Cihazların özelliklerine göre yurt dışından getirirken sıkıntı oluşturur mu?

Yurt dışından birkaç cihaz getirmek istiyoruz ayrı ayrı kişiler getirecek. Huawei GT3 Pro, Garmin Fenix 7x ve Apple watch ultra. Belki ilk 2 saat kolunda getirebilir. Ancak Watch ultra Cellular özelliği var ve bu özellikten dolayı Türkiye’ye girerken ek vergi gelir mi? Bilgisi olan varsa söyleyebilirse çok sevinirim.

Telefondaki mantıkla aynı olması gerekir.(Bazen mantık tutmayabilir de)

Arkadaşınız yurtdışından telefon getirip kayıt ettirmezse evde tablet gibi kullanır ama sim aktif olmaz (4 ay gibi bir süre bloke olmadan kayıtsız kullanılabiliyormuş telefon).

Kol saatinden ülkede bir telekom operatörü ile kullanmak isterseniz kayıt ettirmeniz gerekir, ek ödeme işlemleri çıkar.

Şu saat örneğinde cellcular özelliği aktif olmasa da wifi üzerinden siri kullanıp mesaj ve arama yapmak mümkünmüş. Ev içi yada yanında telefon varken saat üzerinden konuşma wifi ile yine mümkün olabilir.

(Make a call kelimeleri aratılırsa)

Not:Elektronik sim kart kullanılıyor, eSim diye, Türkiye’de operatörler bunu destekliyor.

1 Beğeni

Ben yurtdışından hem telefon hem saat getirdim. Bu zamana kadar da kimse bunlar nedir diye sormadı. Ne olur ne olmaz diye paketlerinden çıkarıp gümrükten geçtim. Sayısını abarmadıktan sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum.

3 Beğeni

Hocam telefon için öyle böyle o vergiyi alıyorlar. Ben saat için durumu merak ettim Aynı hesaba gelecek ise neden yurt dışından getirteyim. Tabi bu dediğim E sim li olan Watch ultra için.

Yurtdışından getireceğiniz cellular özellikli e-simli cihazlar Türkiye’de çalışmaz. Aynı şekilde Türkiye’den aldığınız cihaz da yurtdışında çalışmayacaktır. Yani standart / cellular özellği olmayan bir apple watch gibi kullanabilirsiniz herhangi bir kayıt gerektirmeden.

Bilginiz için.

3 Beğeni

Bilgi için çok teşekkür ederim. Yani cihazı kullanmak istesem kilitlenecek. E sim sizce çok gerekli mi?

1 Beğeni

Kilitlenmez ama cellular özelikleri (telefondan bağımsız görüşme yapma ve data kullanımı gerektiren uygulamalar) çalışmaz. Standart bir apple watch gibi diğer tüm özelliklerini kullanabilirsiniz. Apple watch ultranın diğer modeller gibi cellular olmayan versiyonu bulunmuyor. Gereklilik ise tamamen kişisel bir konu.
Selamlar,

1 Beğeni

Bu örnekteki E-sim ile aslında ötv,kdv ve varsa yurtdışı getirme ücreti ödediğin telefonun imei bilgisi (yada o telefonun bir nevi klonu) üzerinden konuşuyoruz. Ve yine ödemede bulunuyoruz.

1 Beğeni

Compressport international internet sitesinden bir kaç ürün almak istiyorum. 120 euro gibi toplam tutar. Daha önce benzer bir alışveriş yapmamıştım. Amazon tüm ithalat sürecini kendisi hallediyor. Ama compressport ta gümrük ile kendim uğraşmam fgerekecek sanıyorum. Daha önce bu şekilde ürün getiren oldu mu? Sadece ptt ye gümrük vergisi ödeyip teslim alabiliyor muyum?

Merhaba Eren Bey,

Amerika’dan alınan cellular özellikli Apple Watch burada vergisi ödenip kayıt ettirilse de mi çalışmaz?

Merhabalar bildiğim kadarıyla sadece e-sim ile çalışan cihazların kaydı yapılamıyor. E-sim e özel bir düzenlemeden kaynaklı durum.

1 Beğeni