Beykoz Trail Run

Merhaba,

Mahmut Şevket Paşa Göleti’nde başlayan ve bu yıl ilk kez düzenlenen Beykoz Trail Run koşusunda 10 ve 18 K parkurları bulunmaktaydı. Ben bu yarışın 18K parkurunda yarıştım.

Yarış ilk kez düzenlendiği için gerek yarış sitesinde gerekse sosyal medyada fazla bir bilgi yoktu. Sadece Zeliha Hanım 'ın Youtube için çektiği parkur videosu bulunmaktaydı. Oradan çok az da olsa bilgi alabildim. Instagram sayfasındaki haberlerde son ana kadar internet sayfasına GPX yükleneceği ile ilgili bilgiler verildi fakat sayfaya yüklenmedi. Bu nedenle saatime parkuru indiremedim. Tabi herkes de saatine haritayı yükleyemediği için topluca kaybolduk durduk. Ben 2 defa kayboldum, bazı arkadaşlar 3-4 defa kaybolduğunu söyledi. Parkurdaki toplu kaybolmalar aslında çok zevkli oldu. Kalabalık bir şekilde nereden gideceğimizi arayıp durduk. “Lost” dizisi gibiydi. Bu arada parkuru 16 K olarak koşan arkadaşlar varken ben de parkuru 17.60 K olarak koşmuşum. Trail koşularının ruhunda kaybolmak var zaten ama sıkıntı önde giden kişiyi takip etmekte aslında. Ne zaman kafamı öne eğip öndekini takip etsem kayboluyorum. Tek koşarken işaretlere dikkat ettiğim için bugüne kadar hiç bir yarışta kaybolmadım.

Yarış içindeki CP noktaları ile ilgili bilgilendirme de zayıftı ama 9. km sonrası bir kaç tane Cp olması bu açığı kapattı. Cp 'lerden birinde vitamin, diğer ikisinde sadece su vardı İnternet sayfasında ve Instagram sayfalarında bilgi bulunmuyordu. Zaten genelde Instagram üzerinden bilgi alarak yarışa geldim.
arış öncesi çocuklar için de koşu etkinliği vardı. Ailesi ile gelen arkadaşlar için çok güzel bir etkinlik oldu. Ayrıca çocukların kişisel gelişimleri için bu tarz etkinlikler gerçekten çok faydalı oluyor. Erken yaşta sporla tanışıyorlar. Bu yarışların bir başka sevindirici tarafı ise her yarışa mutlaka çocuk yarışı koyulmaya başlanması olup devamını organizatörlerden diliyorum.**

Sözün kısası, yarıştan ben çok keyif aldım. Butik bir yarış olması, yakın olması ve bir çok arkadaş ile bir arada vakit geçirmiş olmamda bunda çok etkili oldu. Parkurun güzelliğini de unutmamak gerek.

Bunlardan daha fazlası için de vlog yaptım. İyi seyirler.

17 Beğeni

Butik bir yarış, çok profesyonel bir şey beklemeyin ama inanılmaz güzel bir parkurda, gayet makul kiti ve ikramlarıyla İstanbuldaysanız kaçırılmamazı gereken bir yarış.
parkura ise tek kelimeyle bayıldım ve bitmesin istedim. Zemin teknik değil. En light trail ayakkabısıyla dahi koşarsınız ama kolay parkurda da değil. gayet ciddi elevation var. Ve doğa…tarifsiz güzellikte.

1 Beğeni