Bir spor saati olarak Huawei Watch GT2

Buraya Huawei ile ilgili bir inceleme ile denedikçe karşıma çıkan sorunları yazacağım. (İnceleme aşağıda: Bir spor saati olarak Huawei Watch GT2 - adilB tarafından #7)

(Bu ayrıntılı bir inceleme gönderisi olmadığı için merak edenlere sonucu önceden söyleyeyim.
Huawei Watch GT2 kesinlikle kötü bir saat değil, ama iyi bir spor saati hiç değil😀)

Bazı sorunlarını daha önce yazdım.
Ama sürekli yeni şeyler fark ettiğim için bir başlık açmaya ve burada toparlamaya karar verdim. Böylece merak edenler burada bilgi bulabilirler.

Dünkü antrenmandan sonra vardığım kanaatlerden biri şu: saatin yazılımı bir kez gelişigüzel yazılmış ve sonra kontrol edilmemiş.

Mesela 8.2.2020’de (dün) yaptığım antrenman için toparlanma süresi olarak 38 saat verdi. Bu çarşambaya denk geliyor, doğru tarihi de yazmış, yazmamış değil!
Ama açıklama da yapmaya kalkınca batıyor; son satıra dikkat edin, kodları yazan kişi oraya yanlış değeri koyunca “8.02.2020’de (yani antrenmanı yaptığım gün) normal antrenmana dönebilirsiniz” diyor. Tam bir ciddiyetsizlik örneği…

2 Beğeni

Burada yanlış bir ifade kullanılmış ve yanlış anlaşılmış olabilir.

Garmin aktivite sonrası size Recovery Time veriyor. Diyelim ki sizin örnekteki gibi 38 saat olsun.
Altında da ‘Train as Usual’ diyor. Yani tam olarak iyileşme süren 38 saat olsa da normal antremanına devam edebilirsin diyor.

Bir keresinde sanırım sensör sapıttı tam emin değilim, 7,8 pace ile jog atarken yeni başlayan arkadaşlarla kalp uzun süre 190 verdi ve sonuç olarak 4 gün recovery gösterdi. Öyle bir durumda ise farklı bir ifade yazıyor. ‘No training or easy’ gibi bir şeydi yanılmıyorsam.

Sonuç olarak recovery time olarak belirttiği sürede Garmin de normal antremana dönebilirsiniz yazıyor.

Saatten baktım şu an No recovery olduğundan gösteremiyorum, akşam antreman sonrası ekranı paylaşırım.

1 Beğeni

Öyle midir… çok tecrübeli olmadığım için bilmiyorum, haklı olabilirsiniz, bu belki sadece kötü ifade edilmiştir. Çünkü “1.5 gün sonra tam iyileşmiş olacaksınız, o zamana kadar hafif egzersiz yapın, normal egzersize ise…” deyip antrenmanın 2 saat sonrasını söylüyor. Tecrübeli olanlara tuhaf gelmeyebilir, ama benim saatlerle çok deneyimim olmadığı için çelişik ifade olarak gördüm.

Sizden bilgi gelmesini bekleyeceğim, öğrenmiş olalım.

Çeşitli ekran görüntüleri. Recovery time verilmiş ama çalışmaya da devam deniyor. Bazen easy recovery veriyor bazen train as usual.

1 Beğeni

Türkçe ifadede kesin bir sorun var, ama sizin dediğinize göre saatin anlatmak istediği, ama iyi ifade edemediği şeyin bir mantığı var. Doğrusu emin değilim, çünkü bugün kısa bir koşu yaptım (3k), ama yokuş çalıştım, yoruldum. Normal egzersiz dediği neyse 1 saat sonra onu yapabileceğimi yazdı ve ben başka herhangi bir egzersiz yapabilecek durumda değildim.:grinning:

Ama bu zaten bir örnek… belki bu konuda haksızlık etmişimdir, gel gelelim bu tek değil, böylesi o kadar çok sayıda örnek var ki!
-Mesela 1 saat koşup parkurdan çıkarken 10 basamak merdiven çıktım, bunu Google Fit’e “bir saatlik merdiven aktivitesi” olarak aktarıyor.

-Yokuş çalışırken aynı yokuşu inip aynı noktaya geri çıkıyorum (kısa bir mesafe) her turda yokuşun tepesindeki rakım 1 metre artıyor… düz ilerleyen bir zikzak yerine sürekli yükselen bir zikzak çiziyor vs vs…

Vesile oldu, sorunlara girmiş olduk.
-Dışarıya ayrıntılı koşu verilerini aktarmıyor, sadece kendi uygulamasının ekran görüntüsünü jpg olarak aktarıyor. Haliyle bu veri aktarmak olmuyor.

