Arkadaşlar merhaba, koşuya başlamak istiyorum. Çok hevesliyim ve başlangıç seviyesi için ayakkabı bakıyorum. Sketchers’ın GoRun Consistent 2.0 D’lites Jogger modelini çok beğendim. Hem gündelik hayatta da giymeye uygun. Çok büyük bir bütçem de yok. Sketchers dayanıklı değil demişlerdi siz neler düşünüyorsunuz? O fiyat bandında Asics Pulse 16 var ama o bunun kadar güzel durmuyor. Başlangıç seviyesi için Sketchers yeterli mi ve dayanır mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, iyi forumlar
Dipnot: Garsonluk yapıyorum, iş yerinde de rahat etmek amacıyla giyeceğim.
Dipnot2: Nötral basıyorum.
Koşu ayakkabısı olarak bu forumda Skechers deneyimi olan çok kişi olacağını sanmıyorum. Ben markayı gündelik hayatta tercih ediyorum ancak koşu ayakkabısı olarak Nike ve Asics kullanıcısıyım.
Başlangıç seviyesi olarak belki ihtiyacını karşılar ancak sana koştuğun ayakkabıyı gündelik yaşamda giymeni önermem. Koşarken ve yürürken farklı dinamikler devrede. Eğer koşuya devam edersen, yürürken ayağında olup ona göre şekillenen ayakkabı koşarken sende çeşitli sakatlıklara neden olabilir.
Bence başlangıç seviyesinde önemli olan bütçene ve göz zevkine uygun ayakkabı seçmen kesinlikle. O yüzden aynı bütçede iki alternatifin varsa kendine makul geleni seçebilirsin. Asicsi alıp mesleğini icra ederken bakınca hoşuna gitmeyecek bir ayakkabı seçmemelisin. İleride işler değişir o zaman alternatiflere bakarsın ama koşuya belli bir mesai vermeden tercihinin ilk nedeni koşu olmamalı. Sınırsız ya da yüksek bütçesi olanları bu söylediğimden ayrı tutuyorum.
Ayakkabı seçimi kişisel bir şey. Biri için mükemmel olan ürün diğeri için ömür törpüsü olabilir. Skechers nefes alabilir ayakkabılar üretiyor bu file yırtığı olarak geri dönüyor. Modelde yırtılacak kısım göremedim kullanma sıklığı kullanın kilosu gibi değişkenler ayakkabı ömrünü etkiler bu marka uzun ömürle hiç anılmıyor. Belki bu model bunun dışındadır ele alıp iyice incelemek gerek.
Her markanın ekonomi ile amiral gemisi modelleri var.Bir modele. bakıp o marka hakkında genel kalite puan vermek haksızlık olur.
Asics superblast 1 ile 1500 km rahat çıkar orta taban çok kaliteli, novablast 400 km de orta taban neredeyse ölüyor saya yanlardan açılıyor.
Adidas ekonomi serisinde tuğla benzeri ayakkabı yapıyor yarış serisi çok dayanıklı .
Nike yarış serisi ömrü çok kısa , günlük koşu sınıfında vomero 17 amiral gemisi sınıfında kalite ve işçilik var.
Puma ekonomik modellerini koşu için tavsiye etmem .Nitro foam orta tabana sahip modelleri çok dayanıklı ve parasının hakkını veriyor.
New balance 880 ve 1080 hem günlük hem günlük koşu için olabilir.
Skechers go run ride 11 modeli ile 400 km civarı koştum .
Süper critical orta taban ilk günkü gibi , dış tabanda aşınma yok ,sayada yırtılma açılma yok.Bu modelden başka Skechers almadım
Asics pulse 16 başlangıç için iyi tercih olabilir.Ayakkabinin tipi şekli seçim için bir parametre olmamalı .
Ayak genişliği,arc desteği ve yastıklamasi, drop yüksekliği, hangi zeminde giyilecegi .
Koşu için koşu ayakkabılarını tercih etmek daha mantıklı.
Bazı modeller dar olur bu modelleri günlük giyim yada günlük koşuda giyilmesi ayak sağlığı için tavsiye edilmez.
Konu ile alakasız araya not olarak novablast3 ile 900 km yi geçmiştim geçen sene, orta taban tabi ki ilk günkü gibi olmasa da ölü de değildi, daha gideri vardı ama günlüğe çektim Superblast 2 den de aynı performansı bekliyorum.
Ben de Novablast 2’yi 1.939 Km de emekli etmişim. Novablast 3 (2.083Km de) ve Novablast 4 (954Km) hala aktif. 1.500 K’yı geçen ayakkabıları kısa-Zone 2 veya yumuşak zemin koşularında kullanarak 2.000’e tamamlıyorum genelde.
Bende gündelik ve iş yetinde çok hafif ve rahat olduğu için kullanıyorum ama Trail yarışlarında kendini ispatlamış marka modelleri tercih ediyorum.