Beton Zemin Koşu Ayakkabısı Önerisi

Merhabalar, bir yakınım için beton zeminde koşu ayakkabısı arıyorum ama bu konuda pek bilgim yok. Araştırma yaparken foruma denk geldim ve belki buradaki insanların yardımı olabilir diye düşünerek bu konuyu açıyorum. Yakınım cezaevinde ve koğuşun avlusunda koşu yapıyor ve bu koşular dolayısıyla daire çizer gibi koşular oluyor. Tahminimce 10 metreye 15 metre avlusu vardır. Ve zemin beton olduğu için kullandığı ayakkabılar bu zeminde pek dayanmıyor. Daha önce adidasın ve nikenin 3 4 ayakkabısını denemişler ama sürekli dönüş şeklinde koşmalardan dolayı ayakkabılar kısa sürede patlamış. Ben yurtdışında yaşıyorum benden “yurtdışında ayakkabılar sağlamdır” düşüncesiyle olsa gerek, bize yurtdışından ayakkabı gönderir misin dediler ama ben daha önce hiç beton zemin koşusu yapmadım ve açıkcası adidas ve nike harici pek marka da bilmiyorum. Önereceğiniz veya daha önceden tecrübe ettiğiniz herhangi bir ayakkabı olabilir ben burdan gönderemesem bile tr den bu ayakkabıyı satın alacağım. Bana under armor markasından ayakkabı al dediler ama bu ayyakkabı markasını neye göre söylediler bilmiyorum o yüzden alıp almamak noktasında da kararsız kaldım ve araştırma yapmak istedim. Beton zemin(arasıra ıslak), sürekli döner koşular, yavaş tempo koşular yapılacağını düşünerek önerebileceğiniz ayakkabı var mıdır ? Şimdiden herkese teşekkür ederim. forumda ilk konum farkındayım öncesinde birşey yapmam gerekiyor muydu bilmiyorum. Eğer yanlış bir şekilde konu açtıysam herkesten özür dilerim. İyi forumlar.

Merhabalar, söylediğiniz şartlara uygun asics glideride serisi geldi aklıma hemen. Çok hızlandırmaz ama uzun süreli gider ve konforlu koşu sağlar diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Asic jel nimbus serisi pamuk gibi yumuşaktır.

2 Beğeni

burada ana düşünce ayakkabının yumuşak olması mıdır ? yoksa dayanıklılık üzerine mi düşünmek gerekir ? yada tabanın asfalt zemine uygun olup olmadığına mı bakılmalıdır ?

2 Beğeni

Buradaki ayakkabılar tavsiye olarak değil fikir vermesi açısından bakılabilir; kalın taban olması, şok emilimi durumları vs etkendir.
Not:Ayakkabıda taban kalın olsa da ikiye büktüğünüzde rahatça bükülmeli, esnekliği olmalı.
Not2:https://runrepeat.com/ sayfasında filtrelerde terrain alanında road /yol seçmek daha iyi,taban araziye uygun olanlardan değil yola uygun olanlardan seçilmeli.

1 Beğeni

hocam nike zoom fly ve pegasus 39 modellerini tavsiye edebilirim. özellikle nike Zoom fly 4 siyah modeli, şuan indirimde 1500 tl, imkanınız varsa kaçırmayın derim. https://www.nike.com/tr/t/zoom-fly-4-yol-koşu-ayakkabısı-5jTvrk/CT2392-001

1 Beğeni

Merhaba, 50 yaşındayım. Ara ara koşmak istiyorum. Oturarak çalışan bazen de ayakta kaldığım bir işim mevcuttu. Ayakta dururken sol ayağıma yüklendiğimden sol dizimde ara ara ağrı oluyor. Bahsettiğiniz ayakkabı yeni başlayan biri için uygun olabilir mi? Farklı önerileriniz olur mu? Başlamadan önce nelere dikkat etmeliyim?

Koşuforum’a hoşgeldin @Korayzy .Ayakkabı dışındaki yukarıdaki soru için cevap şurada:

1 Beğeni