Ahmet Uysal TEGV için bağış toplayarak birçok başarılı projeye imza atmış bir koşucu. Kuzey Kutbu Maratonu, 2 aya yakın süren Artvin-Muğla koşusu (1600km+) bunlardan bazıları. Aslında videodaki yarış Ahmet’in 2. kez 7/7/7 bitirişi. Daha önce 2023’te World Marathon Challenge kapsamında 7/7/7 yapmıştı. Lists of competitors and race results
Maraton https://[www].fullhdfilmizlesene.[live]/film/maraton-de-marathon
De marathon 2012 Hollanda yapımı bir film, eğlenceli bir film
2025 Cocodona 250’de cut off’tan kaçanlar.
Yarışları ilk onda bitiren elitlerin değil, sıradan insanların -aslında o kadar da sıradan olmayan insanların- hikayesi.
Belki de hepimizin hikayesi.
Çünkü “Forward is a pace” ![]()
Bunu izlemiştim, çok güzel gerçekten, bizim gibilerin hikayeleri aynen ![]()
Sahilde koşma sahnesi ve Vangelis’in aynı isimdeki film müziği ile çok küçük yaşlarımdan beri aklımda olan bir filmdir.
Son maratonlarını 2:47 ve 3:10 süresinde koşmuş iki triatlet, Snowdonia Ultra’daki 55K parkurunda kendilerini denemeye karar vermişler. Mesafeyi 42K’yla oranlayıp maraton süreleriyle çarpmışlar, sonra da bunu ikiyle çarpıp hedef sürelerini belirlemişler:) Yarış zorlu hava ve parkur şartlarında geçtiği için hedef sürelerini tutturamasalar da, eğlenceli bir video çıkmış ortaya.
Yeryüzünde iki ayak üstünde gezinirken dünyaya yüzeysel temas ediyormuşum hatta iki boyutlu bir yaşam sürüyorum izlenimine kapılıyorum.
Denizin altında su basıncıyla yaşayan canlılar Kara türlerine göre 3 boyutlu bir dünya görüyor yada algılıyor.
Tabi koşu temalı film bulmak çok kolay değil, ki zaten olanların da büyük çoğunluğu paylaşılmış gibi görüyorum önceki tüm mesajlara bakınca. O yüzden ben biraz daha farklı sporlardan gideceğim;
Motor sporlarıyla ilgili; 2001 yapımı Driven, Sylvester Stallone’nin başrolünde olduğu film, vizyona girdiğinde o zamana kadar daha iyisi yapılmamıştı diyebilirim. The Hunt (veya Zafere Hücum) zaten paylaşılmış ama izlemeyenler için bunu bir F1 filminin ötesinde değerlendiriyorum, izlemeyen çok şey kaçırır. Senna filmi (hatta daha çok belgeselimsisi) yine aynı şekilde bir F1 pilotunun hayatından ziyade sporun insanların hayatlarındaki anlamıyla ilgili çok derin ibretler alınabilir, yine şiddetle tavsiyemdir. Son olarak da tabi F1 the Movie, Brad Pitt’in başrolünde olduğu ve yapımcıları arasında Lewis Hamilton, Toto Wolff, Stefano Domenicalli gibi sporun direkt içinden gerek yarışçı, gerek takım yöneticisi gerek de sporun yöneticisi konumundaki kişilerin de bulunduğu, şu ana kadar da yapılmış olan -bence- gelmiş geçmiş en iyi Formula 1 filmi.
Bisikletle ilgili; Visme Lease a Bike’ın Youtube kanalında çok güzel kısa vidyolar var, 10-15 dakikalar dolaylarında. Film olarak değerlendiremeyebiliriz belki ama değme filmlere taş çıkarır prodüksyonları var, Wout Van Aert’la ilgili olanları özellikle tavsiye ederim. Vijay 69 diye bir Hint filmi var; biraz boş zamanım var, çok sıkıcı filmlerle vakit kaybetmek de pek istemiyorum diyorsanız izlenebilir. Yaşlıca bir arkadaşın bisiklet yarışına katılmaya heveslenmesiyle ilgili bir konusu var.
Dans sporuyla ilgilenenler için bonus; Dirty Dancing (İlk Aşk, İlk Dans diye çevrilmiş Türkçe’ye aman yarabbi), bir spor veya sporcu hikayesi olmasa da boş beleş aşk filmlerindense işin içinde fiziksel bir efor harcanan ve sporun aynı zamanda estetik yüzünü de temsil eden dans branşıyla ilgili bir film izlemek isteyen meraklılar için dahil ettim listeye (tabi hala izlemeyen kaldıysa zira film 87 model).