-Saatin alarmları telefondan tamamen bağımsız.

-Uygulama ile saat uyumlu çalışmıyor. Bu da arada sırada uygulamanın kilitlenmesine sebep oluyor.

-Uygulama komutları geç algıladığı için istemediğiniz şeyleri tıklamış buluyorsunuz kendinizi.

-Uygulamada dışarda koşu yapma egzersizi yapmayı seçtiyseniz hemen vazgeçmeniz çok zor, önce GPS’i bulmasını beklemelisiniz. Ama mesela önceki gün son olarak dışarıda koşmayı seçtiğiniz için egzersiz sayfası default olarak dışarda koşu ekranıyla açılıyor. Yani bir kısır döngüye giriyorsunuz.

-Benim girdiğim maxHR değerini sürekli siliyor, default olan 190 değerini giriyor, böylece bütün hesaplar şaşıyor. (Bu sorunu hallettim, ama halletme şekli ayrı bir sorun. Google Play Store’daki uygulamanın yaptığı bu hatayı kendi sitesindeki uygulama yapmıyor dediler, ben de onu yükledim, gerçekten düzeldi)

Daha epey var :grinning:

Huawei’nin verdiği grafikleri üst üste oturtabilme seçeneği varmış… bulması zor oldu ama olması güzel bir şey.
Bir yandan bir artı puan aldı, ama öte yandan 4.5-5 k arasındaki bir mesafedeyken yokuş yukarı attığım 120 m deparı kaçırmış olması ilginç. Oradan bir eksi puan aldı. (Bu aşağıdaki görüntüdeki rakamlar depar anındaki rakamları gösteriyor. 50:18’de Pace 5.03, adım 228 adım/dk olamaz herhalde)

Telefondaki strava’da o depar/lar açıkça görülüyor. Strava’ya göre pace 3’ün bile altına inmiş olabilir.

Karşılaştırmak için Runkeeper’ı da başlatmıştım, o da o da deparları görmüş. Bir deparda 2.58’e diğer birinde 3’e çıktığım görünüyor. Huawei pace hesaplamak için daha geniş bir zaman aralığında örnekleme yapıyor olmalı. Yoksa adım sayısını görmüş.

1 Beğeni

Evet en başta olması gereken gönderi ben ihmal edince burada kendisine yer buldu:
Genel bir değerlendirme: Bir Spor Saati Olarak Huawei Watch GT2

Merhaba arkadaşlar,
Huawei Watch GT2 benim sahip olduğum ilk akıllı saat, o yüzden bir karşılaştırma yapamayacağım, ama gözlemlerim belki merak edenlere yardımcı olur.

Sonucu baştan söyleyeyim: GT2 kötü bir saat değildir, ama iyi bir spor saati hiç değildir.

Sensörler:
İvmeölçer sensörü
Jiroskop sensörü
Jeomanyetik sensör
Optik kalp atış hızı sensörü
Ortam ışığı sensörü
Hava basıncı sensörü
Kapasitif sensör

Bu sensörler temel özelliklerinin yanında sporla ilgili olarak Firstbeat’in VO2Max, Training Load, Training status, Training effect Aerobic, Training effect Anaerobic, Recovery Time Advisor, Calories Burned gibi verileri çıkartmasını sağlıyor. Uyku, ve stres takibi yapıyor.


A: Artılar
E: Eksileri
B: Bilgi
D: Deneme, gözlem, deneme sonuçları vs.
K: Karşılaştırma
L: Link

Artıları:
A1.Fiyat/performans oranı: Garmin Forerunner 2700 TL ilen 1.200 TL’ye alabiliyorsunuz.

A2.Çok şık, estetik olarak ne Garmin ne Apple yanına yaklaşamaz. (Bence)

A3.Akıllı saat özellikleri Garmin’dekilere kıyasla daha iyi.

A4.Bluetooth mucize gibi: 50 metre ötedeyken bile telefonla bağlantı kurduğuna şahit oldum.

A5.Mikrofonu ve hoparlörü olduğu için saat üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. (Maalesef telefon gelince sesi sadece hoparlörden sesi alıyorsunuz, kulaklığa yönlendiremiyorsunuz.) Saat üzerinden böylesi görüşmeler kullanılabilir nitelikte. Yani görüşme kalitesi yeterli.

