Bireysel koşmak ya da koşu grupları ile koşmak?

Bir şeyi yapabiliyor olmak, yaptığınız şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Yoksa ben de koşu maksatlı olmasa da yıllardır tek başıma araziye çıkarım :wink: Ama güvenlik açısıdan baktığımızda maalesef en az iki kişi olarak çıkılması gerekiyor. Bulunduğunuz bölgeyi jandarmaya haber vermek, birkaç kişiyle canlı konum paylaşmak gibi çeşitli yöntemler var fakat tek başına çıkmanın bu ve benzeri önlemler alınsa bile daha güvenli olduğunun iddia edilebileceğini sanmıyorum.

Tabi herkesin kendi hür iradesi, isteyen arazide tek başına antrenman da yapabilir. Ama yapıyor olsak bile, başkalarına kötü örnek olmamak adına bunu pek dillendirmemek lazım sanırım :slight_smile:

3 Beğeni

Yazdıklarınıza saygı duyuyorum, arazide çok ender de olsa başka arkadaşlarımla da koştuğum oldu(koşu arkadaşlarım farklı şehirde :grinning:), direk solo koşmak en güzeli ya da en güvenlisi yazmadım. Ancak burada durum şu, yazdıklarınız tamamen kendi görüşünüz, bunu başka türlüsü kesinlikle olmaz, tartışmaya açık değil şeklinde yazmanıza cevap olması açısından yazmıştım cevabımı. Ben de uzun yıllardır hem tek başıma hem de arkadaşlarımla dağa giderim, kamp vs. yaparım. Ama kendi görüşümü başkalarına diretmek gibi bir amacım olmadı, isteyen istediği şekilde davranabilir değil mi :wink: Keyifli antremanlar…

4 Beğeni

Ben de yazdıklarınıza saygı duyuyorum. Kendi görüşümü diretmek gibi bir amacım yok. Sizin veya benim gibi arazı, doğa sporları tecrübesine sahip kime sorarsak soralım, çok düşünmeden ya da tartışmaya gerek duymadan bu işleri tek başına yapmanın güvenli olmadığını söyleyecektir. Bu yüzden tartışmaya kapalı bence. Yoksa her ikimiz de ben daha zekiyim ya da ben daha güçlüyüm diyerek biz tek başımıza yapıyoruz demiyoruzdur sanırım. Ki siz de yalnız yapılan aktivitenin en güvenlisi olduğunu yazmadınız. İmkanlar bunu gerektiriyor ve tek başımıza yapmak zorunda kalıyoruz. Ama tek başına yapmanın yanlış olduğunun bilincinde olmalıyız. Ve ülkemizde bu sporların gelişmesi adına gerekirse bu işlerin yalnız yapılmaması gerektiği konusunda diretmeliyiz. Yoksa yarın öbür gün bu işlerin tehlikeli olmadığını anlatmak zorunda kalırız. Belki siz tek başınıza antrenman yaptığınız senaryoda harika önlemler alıyorsunuzdur fakat bu forumda sadece okuyucu olarak bulunanlar da var. Bu bağlamda kişilere tek başınıza gidin, bir şey olmaz şeklinde referans olmazsınız herhalde. Dediğim gibi bence konu tartışmaya kapalı ama size sadece şunu sorayım: Arazi şartlarında antrenman yaparken hayatını kaybeden onlarca sporcu var. Bir tercih yapılması gerekirse güvenliğe dair şartlar sağlanamadığından antrenmanı bitirememek mi, yoksa doğru ayakkabı seçilmediğinden sakatlanmak mı tercih edilmeli? Forumda en çok tartışılan konulardan biri ayakkabı olduğu için ayakkabı örneğini verdim. Yoksa örnekler çoğaltılabilir.

3 Beğeni

Keyifli ve güvenli antremanlar dilerim :+1:

3 Beğeni

Arazide tek başına koşuda güvenlik konusu geçmişken; strava live segment, saat güvenlik alarmları, WhatsApp canlı konum bilgisi çözüm olmasa da bir tedbirdir.Yaban hayatın sonuna kadar olduğu vahşi doğa pek raslamıyoruz, çevrede bir tansiyon düşmesinde birşey oldu mu diye sorun birkaç kişi göremeyecek yerlerde bir koşu dosttu iyi olur.

4 Beğeni

Tam tarifi bu bence …

4 Beğeni