Bu güzel forum için katkı sunan herkese teşekkürler

Merhabalar. 49 yaşındayım ve hayatımda spora dair pek kayda değer bir geçmiş yok. Amacım sadece sağlığımi korumak. daha önce iki kere koşuya başladım ve ikisinde de diz ağrıları nedeniyle koşuyu bıraktım . yastıklama yapan bir ayakkabım yoktu. asfaltta okşuyordum ve kodu öncesi yaptığım 5 dakikalık ısınma yürüyüşünü yeterli görüyordum.

bu sene kendime güzel bir ayakkabı aldım (zemin hala asfalt, bulunduğum ilçede tartan pist yok). haftada iki gün güç egzersizi ve kodu öncesi ısınma aerobik çalışması ile koşu sonrası soğuma aerobik çalışması da katarak haftanın 5 gününü spora ayırma kararı verdim (3 gün koşu 2 gün güç egzersizi).

koşu derken de uygulayacağım program Couchto5k :)) çok ağır bir program değil.

Ayakkabı seçiminden , egzersiz programına bana yardımcı olan ve okudukca beni motive eden bu foruma özellikle teşekkür etmek istedim. iyi ki varsınız.

önerileriniz benim için çok değerli .

18 Beğeni

Sigara…O da koşuda soluklanmayı zorlaştırır (profil fotografı).Sigarayı bırakmaya faydası da olabilir.İstikrar devamlılık asıl mesele.Tebrikler.

5 Beğeni

Planlarım arasında . Muhtemelen 1 seneye kalmaz onu da bırakacağım . Tavsiye için teşekkürler Fatih bey .

3 Beğeni

Dostum belki vardır ama , pahalı bir koşu saati seni çok motive eder , çünkü bir dönem ben sırf saatin hatırına koşuyordum.

2 Beğeni