A6.Uyku analizinden memnun kaldım.

A7.Nabız sensörü de bildiğim kadarıyla kötü değil; ama ani nabız değişimlerinde performansı düşüyor.

A8. 300-500 TL’ye 10 ayrı renkte kordon, ekran koruyucu vs alabilirsiniz, kıyafetinize uydurursunuz. Bunlar pahalı saatlerin neredeyse ya 1 ya da 2 kordonuna denk gelir.

Eksileri:
E1.Yazılım tarafı çok zayıf. Uygulama yüklenemez. Uygulama yüklenebilen GT2 Pro versiyonu var, ama o hem iki kat fiyata satılıyor hem de yüklenebilecek uygulama sayısı 3-5 tane… yani yine yok sayabilirsiniz. (Ama itiraf edeyim GT2 iyi ve yakışıklı bir saat olduğu halde yanına GT2 Pro’yu koyduğunuzda sırf görünümünden birkaç gömlek üstün bir saatle karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz.)

E2.Google Fit’e veri aktarıyor, ama hem sorunlar oluyor hem de nedense nabız verisi aktarılmıyor.

E3.Tekrar edeyim, yazılım üzerine hiç düşünülmemiş, idare edecek kadar kod yazılıp kontrolü dahi yapılmadan piyasaya sürülmüş gibi. Mesela 1 saat koşu yapıp eve dönerken yolda 10 basamaklık bir merdivenden çıkıyorum, saat 1 saatlik merdiven çıkışı yaptığımı sanıyor ve öyle kaydediyor. Daha komiği 4 Nisan’daki 10k koşusu için antrenman programı çıkartmasını istedim (saat bunu yaptığını iddia ediyor), bir program çıkardı, bana 8 Nisan’a kadar antrenman koymuş. Yanlış mı girdim diye bir daha denedim, sonuç aynı.

E4.Strava gibi uygulamalara veri aktarmıyor. (Aktarma yolları var, ama kullanılmayacak kadar zahmetli)
Saati birlikte kullandığınız uygulamanın (Health ya da Sağlık adında bir uygulama) dışarı veri aktarmaya adanmış olan linkinde bir koşunun raporlarını sadece jpg olarak aktarıyor ki bu elbette veri aktarma değildir.

E5.İstediğiniz şekilde antrenmanlar tanımlayamazsınız, hangi antrenmanlar varsa onları kullanabilirsiniz sadece. Dolayısıyla çoğu durumda kullanışsız. (Kendi standart antrenman düzenlemelerinde de zaten sorun var. Bkz. E3)

E6.GPS’i bulmak çok yüksek binaların olmadığı, ferah denebilecek sokaklarda dahi dakikaları buluyor. Ormanda ya da açık arazide denemedim. Ama binaların görece seyrek olduğu yerlerde durum değişmedi.

Linkler:
L1: Daha önce bu konuda GT2e ve GT2’den söz edilen bir başlık olmuştu. Şuraya bakabilirsiniz.
https://kosuforum.com/t/huawei-watch-gt2e/7085/2
L2:Özellikle şu gönderide, hem özellikler hem de kullanıcı deneyimi var: Huawei watch gt2e
L3: Donanım Haber Forumunda saatle ilgili 300 sayfayı aşan bir başlık var:
Forum Donanım Haber, GT’ ile ilgili 300 sayfalık başlık

2 Beğeni

(E7)

Saatte multitasking özelliği yok. Yani örneğin yürüyüş yapıyorsunuz ve o sırada gelen bir telefonu hemen açmadınız, biraz sonra saatten arama yapmak istediniz ya da saatte herhangi başka bir şeye bakmak istediniz… bu durumda yürüyüşü ya da koşuyu yani antrenmanı saat üzerinden bitirmek zorundasınız. Antrenman sırasında müzik çalma dışında başka bir ekrana geçiş yapamazsınız. Pause yapabiliyorsunuz, ama pause sırasında başka bir şekilde saati kullanamazsınız, sadece bekleyebilirsiniz. Garmin’lerde de durum böyle mi bilmiyorum, ama saatin bir başka özelliğini kullanarak bir şey yapmam gerektiğinde bu can sıkıcı oldu. Koşu sırasında hava durumuna göz atamazsınız.

