C25k sonrasında program

Öncelikle iyi akşamlar herkese, ortaokulda beden eğitimi dersinde yapılan maçlardan sonra kilom yüzünden hayatımda yer bulamayan koşuya heves etmiş ve parkur hedefi için koşmaya başlamış biriyim, mtb bisiklet ile 26 kilo verip parkura yaklaşık 7 8 ay kala koşuya c25k ile başlamıştım bugün 9. Haftanın ilk koşusunu tamamladım 2 koşu sonra bu program bitiyor ve ben biraz arada kalmış durumdayım parkur için 5 6 ay gibi bir süre kaldı yaşım 20 boyum 180 kilom 88 vki 27 yağ oranım 24 25 civarı, bu süreçte 7. Ve 8. Haftalarda 2 kere 5k denemesi yaptım ilki 39 ikinci 37 dakika civarlarında sürdü, belki 10 yıllık obezite ve yürüyüş dahi yapılmayan hareketsizlikten 2 ay gibi sürede aralıksız 5k koşmak gelişimi görmek ve bundan zevk almak tarif edilemez bir durum benim için, neyse sanırım az çok kendimi anlatabilmişimdir şuan haftada 4 gün gymde ağırlık antrenmanı push pull push pull ve bugünlerde ek olarak adductor abductor hamsting calf olarak dağıtıyorum özellikle quad çalışmıyorum zaten koşu yeterince yoruyor birkaç kez denedim ancak sonraki günlerde koşu olduğu için olumsuz yansıyor koşuya, koşu olan günlerde eğimsiz 5 hız 30dk koşu olmayan günlerde 10 eğim 4.5 hız 45dk civarı yürüyüş ile de yağ yakımına destek oluyorum pazar günü keyfi yürüyüş yapıyorum sadece, sormak istediklerim az çok araştırdığım kadarıyla haftada 1 interval 1 tempo 1 veya 2 easy şeklinde programlar görüyorum, 1 fartlek 1 tempo 1 easy ile başlamayı düşünüyorum, koşu saati bile olmayan bir saatle en azından süremi ölçüyorum nabzı hareket halinde doğru ölçmediğini biliyorum, 8.30-8 pacede burundan nefes alıp verebiliyorum 7.lere inince ağız burun karışık oluyor 7.00 7.15 gibi komple ağıza dönüyor 6yı çok nadir gördüm ancak nasıl nefes aldığımı hatırlamıyorum :slight_smile: fartlek yapmaya geçince jogda hissiyat olarak rahat hissetmezsem yürümeye dönülebilir mi tempoda hissiyat nasıl olmalı easy de nasıl olmalı bunlar asıl sorularım, göğüs bandı almayı gerekli görmüyorum yarış hedefim yok saat de çok doğru ölçmediği için nabız verilerini pek dikkate almıyorum o yüzden hissiyat odaklı gitmeyi düşüyorum dinlenik nabzım 48 54 arası yaklaşık 1 haftadır düzenli ölçüyorum.

1 Beğeni

Paylaştıktan sonra aklıma geldi, eğer koşu ve gym aynı günse sabah protein ve karbonhidrat ağırlıklı kahvaltı yapıp sindirdikten sonra tahmini 4 5 saat sonra 7 8 km bisikletle gidip gelip sadece muz yiyerek koşuya gidiyorum gelince de kalan 2 öğünü bitiriyorum, geçenlerde koşuyu sabah sadece muz yiyerek yapıp gyme sonra gitmeyi denedim ama antrenmanın ilk yarısı çok fazla kaval kemiği ağrısı yaşadım, ki şimdiye kadar yaptığım tüm koşularda ne koşu esnasında ne de sonrasında ciddi bir ağrı yaşamamıştım bunu denediğim zaman 2 gün evden çıkamadım, havalar ısınmaya başladıkça koşuları akşamüstü değil sabah yapmayı düşünüyordum ama yaşadığım olay biraz tadımı kaçırdı bu konuda bilgi veya öneri verebilir misiniz

2 Beğeni

Koşu geçmişi yok ve yeniysen ve kilon da bir tık fazla ise; daha uzun soluklu koşu için bir süre intervali , hızı hayattan çıkart.Kaval kemiği de bunu söylüyor (imza : dizi elinde bir obez :smiling_face:diz ağrısı da kötüymüş, bunu anladım).
Tempo ise hafif tempo, orta tempo; yani jog’un bir iki üç kademe üstüne kontrollü, süre mesafede fazla ileri gitmeden yapmanı tavsiye ederim.Koşabiliyorsan koş:clap:

4 Beğeni

Koşuya parkur sayesinde başladım ve 5 6 ay içinde parkuru geçebilmek için hız çalışmaları yapmak istiyorum sadece hızlı koşmadan parkurda hızlanmak mümkün mü emin değilim fartlek yapmak isteme sebebim katı interval kuralları yerine daha esnetilebilir ve kendi sınırlarımı bilerek hızlanmak, c25k başlamadan önce bilgisizlik yüzünden sakatlanmış ve 1.5 ay yatmak zorunda kalmıştım tekrarlamaya pek niyetim yok, ayrıca belirttiğim gibi kaval kemiği ağrısını ilk defa sabah aç karna koştuğum gün yaşadım o günden sonra 5 6 koşu yaptım eski düzen ve sorun yaşamadım aslında orada sormak istediğim sabah koşularına nasıl bir beslenme ile çıkıldığı.

1 Beğeni