Bisiklet Pedallayan Koşucular Var Mı?

Merhaba değerli Koşu Forum kullanıcıları,

Aramızda hem bisiklet hem koşu yapan sporcular var mı acaba? Açıkçası benim ana sporum bisiklet fakat koşuya dair pek çok bilgiye sahip olmak istiyorum burada. Koşu Forum’u da Google’da buldum.

Bisiklete binen sporcular nelere biniyorlar acaba merak ettim.
Ben de Carraro Fire 3.2 var ultegra grup setli. 2022 model, çok şükür idare ediyor beni.

5 Beğeni

Merhaba, bisiklet ve koşu (orta ve uzun mesafe) endurance sporlardır, birbirlerini tamamlarlar, eğer koşmaya da başlamak istiyorsanız, her spor dalının alışma süresi vardır, sizin bunda avantajınız mitokondri kütlesi olabilir, ama buna güvenip koşuya sert giriş yapmayın, genel kural vücudumuzu bu spora alıştırmaktır, sizin için de base koşular önemlidir. Koşu ekonomisi, koşu formu, driller olmazsa olmazlardır. Bunlar koşuya bizi adapte eder, koşuda bisikletten farklı kas gruplarının çalıştığını göreceksiniz, ufak tefek ağrılar, spazmlar olabilir, ama bırakmayın yeni başlayanlara yönelik arama yapın bir programa göre egsersizlerinize başlamanızı tavsiye ederim. Her iki sporu mikro-makro döngülerinde harmanlayan arkadaşlarım var, iş hayatıyla birlikte adapte etmek kolay değil, ama koşuya başlamanızı çok isterim. Koşuya alıştığıızda ise, vücudun buna adapte olmasıyla, yaklaşık 3-4 ay sonra bisiklette aynı segmentte daha az nabız ile sürebildiğinizi göreceksiniz. Saygılarımla,CB

9 Beğeni

@ComertKaya çok teşekkür ederim bu güzel yazı dizisi için, hem bilgilendirici oldu benim için hem de mutlu oldum bu kadar özenli bir yazı yazmanıza. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Saygılar benden.

4 Beğeni