1 Beğeni

(D1:)

Başlarda saat beni çok mutsuz etti. Çünkü ihtiyaçlarıma cevap vermiyordu. Ancak zamanla bu azaldı. Bunun sebebi saati kullanmayı öğrenmek vs değil, tek sebebi ihtiyaçlarımın değişmesi oldu.
Başlarda kendi antrenmanlarımı düzenlemeye, parkura göre tur tanımlamaya, kendim tanımlayacağım intervallere vs çok ihtiyaç duyuyordum ve saat bunları yapamıyor. Ancak düz koşuya geçince saat de düz bir işi düzgün yapmaya başladı.
Yeni bir saat almaya kararlıydım, şimdi emin değilim; galiba bununla idare ederim. Şu an her saat kadar işini yapıyor ve bunun üstüne çok sayıda artısı var.

1 Beğeni

(D2)

Telefon gelince ancak saatin speaker’ı ve mikrofonu üzerinden görüşme yapabiliyorsunuz demiştim. Normalde aslında bir arama geldiğinde saatte şöyle bir menü çıkması lazım: 1.Saatten görüş 2.Görüşmeyi kulaklığa/araç sistemine aktar 3.Telefondan görüş vs…

Bu sorunu şöyle kısmen aştım. Telefonu açma ya da kapama düğmesi olan bir kulaklık aldım. Böylece saaten gelen aramayı görebiliyorum ve özel konuşacaksam kulaklığın düğmesinden telefonu açıyorum. Tam bir çözüm değilse de böylece yine de cep telefonumu yerinden çıkarmadan görüşme yapabilmiş oluyorum. İstediğim zaman ise saatten görüşüyorum.
Bu özellik antrenmanlarımın bölünmesi sorununu ortadan kaldırdı. Bu yüzden sadece bir akıllı saat özelliği değil, bir spor saati özelliği olarak düşünülmeli. Sonuçta iş ya da ailevi/özel sebeplerle telefonu tamamen kapatma şansı olmayan benim gibi çok insan var.

1 Beğeni

(D3)

Gece bir ya da iki defa kalkıyorum ve bu normal. (3 fazla sayılıyor).

Dün çok uyandım (4 defa), lavaboya, mutfağa gittim. Huawei son ikisini yakalayamadı, REM uykusu olarak gördü. İlginç, çünkü o sırada pedometrenin çalışıyor olması ve adım atıldığını görmesi lazım.

1 Beğeni

Uyurgezerlik de RAM uykusunda oluyor diye sanıyorum. Ondan adım hesabı yapmamıştır belki orada. :smiley:

2 Beğeni

Merhaba,

Yaklaşık bir yıldır uyuyan konuyu hortlatıyorum lakin forumda Huawei Watch GT2’ye ait başka konu göremediğimden almak isteyen arkadaşlara şahsi fikirlerimi aktarmak istedim.

Öncelikle kendi profilimden bahsedeyim ki okuyan arkadaşlar değerlendirmemi ona göre yorumlasın. Spor ile olan ilgim düzenli olarak ağırlık kaldırmak, buna ilave olarak son zamanlarda da koşu antrenmanlarına başladım. Koşuda çok yeniyim denilebilir. Bugüne kadar sadece Couch to 5K ve Bridge to 10K programlarını uyguladım. Akıllı saat konusundaki geçmişim ise bolca akıllı bileklik, Amazfit Verge ve Huawei Watch GT2.

Genel anlamıyla konu ele alınmak istenirse yazı çok uzun olacak dolayısıyla bu yazı genel bir giriş metni içerse de özel anlamda Amazfit ile Huawei’nin Türkiyedeki kullanımına dair bir kıyaslama olacak.

Öncelikli olarak akıllı saat almak isteyenlerin belirli ölçütlerde net olması gerekiyor. Bu netlik sağlandıktan sonra satın alma çemberi yeterince daralacaktır zaten. Örneğin kişinin saat üzerinden görüşme yapmak isteyip istememesi, saate ekstra uygulama yüklemek isteyip istememesi, cihazı şarj etme sıklığı ve bütçe gibi faktörler çemberi kolayca daraltmada etkin bir rol oynayacaktır. Örneğin benim gibi saatini çok sık şarj etmek istemeyen ve saati üzerinden telefon görüşmesi yapmak isteyen kişilerin karşısına çıkacak 2 firma var. Bunlardan birisi Amazfit bir diğeri ise Huaweidir.

