Corendon Tahtalı Run To Sky 2025

Tahtalı eurosky daha çok yakışır artık. İyi olmuş böyle olduğu. Antalya nın kültürsüz yabancı düşkünlüğüne burada katılmış oldu. Zenginler ve turistler koşsun kendi aralarında. Yakın zamanda alternatifini koyarız oraya ucuza.

7 Beğeni

Doğrusu bu kadarını ben de beklemiyordum, iyice abartmışlar. Kaçkar by UTMB’nin 39K’sına bile 97 Euro ödedik. Bu nasıl kayıt ücretleri :slightly_frowning_face:

1 Beğeni

Benim aklım euro almıyor. TL’ye çevirdim… 27K 7300 TL… Sadece turistler katılsın. Antalya bölgesi diye 5 yıldızlı otellerle yarışmak istemişler sanırım…

1 Beğeni

“Run to Sky” yapacak olan koşucular sanıyordum. Fiyatlarmış.

14 Beğeni

Arkadaşlar, kayıt alınıp daha sonra Uluslararası Sky Runing federasyonuna akredite olunca kapanıp, fiyatlar güncellenip yeniden mi kayıtlar açılacak yoksa?

12K 100Euro… ayıptır ayıp. şehrin içinde koşturup sonunda bir tane limonata ikram edeceksiniz. Terbiyesizlik nereden bakarsanız. Utanmazlık arşa çıkmış.

7 Beğeni

Güncelleme Run To Sky’ı da geçip… Fly To Sky olmuş görünüyor.

Burada 12K 100 Euro, 27K 200 Euro olur mu tepkilerini/eleştirilerini haklı bulurken, stratejik olarak ta yanlış buluyorum.

Neden mi?

Bu organizasyon katılım ücretinden bağımsız olarak, organizasyonel nedenlerden de çok eleştiri alan…

Parkurun bulunduğu bölgenin, gerek ulaşım/konaklama kolaylıklarının, gerek gitmişken alternatif faaliyetlere de (deniz gibi) imkan sağlayan yapısının, gerekse de bizzat parkurun doğal güzelliklerinin hakkını veremediği, 10 yıla yakın süredir düzenlenmesine rağmen ciddi bir atılım yapamadığı konusuna katılırsın sanırım.

Hal böyle iken, bugün orantısız bir şekilde artan katılım ücretlerinin bu kadar güçlü eleştirilmesi, önceki yılların yarattığı memnuniyetsizliklere rağmen katılım isteğin de güçlü olduğu şeklinde yorumlanır, organizasyon tarafından. 2025 etkinliği henüz düzenlenmedigi için tek sorun simdilik ücret gibi görünebilir. Ama düzenlenirken de eski sorunların göz ardı edilmesine yol açabilir.

Organizasyon açısından bu bir ticari faaliyet ise, satıcı kazandığı para artarken şikayetleri pek dikkate almaz. Nihai tepki, -sessiz veya sesli önemli değil- katılmamaktır.

6 Beğeni

3 kere 27k parkuruna katılmış biri olarak bu sene 65k parkuruna katılmayı buyuk bir hevesle bekliyordum… 1 euro 20 lira olmadiktan sonra sanırım hayal olarak kalacak :joy: umarim likya ultra maratonu 2025 de tekrardan yapilir da parkurun bir kısmını koşmuş oluruz

3 Beğeni

Bu yıl 1000 TL’ye kaydolup katıldığım 27K yarışının 2025’teki erken dönem ücreti 135 Euro yani 5000 TL. Pes valla, bir yarışın ücreti akredite de olsa 1 yılda 5 katı arttırılmamalı. :rage:

1 Beğeni

Yarışın prestij kazandıktan sonra kayıt ücretine yapmış olduğu hızlı güncelleme beni epey rahatsız etti. Biraz prestij kazanınca zaten kayıt sayısı artacak öngörüsüyle sadece parası ya da eurosu olana hizmet eden bir tarafa kendini çekivermesini itici buldum. Gidip arkadaşlarla kamp atıp parkur bedava da koşulur elbet -maalesef bu şekilde yarışların kayıt ücretlerinin yüksek olmasının normalleştirildiğini gördüğüm oldu. bu yüzden bunu yazıyorum. bana kalırsa bu düşünce epey kapsam dışı- ancak Türkiye’de yaşayıp/çalışıp koşmayı seven biri için Tahtalı’da koşmak neden bu kadar pahalıya patlar oldu birden bire?
Organizasyonların ne kadar prestijli bir yarış olursa olsun kayıt ücreti belirlerken gerçeklerden uzak, neredeyse şuursuzca denilecek seviyede bir fiyat politikası izlemesi rahatsız edici. Prestij arttıkça sponsorlar artıyor, katılımcı sayısı artıyor vs… Bu durumu koşucuyu daha gözeten bir sonuca dönüştürmek yerine koşuculardan daha fazla kayıt ücreti istenen bir yere varılmasını anlamak zor. Bu demek değil ki ucuz olsun diye güvensiz, ipe sapa gelmeyen bir organizasyona dönüşsün ancak eğri oturup doğru hesap yapılmasını ve kapsayıcılık konusunda daha vizyonlu hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir kişinin hobisinin paydaşlarıyla yarışlarda buluşmak istemesi çok çok normalken, organizasyonların koşmaya gönül verenlerin bir kısmını (büyük bir kısmını) bir hayli zora sokacak ücret beklentisi normal değil.

