Bebek arabası ile koşmak

Merhabalar. Birkaç yıldır koşmaya çalışıyorum ama yoğunluktan dolayı bazen 2,5 yaşındaki kızımla ve onun bebek arabası ile çıkıyorum.

Örneğin; bir saat Zone 3 antrenmanı yapacağım normalde pace 7 ve nabız ortalam 140 oluyor. Ama eğer bebek arabasıyla çıkarsam nabzı yine 140 ortalamaya ayarladığımda pace 8.20lerde oluyor. Hiç antrenmana çıkmamaktan iyidir diye bazen bu şekil çıkıyorum.

Zone 3 antrenmanım sizce verimli geçmiş oluyor mu? Artıları, eksileri nelerdir?

3 Beğeni

Bebek arabası ile pek bilgim yok. Mantıken postürü etkilemiyorsa, ya da bir sakatlık riski yoksa hiç çıkmamaktan iyidir. Sonuçta nabzı istenen seviyede tutmuş oluyorsunuz, aerobik kapasiteye iyi geliyordur.

2 Beğeni

Bebek arabasıyla koşacak güvenli bir rotanızın olması çok güzelmiş. Hem sizin adınıza, hem de bu tecrübeye ortak ederek güzel örnek olduğunuz kızınız adına çok sevindim.

Sizi biraz fazla yavaşlatmış görünüyor, tırmanışlı bir rotanız olabileceğini ya da standart bir bebek arabası ile koştuğunuzu tahmin ediyorum. Biliyorsunuzdur muhtemelen, koşu için özel tasarlanmış bebek arabaları var. 3 teker olmaları, ön tekerin sabit olması, suspansiyonları, şişirilebilir lastikleri, patikaya uygun lastik seçeneği, arabaya bağlı bir kayışı tutarak düzgün bir formda koşma imkanı, içecek koymak için kolay erişilebilir bir sepeti olması ve özel fren sistemleri sayesinde çok daha konforlu ve hızlı koşmak mümkün. Sadece koşarken değil, bozuk yol, patika olan yerlerde günlük kullanımda da çok büyük fark yaratıyorlar. Türkiye’de pek satılmıyorlar ama 2. el sitelerinde (dolap, sahibinden) sıfıra yakın ilanları çok uygun fiyatlara çıkabiliyor, koşuforumda da ilan açan arakadaşlar olmuştu. Sizinkisiyle aynı yaşta bir kızım var ve ben de bu şekilde Bob marka bir bebek arabası almıştım, çok memnunum. Ama İstanbul’da bebekle koşmak ne kadar mümkün derseniz. Neyse… Bebeksiz koşmak ne kadar mümkün ki zaten?

Bu arada rahat olması gereken antrenmanları genelde olması gerektiğinden hızlı koştuğumuz için biraz yavaşlamak aerobik gelişim açısından koşuculara genelde iyi gelir.(Bisikletçiler bu açıdan şanslı, bu tuzağa düşmeleri zor olduğundan farketmeden ciddi bir aerobik temel geliştiriyorlar). Koşu formunuzu etkileyecek, ayaklarınızı sürecek kadar yavaşlamıyorsanız bence hıza hiç takılmayın.

5 Beğeni

Teşekkürler ayrıntılı cevabınız için. Bebek arabası küçük dört tekerli baston dediklerinden :smile: Ankara, Göksu Parkında koşmaya çalışıyorum. Betondan yolları pekte iyi denemez ama hiç yoktan iyi.

Evet amacım aerobik gelişim. Çok büyük bir hedefimde yok. 160’li nabızlarda 5 pace 10k koşabilsem mutlu olurum. Son katıldığım Ankara Başkent Koşusunda 170 nabız 6 pace ile tamamlayabildim.