Açıkcası Amazfit Verge saatimi elden çıkartma sebebim çok basit bir şekilde ekran kilidinin bulunmayışıydı. Basit bir güncelleme ile eklenebilecek bu özelliği firma nedense saatine eklemedi ve bu eksiklik kışın uzun kollu giyeceklerle antrenman yaparken saatimin benim isteğimin dışında antrenmanımı sonlandırmasına yol açıyordu. Artık güncel saatlerin çoğunda ekran kilidi mevcut. Fakat Amazfit 2019’da ürettiği saatine uzun zamandır güncelleme vermeyerek kullanıcılarını yarı yolda bıraktı. Bu husus Huawei’nin Amazfit’e üstün geldiği noktalardan biridir. Daha detaylı aktaracak olursam: Amazfit Türkiye garantili diye satın aldığınız saatlerde basit bir Evofone garantisine sahipsiniz. Araştırırsanız herhangi bir telefon numarası bulamayacaksınız fakat Huawei’nin destek hattı mevcut. Hem yurt içi hem de globalde Amazfit’e çeşitli sorunlarla gittiğimde çözümsüzlükle karşılaştım. Huawei hakkında yorum yapmak için henüz belki erken ama dediğim gibi en azından sabit bir hatları var ve aradığınız zaman sorununuzu çözmeye çalışıyorlar. Amazfit Global’e bile mail atsanız size hazır kalıplarla cevap verdiklerini göreceksiniz. Markalara ödeyeceğiniz para noktasında bu durumu göz önünde bulundurmanız yerinde olacaktır.

Peki teknik destek/servis olarak başarısız olan Amazfit’in Huawei’ye kıyasla başarılı hiçbir tarafı mı yok? Öncelikli olarak kendi uygulaması üzerinden (mesafe konusunda çeşitli farklılıklar olsa da) sorunsuz bir biçimde Strava’ya verilerinizi senkronize edebiliyorsunuz. Amazfit’in Verge ve bazı diğer modellerine gpx formatında rota yüklemek mümkün. Bu benim kişisel tecrübem ama gördüğüm kadarıyla GPS sinyali bulmada Amazfit çok daha hızlı. Ayrıca zevkler tartışmaya açık olsa da kanaatimce Amazfit’in tasarımları çok daha güzel.

Huawei ise koşu için hazır antrenman programlarına sahip. FirstBeat algoritmalarından destek alıyor ve ölçümleri Amazfit’e kıyasla çok daha doğru. Saatler arasındaki ölçüm farklarını görmek için Youtube’dan The Quantified Scientist kanalını inceleyebilirsiniz. Eğer ölçüm odaklı uygun fiyatlı şarjı uzun giden ve üzerinden görüşme yapabileceğiniz bir saat arıyorsanız bu noktada tercihiniz Huawei olmalı. Şahsi fikrim bu tarz 3-5 sene içerisinde en iyi ihtimalle bataryasının ömrü yarı yarıya bitecek cihazlara çok fazla para dökülmemesi. Bu bağlamda Huawei Watch GT2 birçok kişinin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır diye düşünüyorum. Önemli olan kullandığınız ekipmandansa yaptığınız antrenmandır zaten.

Sağlıcakla kalın.

2 Beğeni

Merhabalar. Ben de bir süredir Watch GT 3 kullanıyorum. Aynı zamanda The Quantified Scientist, Desfit vb. kanalların da uzun zamandır abonesiyim. Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum ki yeni model GT 2’ye göre nabız ölçümlerinde daha iyiye gitmiş.

Amazfit Verge benim için akıllı saatten öteye gidemez, spor özellikleri açısından Huawei bence daha önde.

Watch GT 3;

  • Apple Watch (Series 4,5,6,7) 'den sonra en doğru nabız ölçen cihaz (bence).
  • Uyku ölçümü Fitbit ve Polar’dan sonra gelir sanıyorum, şu an Garmin’den daha iyi.
  • Oksijen ölçümü de bence oldukça başarılı.
  • Son güncelleme ile nabız bandına bağlanabiliyor fakat sanırım model seçiyor. Decathlon’dan aldığım nabız bandına sorunsuz bağlanıyor.

Eksilerine gelirsem;

  • Ciddi olarak spor ile uğraşan bireyler için halen tam olarak yeterli değil.
  • Sadece aktif kalori ölçümü yapıyor, gün içinde yaktığınız toplam kaloriyi göstermiyor.
  • Gerçek zamanlı modda sürekli nabız ölçtüğünü söylüyor ama maalesef 5 saniyede bir ölçüm yapıyor.
  • Android’de nasıl bilmiyorum ama Iphone’daki uygulaması zaman zaman donuyor.
  • Ekrana sınırlı sayıda widget (nasıl çevireceğimi bilemedim) konulabiliyor.
  • Adım sayısı, kalori gibi sağlık verileri için ayrı bir widget sunulmamış, buna sadece saat yüzünden bakabiliyorsunuz.

