Merhaba, 2022 yılında buraya fikirlerinizi almak için gelmiştim , O zamanki paylaşımımı gördüm
42 yaşında 108 kilo , belfıtığım var koşabilirmiyim diye sormuşum. Aslında 1.5 ay kadar sanırım koşuya başlamıştım, sonra başka bir iş yaparken belimi ciddi sakatlamıştım ve koşu işi bitmişti lakin çok sevmiştim hevesimde içimde kaldı öyle. Bu senede sebepsiz yere 6 ay kadar dayanılmayacak seviyede bel ağrısı çektim, oturmakta çok zorlandım, yürümek ayrı eğilmek ayrı acı verdi belki 8-9 doktor gezdim, hepsinin ortak dediği fıtığın ameliyatlık olmadığı küçük olduğuydu
fizik tedavi de para etmedi en son algoloji bölümünde belden iğne yaptılar bir nebze rahatlattı. Tabi bu rahatlatma nekadar süreceği belli olmadığımdan kaslarımı kuvvetlendirip birdaha aynı duruma düşmemem lazım, bundan iki ay önce yürürken bile belim ağrıyordu fitness salonuna yazıldım 1.5 ay makinelerle çalıştım, gerçekten şimdi daha rahatım, geçen haftada pazar günüde ilk koşuma başladım, biraz öncede üçüncü koşum bitti, tabi program yükledim yürü koş tekniğini uyguluyorum, kilom 100 boy 1.80 . Allaha şükür ne kadar korkarak koşsamda belimde şuan sıkıntı yok. Merak ettiğim bel fıtığı olupta benim gibi koşu yapan varmı ayrıca tavsiyeniz varsa iyi olur. Malum yaş 45 e dayandı
bu saatten sonra gençleşmiş çalışıyorum
7 Beğeni
Helal olsun tebrik ederim
![]()
1 Beğeni
Tebrikler Azimle ve sağlıcakla nice koşular temenni ederim inatla değil Ben de çok bacak ağrıları yaşadım yaşıyorum da birazda psikolojik etken olduğunu sanıyorum başlık açmıştım '‘Sağlam vücut sağlam kafada bulunur’'diye şöyleki bir odadan diğer odaya giderken ağrıyan quadriceps kasları gezi ve kamplarımda 10 kg sırt çantasıyla farkına bile varmıyorum tabi bu kişisel bir sorun Bunun yanında da ufak ağrıları küçümsememek gerekli ağrı olduğunda zorlamamak önemli Düşüncelerim bunlar
Sağlıcaklı gelişimli sporlar
2 Beğeni