol olur.
Konunun çıkış yeri de koşmanın özel yetenek olduğunu söylemekten geliyordu.
tahtalı sky run başlığı altında konuşunca hatlar karıştı biraz
dağcılarla ilgili haklılık payınız var tabii. sanırım kibirli kişiler size çok denk gelmiş. Neyse ki benim etrafımdakiler daha mütevazzi öyle tipleri de soyutluyoruz açıkçası. keşke herkes yapsa.
Bu konu ile ilgili, serbest kategorisi altında bir başlık açacağım. Koşmak neden özel yetenek değildir ve dağcılık/kibir iliskilendirmesini neden yaptığımı orada açıklamaya çalışacagim. Dilerseniz oradan devam ederiz, ama bir iki gün müsaade bana
Skyrunner world series’e katıldıktan sonra katılım ücretlerini haddinden fazla kat arttırmasından ötürü eleştirilen ilgili yarışın 2025 katılımcı sayılarına bakmak istedim. 2025 sonuçları sitedeki sonuçlar sayfasında güncellenerek eklenmemiş. Ancak yarış sayfalarında 2025 katılımcıları görünüyor. Buradan hesapla 2025 yarışları,
12K/27K/65K sırayla, 168 + 122 + 24 sporcu ile toplam 314 kayda ulaşmış.
2024 sonuçlarına göre sadece bitiren sporcuları saydığımızda
12K/27K/65K sırayla, 297 + 253 + 54 bitiren sporcu ile toplam 604 sporcunun yarıştığı bir yıl olmuş.
2023 için bitiren sporcular aynı sırayla, 150 + 214 + 34 = 398
2022, 132+216+23+5 = 376
2021 için de yaklaşık 228 sporcu parkurları bitirmiş.
Yıllar geçtikçe yükselen bitiren sporcu trendini aklın bir köşesinde tutarak sadece son 2 yılı karşılaştırırsak kayıt olan sporcu miktarı yaklaşık yarı yarıya azalmış.
Yükselen ilgi trendini de hesaba katarsak katılım sayısının 2025’de yarıdan fazla azaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
İşin finansal boyutunun hesabını başkası yapabilir. Belki organizatör için kazanç artışından bahsedilebilir. Ancak yıllardır düzenlenen bir yarış olarak bu denli ilginin azalması, kültürel açıdan arazi yarışı gündeminden bu yarışı kaybettiğimiz anlamına geliyor.
Ağzınıza sağlık hocam. 314 kaydı dikkate alırken eklenmesi gerektiğini düşündüğüm metriklerden biri 2025 yarış kayıtlarında “Team Corendon” olarak katılım sağlayan sporcu sayısı. Sponsor firmanın kendi sporcularına dışarıdan bir katılımcıyla aynı ücreti ödetmeyeceğini düşünüyorum sonuçta.
Sayfayı ne zaman kontrol ettim hatırlamıyorum ama benim baktığım zamanda mevcut katılımcılarda ciddi bir sayıydı bu. Son durumda da aynıysa tablo daha da vahim bir hal alıyor.
12 K parkurunda gerçek kayıt sayısı 25-30 civarıdır, geriye kalanı sponsorların katılımcıları.
27 K da 100 den fazla katılımcı olmaz demiştim ben ama yanılmışım:)
27K da en iyi süre 2 saat 46 dakika oldu.
Bitiren ilk 9 sporcu geçen yıl kırılan rekordan daha iyi süreyle bitirdi.
Süleyman hocam dikkat ederseniz çoğunluğu yabancı. Büyük bir kısmını Ruslar oluşturuyor.