Garmin’den gelen bir kullanıcıyı yüksek ihtimalle tatmin etmez. Ancak Samsung, Xiaomi gibi cihazlardan daha iyi, bence.

1 Beğeni

GT2’nin datasını export edememe sorunu çözüldü mü ? Ya da GT3’de de aynı sorun var mı ? Zira hala verilerini kendi uygulaması dışında hiçbir platforma aktaramayan bir saat ise ağzıyla kuş tutsa piyasada ciddi yer edinemez. (spor saatleri arasında)

2 Beğeni

Veri taşıma konusu çözüldü mü bilmiyorum, Strava vb. platform kullanmıyorum. Fakat örneğin, kendi uygulamasındaki adım sayısı ile saat üzerinde gösterilen bile farklı çıkıyor bende. Huawei Health 5.000 adım gösteriyorsa saat 5.300 gösterebiliyor. Bunun gibi acayiplikler mevcut.

Huawei’nin sevdiğim tarafı ise ölçümlerinin çok başarılı olması. Örneğin stres’i Garmin kadar sık ölçmüyor ama doğru ölçüyor. Geçenlerde hasta olup 1 gün boyunca yattım, istirahat nabzımı yaklaşık %40 yüksek gösterdi, aşağıdaki de hasta olduğum günkü stres tablosu. Sağlığımın normal olduğu günlerde genelde masmavi olurdu.

1 Beğeni

Huawei health uygulaması ile strava senkronizasyonu sağlıyorlarmış,sonunda

2 Beğeni

Tekrardan merhaba,

Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim fakat konuya cevap geldiğine dair ya mail almadım ya da gelen maili gözden kaçırdım. Neyseki direkt şahsıma yönelik bir soru sorulmamış.

@DesertRose Çoğu yorumunuza katılıyorum. Fakat Amazfit Verge’in çöpe atmamak gerektiği düşüncesindeyim. Ben 2 sene kullansam günlüğü 1 liraya geliyor diyerek 650TL’ye almıştım. O fiyat bandında gerçekten düşünülebilecek bir model. Güncel kurla 1200 lira civarı gözükse de 1000 lira altında bulunabilirse bence alınabilir çünkü artık neredeyse akıllı bileklikler bu fiyat bandında. Fakat ilk mesajımda belirttiğim gibi Amazfit’in bence markadan kaynaklı başka problemleri var. Lakin Huawei Watch GT 2 den farklı olarak Amazfit Verge’e rehberinizin tamamı otomatik olarak yükleniyor ve herkesi arayabiliyorsunuz hatta yanlış hatırlamıyorsam kayıtlı olmayan bir numarayı çevirerek aramanız bile mümkün. Watch GT2’de ise bu özellik favoriye aldığınız 10 numara ile kısıtlı. Bir diğer fark ise Verge’de spor modları sayı olarak çok daha az olsa da ip atlama modu mevcut ve benim kullandığım kadarıyla düzgün çalışıyordu. Huawei bu modu neden Watch GT2’ye eklemiyor anlamış değilim. Son olarak ise Verge donanım olarak çok daha güçlü bir cihaz. Bu tarz cihazları kurcalamayı seven kişiler AmazMod ve benzeri eklentilerle cihazı kurcalayıp neredeyse bir akıllı telefona dönüştürebilirler. Fakat bu kadar övgüye rağmen spor modunda ekran kilidinin olmaması ve iki sene sonunda batarya ömrünün kısalmaya başlaması benim saati elden çıkartmam için yeterli bir sebep oldu. Açıkcası anladığım kadarıyla Amazfit Xiaomi ortaklığında güzel işler yaptı (Verge, Pace, Stratos gibi modellerle) fakat sonra firmalar ayrılınca Amazfit garip bir yol çizmeye başladı. Amazfit Global ile yaptığım mailleri paylaşsam firmanın kurumsal kimliğinden bile şüphe duyabilirsiniz. Özetle spora yeni başlayan kişiler çok fazla bütçe ayırmak istemiyorlarsa Verge modelini düşünebilirler. Fakat aynı fiyat bandında oldukları durumda (ki şuan öyle) ben Huawei ile Amazfit arasından düşünmeden Huawei’yi tercih ederim.