11 Beğeni

Gayri ihtiyari kendimi skyrunner world series’in puanlama sistemine ve yarışlarına ardından diğer yarışların ücretlerine bakarken buldum :grinning:

Calamorro Skyrace (27K)

Fecha hasta 15/03/2025 23:59
50,00 €
CxM Calamorro Open / Junior / Juvenil (10K)

Fecha hasta 15/03/2025 23:59
22,00 €
Ticket	Precio	Fee	Total	Cantidad	
Traslado para 21K o 10K - SABADO 30 NOV (ida y regreso)
Traslado opcional para las distancias de 21K o 10K, saliendo a las 8:00AM del día sábado 30 de NOV, desde Supermercado Unimarc, ubicado en Metro Escuela Militar hasta Basecamp en La Parva, el descenso desde La Parva, No será antes de las 16:00 en adelante para estas distancias. Ticket Válido para Ida y regreso El Ticket es PERSONAL e Instransferible. Una vez adquirido el Ticket, no hay derecho a cambios o devoluciones, ya que el servicio lo presta un Tercero.
$28,00 USD		$0,00 USD	Cerrado	
Traslado 42K VIERNES 29 NOV - (Ida y regreso)
Traslado pensado para corredores que deseen alojar en La Parva u cercanías, la hora de salida de este Minibus o Van, será a las 18:00PM desde Escuela Militar, el regreso desde La Parva el día sábado, NO será antes de las 17:30 horas.
$28,00 USD		$0,00 USD	Cerrado 
SkyRace des Matheysins - 25 km
PRIX
€ 55
Trail (25km)

DÉNIVELÉ
Positif (1950m)
RESTRICTIONS
personnes né(e)s avant le 31 déc. 2005
S'inscrire en liste d'attente
  dimanche 20 avril 2025 08:31:00 (Europe/Paris)
Pack supporter Skyrace
PRIX
€ 16
S'inscrire
  samedi 19 avril 2025 12:30:00 (Europe/Paris)
SkyTrail Matheysin - 19 km
PRIX
€ 30
Trail (19km)

DÉNIVELÉ
Positif (1250m)
RESTRICTIONS
S'inscrire
  samedi 19 avril 2025 07:30:00 (Europe/Paris)
SkyTour Matheysin - 42 km
PRIX
€ 60
Trail (42km)

DÉNIVELÉ
Positif (3200m)
RESTRICTIONS
S'inscrire
  samedi 19 avril 2025 09:30:00 (Europe/Paris)
La St Ho Express - 11 km
PRIX
€ 16
Trail (10.7km)

DÉNIVELÉ
Positif (400m)
RESTRICTIONS
personnes né(e)s avant le 31 déc. 2009
S'inscrire

Malezya, 1 RM = 7,85 TL

5 KM
RM 88
Early Bird
RM 128
Normal Entry
RM 178
Late Entry
10 KM
RM 108
Early Bird
RM 148
Normal Entry
RM 198
Late Entry
21 KM
RM 188
Early Bird
RM 228
Normal Entry
RM 278
Late Entry
42 KM
RM 288
Early Bird
RM 328
Normal Entry
RM 378
Late Entry

HOCHKONIGMAN SKYRACE, Avusturya

From Dec 1, 2024	€120.00 + fee
From Feb 1, 2025	€130.00 + fee
From Apr 1, 2025	€150.00 + fee
From May 25, 2025	€160.00 + fee
Fee: €0.60 + 4.2% per participant

SKYRACE® GORGES DU TARN, Fransa

Fees :
40€/runner until 15 January 2025 ; 45€ afterwards.
Including a glass of beer and a traditional meal after the finish of the race compris (meal served at the bivouac base, a few kilometres from the race finish line).

Birçoğu kayıtları henüz açmamış. Takvimde Q3-Q4’deki yarışlara çok bakamadım.

Bir tek Avusturya Tahtalı’ya yetişecek kadar pahalı sanıyorum.

edit: skyrunner world series yarışlarına şuradan bakabilirsiniz: RACES – Skyrunner® World Series

4 Beğeni

En güzeli Fransa’daki. İncluding oradan göz kırpıyor. :yum:

Bizim ki bunu verse, fiyatlara bi 100 Euro daha ekler

3 Beğeni