Bisiklet Pedallayan Koşucular Var Mı?

yokuş inerken kimse bisikleti koltuğunun altına almaz

2 Beğeni

Çıkarken alıyorlar ama

1 Beğeni

Sporun içine alet-edavat-araç dahil olduğunda kurallarda esniyor .
Voleybol da ayak vuruşu serbest sanırım.
Kosucuların uyduğu kodlar daha sınırlayıcı görünüyor ( resmi yarışlarda 40 mm ayakkabı taban yüksekliği )

Satrançta beraberlik bile var :smiling_face_with_sunglasses:

2 Beğeni

Doğal olarak, avantaj sağlandığı için diskalifiye kararı çıkıyor. Bisikleti yokuş yukarı elde taşımak ise bir avantaj değil. Kimse %10 eğimli bir yokuşu elinde yaklaşık 7-8 kg’lik bir bisikleti taşıyarak kilometrelerce çıkmak istemez. Saniyelik aerodinamik avantajların bile hesaplandığı bir sporun doğasına aykırı zaten.

Kaldı ki, değil bisiklet taşımak, mücbir sebeplerin olması ve suistimal etmemek kaydıyla bisikletsiz koşuya bile tolerans gösterilebiliyor. @aktr ‘nin videolarını gördüğüm anda gözümde sadece bisiklet tarihinin değil bence spor tarihinin en ikonik anlarından birisi olan Chris Froome’un 2016 Tour de France’ında Mont Ventoux zirve finişine sayılı metreler kala yaşadığı durum canlandı :slight_smile:

Cyclocross’un ise direkt olarak doğasında var:

3 Beğeni

Buna hiçbir itirazım yok. Motocrossta da motordan inildigini hatırlıyorum.

Bisikletin bozulması-kirilmasi sonucunda bisikletsiz devam etmeye izin verilmesi konusunda bir görüşüm yok.

“Keyfi olarak” bisikletin taşınması konusuna ise itiraz ediyorum. Bu bir sporun uyması gereken disipline aykırıdır gözüyle bakıyorum. Bisikleti taşımanın avantaj sağlamadığından bahsediliyor. Avantaj sağlamıyor ise, önümüze gelen bazı videolarda insanlar neden bisikletlerini taşıyorlar diye bir sorgulamaya hiç girmeden, bu bisiklet sporu disiplinine aykırıdır diyorum. Bu tip olaylar ne sıklıkla oluyor bilemiyorum. Belki çok çok azdır. Sadece ilgi çekici olduğu için medyada görünür oluyorlardır.

Uzun atlamayi düşünüyorum da. İnsanlar ne kadar uzun atlayabilir diye bir yarışma değil. Kurallara uyarak ne kadar uzun atlanabilir diye bir yarışma. Biri atlama tahtasindaki çizgiye basmadan 7m atlar, diğeri çizgiye 1cm basar 7.30m atlar ama atlayış gecersiz sayılır. Bu disiplindir.

Sanırım atletizm ve bisiklet arasindaki farklardan biri de disiplin konusu. Ben yarışmacının bisikletten inmesine itiraz etmiyorum. Buna izin veriliyor diye açıkladığıniz kurallara itiraz ediyorum.

2 Beğeni