Huawei’nin spor ile uğraşan bireyler için tam olarak yeterli olmadığı görüşünüze de katılıyorum. Hala geliştirilmesi gereken bir çok tarafı var. Fakat an itibariyle 2000 TL altında hem akıllı saat hem de spor özellikleri için saat almak isteyenlerin en iyi alternatifi Watch GT2 bence. Ben saati aldığım dönemde 2750 lira civarına Suunto 5 modelini sıfır olarak alabiliyordum. Dürüst olmak gerekirse bu iki alternatif çok kafamı karıştırdı. Sonuç olarak Suunto bu işte çok daha eski ve tecrübeli. Fakat sonra neden 1000 lira fazla vereyim ki diye kendime sordum. Hem de daha az sensörlü bir saat satın alacaktım. Hatta daha sonra Watch GT2 nin bile fazla olup olmadığını sorguladım. Çünkü yarı fiyatından daha ucuza Huawei Band 6 almak mümkün. Ve amaç aktivite takibiyse Band 6 da yeterli bir seçenek gibi gözükmekte. Koşularımı zaten telefonla yaptığım için dahili GPS olmamasının ciddi bir eksik olmayacağını düşündüm. Saat üzerinden görüşme özelliğini de çok sık kullanmıyorum zaten. Beni Watch GT2ye iten en önemli neden erkek olarak zaten çok fazla aksesuar kullanmadığımızdan kolumda bir bileklik taşımaktansa saat taşımanın daha hoşuma gideceğiydi. Yani neredeyse sadece tasarımından dolayı iki katı para ödedim fakat bu da kişisel bir tercih meselesi. Bu tarz cihazlarda kullanmayacağımız ya da hayatımızda ciddi değişiklik yapmayacak özelliklere tonlarca para ödediğimiz fikrindeyim. Örneğin Suuntoyu tercih etmeyerek navigasyon özelliğinden vazgeçmiş oldum fakat Suunto alsaydım o özelliği acaba bir yıl içerisinde kaç kez kullanacaktım. Ya da küçücük saat ekranından navigasyonu ne kadar verimli kullanabilecektim. Bunlar için ödediğim fiyat farkına değecek miydi? Bunlar tamamen subjektif cevapları olan sorulardır. Fakat modern hayatta büyük firmaların kullanmayacağımız birçok şeyi iyi paralara sattığı kanaatindeyim. Örneğin bir dönem kampçılar arasında çok popüler olan paracord bilekliği neredeyse bir sene kolumda taşıdım fakat bir kere bile bilekliği dağıtmamı gerekecek bir senaryo ile karşılaşmadım, bilekliği o kadar süre boşuna kendime yük ettim.

Aktif kalori ölçümünden neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamadım. Ben uygulama üzerinden günlük kaç kalori yaktığımı görebiliyorum sanırım. Ama kastettiğiniz şeyi yanlış anlama ihtimalim oldukça yüksek. Açıklarsanız kendi tecrübemi sizinle paylaşabilirim. Android uygulamasında ben hiç donma yaşamadım. Fakat widget konusunda haklısınız, Huawei burada da biraz zayıf kalmış. Bu bağlamda saat üzerinden verileri görüntüleme imkanı kısıtlı, uygulama daha detaylı bilgi sunuyor.

Garminden gelen bir kullanıcıyı özellik bakımından elbette tatmin etmez. Fakat Garminin en ucuz modelinin yarı fiyatından daha az bir paraya Watch GT2 almanız mümkün. İşte bu aşamada gerçekten bir alternatif olarak düşünülebilir. Hatta saatten görüşme de yapmak isteyen bir kişi için Garmin alternatif bile olamayacaktır. Fakat bunlar da subjektif mevzular.

Son olarak uygulama ile saatteki adım sayısının farklılığı Huawei forumlarında tartışıldı diye biliyorum. Eger 300 adım gibi ufak bir farksa büyük ihtimalle bu durum uygulamanın verileri anlık olarak çekmemesindendir. Uygulama ile saati senkronize edip hala bir fark görüyorsanız orada bir problem mevcuttur. Çünkü normalde bende de uygulamadaki adımlar saatin gerisinden geliyor ama uygulamayı açıp senkronizasyon yaptığımda fark ortadan kalkıyor.

@U_m_u_t bey sorunuza @fatihboyaci tarafından cevap verilmiş ama bir ekleme de ben yapayım. Senkronizasyon şu anda üçüncü partı bir uygulama tarafından mümkün fakat bu uygulama küçük bir bedeli olsa da 7 günden sonra ücretli. Ben 25TL civarına sınırsız lisans aldım. Ama uygulamaya mail üzerinden giriş yapmadığım için telefon değiştirdiğimde lisansım da gidecek sanırım. Gerçi uygulamada daha önceden lisans aldınız mı diye bir bölüm vardı ama uyglama içerisinde bir giriş yap (login) bölümü olmadığından söylediğim gibi bir hata ile karşılaşılabileceğini öngörüyorum. Özetle şimdilik senkronizasyon sembolik bir ücret karşılığında mevcut. Fakat evet ücret sembolik de olsa bu durum mide bulandırıcı. Çünkü diğer tüm firmalar söz konusu senkronizasyonu kendi uygulamarı içerisinden kolayca ve ücretsiz bir biçimde gerçekleştiriyor diye biliyorum.

Saygılarımla.

3 Beğeni

Sevdiğim taraf; Huawei xiomi vs döviz artsa da fiyatı zaman içinde düşüyor ve Avrupa Amerika fiyatına Türkiye fiyatı daha ucuz.

GT 3 modelindeki yukarıdaki bağlantıda bahsedilen çift frekans özelliğinin en güzel test ortamı Ankara Anıttepe spor kompleksi gps jammer koşu parkuru olmalı.

Bu özellik Garmin fenix 7 ve epix jenerasyon 2’de , Coros vertix 2’de de varmış.

Stravaya koşu yollamaya para almaları ayrı rezalet olmuş.
GT 3 modelinde firstbeat algoritmaları ile hesaplanan VO2Max gibi verileri kendi algoritmlatı ile hesaplayıp firstbeat ile alakası kalmamış.

@Hasilyus Detaylı cevbınız için teşekkür ederim. Amazfit Verge için çöpe atmak deyimini kullanmak ağır olur elbette. Bir arkadaşım indirimdeyken hem kendisine hem de eşine olmak üzere 2 adet satın almıştı. Artık kolunda görmüyorum :blush: Fiyatına göre alınabilecek bir ürün yine de.

Watch GT 2’yi tam bilmiyorum ama ben GT 3 kullandım. Aynı zamanda Huawei Band 6 da var bende, babama hediye ettim. Şu an da Garmin Venu 2 Plus kullanıyorum.

GT 3’te, saatten arama yapabilmek için sınırlı sayıda kişi ekleyebiliyorsunuz, direkt komple rehber eklenmiyor dediğiniz gibi. Fakat biri sizi aradığında arama kaydına düşüyor ve arama kaydındaki kişileri geri arayabiliyorsunuz.

Venu 2 Plus’ta da benzer durum söz konusu; direkt telefon rehberini yükleyemiyorsunuz. Bunun yerine favori kişilerinizi oluşturup bunları direkt saat üzerinden arayabiliyorsunuz. Veya yine saat üzerinden numara çevirerek arama yapabiliyorsunuz.

Ölçüm doğruluğu konusunda Huawei’den inanılmaz derecede memnundum. Halen nabız ve oksijen ölçümü konusunda Garmin’den daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat saat ara yüzü ve platform yetersiz kalıyor, bir süre sonra Garmin Connect’i özlüyorsunuz.

Suunto marka saatleri de ekran ve ara yüz konusunda eksik görüyorum. Hatta bir tık daha iyi olmasına rağmen Polar da aynı şekilde. Ekran parlaklığından mıdır, kontrast seviyelerinden midir bilmiyorum ama, ekranlarını çok okunabilir bulmuyorum. Kullandıkları yazı fontları da genelde ince oluyor.

Aktif kalori ölçümü derken şunu kast etmiştim; Garmin ve diğerleri, 24 saat içinde yaktığınız toplam kaloriyi gösteriyor. Hiç bir şey yapmasanız dahi vücudunuz hayati fonksiyonlarını yerine getirirken bir miktar enerji harcıyor, dinlenme ve uyku durumunda yakılan enerji. Bilimsel ismi ‘‘Bazal Metabolizma Hızı’’ (BMR= Basal Metabolic Rate) olması gerekli. Yaş, cinsiyet, sağlık durumu ve fiziksel kondisyon durumuna göre herkesin farklı. Özellikle diyet yapanlar ve kalori hesabı ile beslenenler için kolaylık oluyor. Maalesef Huawei sadece aktivite sırasında yaktığınız kaloriyi gösteriyor. Daha önce bununla ilgili şikayet konuları da açılmış;

1 Beğeni